Problem z UAZem :(
Moderator: Student
Problem z UAZem :(
Mam taki problem: na zimnym silniku uaz jedzie jak nówka, gdy sie rozgrzeje traci moc, wlecze sie walec, kazda górka to redukcja do 3 a nawet do 2. Auto jest zasilane gazem lpg, zapala od razu, oleju nie bierze, o co chodzi??
UAZ 469B LX Limited Edition ----> 300tdi
Re: Problem z UAZem :(
arebuk pisze:Mam taki problem: na zimnym silniku uaz jedzie jak nówka, gdy sie rozgrzeje traci moc, wlecze sie walec, kazda górka to redukcja do 3 a nawet do 2. Auto jest zasilane gazem lpg, zapala od razu, oleju nie bierze, o co chodzi??
Daj znać jak dojdziesz co to za problem. A ile silnik ma zrobionych kilometrów? Jakiś remont był?
Władek - Kraków
To nie jest śmieszne, ale przypomniało mi się jak kolega osę (skuter) remontował. Kupił jakieś części (nie fabryczne tylko zamienniki tłok, pierścienie, itd.) i objaw był taki jak u kolegi. Jak się rozgrzał to padaczka i skuter nie miał siłki i stawał, dodam że na gaz go nie przerobił. W końcu wybadał, że "nowe" części jak się rozgrzeją to się rozszerzają i tłok się blokuje w cylindrze. Po prostu ktoś zrobił części na wymiar, a olał sprawę stopu z jakiego jest wykonana część.
Wywalił "nowe", zakupił części ze starych jeszcze zapasów i teraz jest ok.
Koniec opowieści.
Ale uaz to nie osa i u kolegi arebuk to pewnie zawory. Zrobisz głowicę z zaworami i będzie śmigał.
Wywalił "nowe", zakupił części ze starych jeszcze zapasów i teraz jest ok.
Koniec opowieści.
Ale uaz to nie osa i u kolegi arebuk to pewnie zawory. Zrobisz głowicę z zaworami i będzie śmigał.
Władek przestan zadawac monotonne pytania .Ja ci odpowiem silnik był remontowany chyba ze dwa lata wstecz u tego samego magika co twój silnik
A tak wogóle to moze bys zaczoł docierac silnik bo magik sie pyta kiedy przyjedziesz na wymiane oleju i dokrecanie głowicy

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
A masz podłączone podcisnienie z gaznika do układu zapłonowego?? U mnie miałem kiedyś taki objaw kiedy odłączyła mi się ta rurka, strasznie trudno było go rozbujać do żądanej prędkości.arebuk pisze:Zapłon chyba nie, bo pali na "rys", na benzynie pół obrotu korbą i gotowe!
Mówicie ze zawory, ale oleju wcale nie bierze.
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
hmm... jak ta rurka jest odłączona to czy na gazie czy na paliwie było to samo. Póżniej się okazało że nie tylko się odłączyła ale i jak przechodziła koło kolektora wydechowego to się stopiła i "zapadła". Ta rurka doprowadza ciśnienie do podciśnieniwego regulatora zapłonu.arebuk pisze:Ale to sie dzieje na gazie wiec, gaznik tu chyba nie ma wpływu.
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
Dopiero teraz doczytałembenes pisze:hmm... jak ta rurka jest odłączona to czy na gazie czy na paliwie było to samo. Póżniej się okazało że nie tylko się odłączyła ale i jak przechodziła koło kolektora wydechowego to się stopiła i "zapadła". Ta rurka doprowadza ciśnienie do podciśnieniwego regulatora zapłonu.arebuk pisze:Ale to sie dzieje na gazie wiec, gaznik tu chyba nie ma wpływu.

4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
Arebuk - a czy ty chłopie czytasz te posty czy tylko piszesz?
Mówię Ci jak dziecku sprawdź HAMULCE!!
Wszystkie inne rzeczy to skucha. Jak masz zimny - nie jeżdżony samochód to Twoje hamulce są ułozone bo ciśnienie się ustabilizowało. jak zaczeniesz jeździć to zaciskają się ( bo źle ustawione) i niby silnik pracuje OK ale samochód zwalnia i brak mu siły - na sprzęgle całkiem ładnie pracuje ale nie jedzie...
Mówię Ci jak dziecku sprawdź HAMULCE!!
Wszystkie inne rzeczy to skucha. Jak masz zimny - nie jeżdżony samochód to Twoje hamulce są ułozone bo ciśnienie się ustabilizowało. jak zaczeniesz jeździć to zaciskają się ( bo źle ustawione) i niby silnik pracuje OK ale samochód zwalnia i brak mu siły - na sprzęgle całkiem ładnie pracuje ale nie jedzie...
Zbowid

Przejedz się i jak już będzie mu ciężko to dotknij felg jak nie będziesz mógł ich dotknąć bo będą takie gorące to będzie na pewno to.arebuk pisze:No dobra Zbowid juz sprawdzam......
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin