Nowy Uaz Patriot
Moderator: Student
Nowy Uaz Patriot
Co sadzicie o nowym wypuscie z Uljanowska??
Czy nie sadzicie ze jest to juz suv a nie rasowe terenowe autko??
Choc mosty ma bardziej wytrzymale i rama jakby znajoma??
Jesli go jeszcze nie widzieliscie to zapraszam na www.mojuaz.prv.pl lub www.uazbuka.ru
Czy nie sadzicie ze jest to juz suv a nie rasowe terenowe autko??
Choc mosty ma bardziej wytrzymale i rama jakby znajoma??
Jesli go jeszcze nie widzieliscie to zapraszam na www.mojuaz.prv.pl lub www.uazbuka.ru
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- paranoic_killer
Re: Nowy Uaz Patriot
Jak oni to robią? 217 Nm i 128 KM przy 4400 z 2,7 litra?stef pisze:Jesli go jeszcze nie widzieliscie to zapraszam na www.mojuaz.prv.pl lub www.uazbuka.ru
Taka Kiła która nie jset przecież liderem technologii potrafi wycisnąć z 2,5 litra 140 KM i 320 Nm.
A ruskie całe 217Nm i to z większego silnika?!
Albo ja czegoś nie pojmuje, albo rosyjscy inżynierowie.
Ale w stosunku do 469b to rzecvzywiście duzy skok jakościowy

Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
to wstaw do swojego uaza kompa, 2 sondy lamda , turbo, wtrysk wielo punktowy i bedziesz miał to samo a moze nawet lepiej, a z drugiej strony wlej do kiły benzynki 60 oktanów i zobacz czy odpali i czy to wogóle pojedzieMajkello pisze:Jak oni to robią? 217 Nm i 128 KM przy 4400 z 2,7 litra?stef pisze:Jesli go jeszcze nie widzieliscie to zapraszam na www.mojuaz.prv.pl lub www.uazbuka.ru
Taka Kiła która nie jset przecież liderem technologii potrafi wycisnąć z 2,5 litra 140 KM i 320 Nm.
A ruskie całe 217Nm i to z większego silnika?!
Albo ja czegoś nie pojmuje, albo rosyjscy inżynierowie.
Ale w stosunku do 469b to rzecvzywiście duzy skok jakościowy

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Hmm. No niby można - ale po co? przy tym samym nakładzie sił i środków mozna kupić i zainstalować poprostu bardziej wysilony i mniej awaryjny silnik skonstruowany przez zachodnich albo japońskich inżynierów - którzy w przeciwieństwie do ruskich znają się na swojej robocie.Marci pisze: to wstaw do swojego uaza kompa, 2 sondy lamda , turbo, wtrysk wielo punktowy i bedziesz miał to samo a moze nawet lepiej, a z drugiej strony wlej do kiły benzynki 60 oktanów i zobacz czy odpali i czy to wogóle pojedzie
Nie sądze żeby super-hiper wysilony silnik patriota chodził na 60 oktanowej benzynie. podejrzewam że minimalnie chodzi na 89 jak powszechna jest w rosji. A tak wogóle to 60 oktanowa wacha lepiej się pali także myslę że kiła by na tym pojechała - tylko trzeba by zapłon podregulować i mogło by troszku spalanie stukowe zachodzić.
Michał "Majkello"