przycięcie szyby na wymiar
Moderator: Student
przycięcie szyby na wymiar
Zanosi się na hardtop dla mojego UAZ-a. Chcę "nieco" przemodelować budę, co pociągnie za sobą konieczność instalacji nowej, innej wymiarowo, niż dotychczasowa, szyby. Jest-li ktoś na Forum, kto wie gdzie w Krakowie alibo okolicach niedalekich jest jakiś zakład czy też "szpec", który przytnie szybę "na wymiar"? I czy takie szyby na wymiar mają jakiś atest bezpieczeństwa i dopuszczenia w ruchu drogowym oraz, czy takie szyby przycina się tylko w liniach prostych czy też można sobie zażyczyć np. zaokrąglone narożniki?
Władek - Kraków
Bart03 pisze:Jak masz klejonke to no problem ale jak masz hartowana to nikty ci jej nie przytnie bo to jest awykonalne
Nie mam żadnej szyby, ani klejonki ani hartowanej. Szukam miejsca, gdzie mógłbym powiedzieć: interesuje mnie szyba taka a taka. Na kiedy i za ile?
A jak nie znajdę, to gdzie szukać klejonej

Władek - Kraków
Mag69 pisze:bredzisz..........Bart03 pisze:Jak masz klejonke to no problem ale jak masz hartowana to nikty ci jej nie przytnie bo to jest awykonalne
wszystko idzie ciąć, nawet pancerne
No dobrze, załóżmy więc, że można ciąć wszystko, w tym szkło klejone, hartowane, pancerne, nawet wodne...

Władek - Kraków
tylko ze pancerne sa klejoneMag69 pisze:bredzisz..........Bart03 pisze:Jak masz klejonke to no problem ale jak masz hartowana to nikty ci jej nie przytnie bo to jest awykonalne
wszystko idzie ciąć, nawet pancerne

a tak przy okzaji to gdzie tna hartowan bo ja oblecialem kilka zakladow i wszedzie twierdza ze hartowanych sie nie da ciac za to z klejonymi nie ma zadnych problemow stad smialem wszesniej twierdzic ze nie da sie ciac hartowanych

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
-
Władku
Starej szyby nikt Ci nie przytnie, ale możesz zamówić nową na wymiar. Naprawdę nie kosztuje to wiele. Możesz sobie wybrać czy ma być klejona czy hartowana, barwiona czy nie. Ja zamawiałem takie do swojej budy (wcześniej miałem rozsuwane – nieszczelne) na ul. Dobrego Pasterza (wjazd przed wjazdem do Geant). Czekałem chyba tydzień. Wcześniej byłem na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej ( wyjazd na Warszawę, pierwsza górka, zjazd po lewej) tam zrobili by na poczekaniu ale nie mieli uszczelek jakich potrzebowałem.
PS
Kurde, wczoraj robiąc zdjęcia wpakowałem się w kłopoty, nie wiem czy nie zostanę Twym klientem

Starej szyby nikt Ci nie przytnie, ale możesz zamówić nową na wymiar. Naprawdę nie kosztuje to wiele. Możesz sobie wybrać czy ma być klejona czy hartowana, barwiona czy nie. Ja zamawiałem takie do swojej budy (wcześniej miałem rozsuwane – nieszczelne) na ul. Dobrego Pasterza (wjazd przed wjazdem do Geant). Czekałem chyba tydzień. Wcześniej byłem na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej ( wyjazd na Warszawę, pierwsza górka, zjazd po lewej) tam zrobili by na poczekaniu ale nie mieli uszczelek jakich potrzebowałem.
PS
Kurde, wczoraj robiąc zdjęcia wpakowałem się w kłopoty, nie wiem czy nie zostanę Twym klientem

-
-
wieprzowina pisze:Władku
PS
No i to się nazywa pełna informacja. Dziękuję

PS
Robiłeś zdjęcia i masz kłopoty

Władek - Kraków
-
-
wupasek pisze:wieprzowina pisze:nie, robiłem zdjęcia stareńkiego opuszczonego domku - chyba plebani. Napadł mnie ksiądz i zaczął dusić bo przez pomyłkę zwróciłem się do niego per Pan a nie ksiądz. Jestem bardzo dumny z siebie że mu nie przypier....łem.saperka go.. saperka
Cosik mi sie widzi, że ekskomunika w powietrzu wisi...

Władek - Kraków
-
-
-
-
- heniu w berecie
-
- heniu w berecie
-