Wyskakujący przód
Moderator: Student
- Blantozaur
- jestem tu nowy...
Wyskakujący przód
Witam.Akcja objawiła się w trakcie dojazdu do sklepu. Niestety podczas dojazdu do lidla zauważyłem koleiny wypełnione błotem. Wysiadam dając sprzęgielka w 4x4 nie słychać kliknięcia. Po zapięciu przodu i ruszeniu słychać stuk i przód się nie idzie. Jak już zaskoczy znowu stuk i przód odpada. Jak już wypadnie to Od strony sprzęgiełek słychać chrupanie. Przy ruszaniu wajchą od przodu za którymś razem przód wchodzi ale po chwili wyskakuje. I słychać chrupanie ze sprzęgiełek.
Idę kuknąć w sprzęgiełka, miesiąc temu smarowałem cięgna i nie było luzów.
Jakieś podpowiedzi?
Muszę to zrobić bo nie będę miał jak do sklepu dojechać ;D
Idę kuknąć w sprzęgiełka, miesiąc temu smarowałem cięgna i nie było luzów.
Jakieś podpowiedzi?
Muszę to zrobić bo nie będę miał jak do sklepu dojechać ;D
Re: Wyskakujący przód
uaz na samym tyle idzie tam gdzie większość musi 4x4
coś mętnie tłumaczysz, przełóż to na nasze

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie jeździć do sklepu , bo to nie bezpieczne , można coś złapać
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Jeśli masz reczne "automaty" to klekły. Też kiedyś miałem i przełożyłem na sprawdzone wkręcane.
A jeśli masz wkręcane to objaw jakbyś za mało wkręcił albo koronki się законченный.
A jeśli masz wkręcane to objaw jakbyś za mało wkręcił albo koronki się законченный.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
- Blantozaur
- jestem tu nowy...
Mam zabytkowe radzieckie laczki już bez bieżnika, a sliki średni chwytają błoto. Na samym tyle idzie ale jak się zakleisz w kisiel nadwoziem to przód wypada prawilnie.
Miałem wczoraj zaglądnąć ale za autem w garażu krata stała. Więc do późna liczyłem butelki, musi sie zgadzać. Potem dezynfekowałem ze szwagrem klucze. Na koniec trytki liczyliśmy ale flaszki zabrakło.
I tak trzeba poczekać, blotko odpada.
BTW jak się dostać do wskaźników poziomu paliwa? bak trzeba zdjąć?
Czym pomalować bak?
Czym prędzej się nie uda.
Miałem wczoraj zaglądnąć ale za autem w garażu krata stała. Więc do późna liczyłem butelki, musi sie zgadzać. Potem dezynfekowałem ze szwagrem klucze. Na koniec trytki liczyliśmy ale flaszki zabrakło.
I tak trzeba poczekać, blotko odpada.
BTW jak się dostać do wskaźników poziomu paliwa? bak trzeba zdjąć?
Czym pomalować bak?
Czym prędzej się nie uda.
Z góry, w podłodze, jest wizjer. Tylko nie pamiętam czy jest dojście do czujnika bo na pewno jest do smoka.
to jest na jednej okrągłej blaszce przykręconej na 8 śrubek

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Jeśli masz 452 to moje nie aktualne. 

- Blantozaur
- jestem tu nowy...
Sprzęgiełka podmieniłem, wodziki poprostowane i dalej to samo. Chyba czas rozglądnąć się za reduktorem.
Zacznę jeździć wyłącznie na nowych laczkach bo zakładanie na miasto starych mija się z celem. Wyjazd spontan i brak czasu na zmianę to kasza na na.
Zacznę jeździć wyłącznie na nowych laczkach bo zakładanie na miasto starych mija się z celem. Wyjazd spontan i brak czasu na zmianę to kasza na na.
- Blantozaur
- jestem tu nowy...
Podmieniłem reduktor jakiś czas temu i wszystko chodzi. W zimie jak będzie się nudzić to rozkręcę i zamieszczę fotki co się zmieliło.