dzisiaj rano drugi raz zmieliło mi głowicę rozrusznika

Za pierwszym razem wsadziłem bez specjalnego sprawdzania typowy rozrusznik i po niedługim czasie usłyszałem duży duży zgrzyt i głowica rozpadłą sie na kilka części. Okazało się że w poprzednim rozruszniku była głębiej wcięta...
Nauczony przykrym doświadczeniem kolejną przymierzałem kilka razy, podszlifowałem tak że wszystko było idealnie - do dzisiaj

Tym razem po oględzinach wygląda że haczyło minimalnie - kilknaście rys na głowicy, w osłonie był drobne wiórki i trochę pyłu alu, ale i tak głowica pękła przy samym korpusie.
W związku z powyższym szukam informacji o i samego rozrusznika (głównie trzymacza szczotek i wirnika) z lewej strony na fotce pod linkiem http://www.jurapolska.com/p405/roz.jpg Jest znacznie mniejszy od UAZowskiego, wyprodukowany na Białorusi, oznaczenia 42.3708 - może ktoś wie czy to lokalna wersja, czy energetycy wsadzili go do ogórka z jakiegoś innego pojazdu??
Silnik 417.800 wieniec zębaty nie wykazuje luzów, rozrusznik przykręcony na sztywno. Przy okazji ma ktoś wiecej info o tym typie silnika...