butla LPG
Moderator: Student
- Slawquu
- Kontaktowanie:
butla LPG
Panowie mam takie pytanko,bo ostatnio pały mi sie czepiały ze nie mam butli zabudowanej i chciały pospolicie dowód zabrac...butla jest zamontowana oczywiscie na nadkolu za siedzeniami z tyłu, z tego co ich zrozumiałem to mowili ze z tego wzgledu ze niejako przedział pasazerski jest połaczony z bagazowym i jest niczym nie oddzielony to butla musi byc obudowana... a mi sie wydaje ze jednak to sie odnosi do butli ktore sa na zewnatrz...no ale po drugie sam nie wiem, moze rzeczywiscie jest jakis przepis, z góry dziekuje za pomoc dodam ze chodzi oczywiscie o UAZa
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
- krzywy_23kraków
- jestem tu nowy...
taa...na obiadMarci pisze:a ja powiem tylko tyle chcieli na obiad tylko nieumieli zagadać

ja mam butle w miejscu prawego baku - niezabudowana - i rzeczywiscie kiedys chcieli zabrac mi za to dowod. ale jak sie okazalo, ze w dowodzie nie ma nic o gazie - to oddali wypowiadajac magiczna sentencje: "lezacego sie nie kopie..."

jose pisze:a ja nie mam tego problemu...
poki co jezdze na 95
a tak prawidlowo to butla na LPG powinna byc obudowana wg przepisow
pozdr
jose
JAKICH przepisów? Jestem zaintrygowany nieco, bo robiłem gaz u człowieka będącego jednocześnie diagnostą z uprawnieniami do bicia stosownych pieczęci w dowodach rejestracyjnych. Przegapiłby taki przepis? Byłoby to nieprawdopodobne. Tym bardziej, że wstawił mi butlę w miejsce lewego zbiornika paliwa...
Władek - Kraków
A masz jakieś foty jak ta butla jest zamocowana?? Bo ja sie zastanawiam jak ją zamontować coby za dużo miejsca nie zajmowała.CLIMBER pisze:ja mam od 1997 butle na pace pod ławeczką i od poczatku nikt sie nie przyczepił
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
luk pisze:A masz jakieś foty jak ta butla jest zamocowana?? Bo ja sie zastanawiam jak ją zamontować coby za dużo miejsca nie zajmowała.CLIMBER pisze:ja mam od 1997 butle na pace pod ławeczką i od poczatku nikt sie nie przyczepił
foty moge posłac w przyszły weekend bo rano wracam na studia a po krótce to mam tak ze mam butle długa i wąska wchodzi 45 litrów gazu i zegar od butli mam schowany w schowku tym za kierowca w ten sposób butla zajmuje mało miejsca i nie trzeba sie bac ze rozwalisz zegar jak cos wrzucisz na pake
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD