ciśnienie oleju-wskaźnik
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
ciśnienie oleju-wskaźnik
Witam,
Mam problem z wskaźnikiem ciśnienia oleju w 469B. Po odpaleniu ciśnienie jest na wskaźniku na 2 po dodaniu gazu dochodzi do 4-5. Po rozgrzaniu spada do 1,5.Olej zmieniony na nowy.Przed zmiana oleju tez tak było
Uaz sprawuje się całkiem żwawo.Na trasie 100 km jest do osiagniecia bez super żyłowania w terenie też jest ok. Zanim zacznę kombinować z czujnikiem i wskaźnikiem to pytanie jakie powinno być normalne ciśnienie na wskaźniku. Normalne tzn gdy uaz nie jest specjalnie wyeksploatowany i na wszystkich cylindrach ma równe cisnienie bez wżerów etc.
Jak temat był to sorry ale nie moge go znaleźć.
Mam problem z wskaźnikiem ciśnienia oleju w 469B. Po odpaleniu ciśnienie jest na wskaźniku na 2 po dodaniu gazu dochodzi do 4-5. Po rozgrzaniu spada do 1,5.Olej zmieniony na nowy.Przed zmiana oleju tez tak było
Uaz sprawuje się całkiem żwawo.Na trasie 100 km jest do osiagniecia bez super żyłowania w terenie też jest ok. Zanim zacznę kombinować z czujnikiem i wskaźnikiem to pytanie jakie powinno być normalne ciśnienie na wskaźniku. Normalne tzn gdy uaz nie jest specjalnie wyeksploatowany i na wszystkich cylindrach ma równe cisnienie bez wżerów etc.
Jak temat był to sorry ale nie moge go znaleźć.
cisnienie oleju
Jak przy ostrym hamowaniu spada cisnienie oleju do zera to masz raczej za malo oleju w misce olejowej.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
- jestem tu nowy...
A ja na wolnych obrotach mam od 0 do 0,5 kontrolka nie swieci i wszystko zdaje sie chodzic normalnie.Jak dam "ogien na tloki"
to skacze do 2.Jest *wydaje mi sie* troche slaby.Wiem,ze z miski moze nie tyle kapie, co sie poci poprostu.Pompa olejowa jest nowa.Co to jescze moze byc?
Bo jak przeczytalem,ze normalne wartosci powinny oscylowac miedzy 4- a 5 to mnie troche strach wzial

Bo jak przeczytalem,ze normalne wartosci powinny oscylowac miedzy 4- a 5 to mnie troche strach wzial

-------------
Pozdrawiam
Wojtek
Pozdrawiam
Wojtek
Re: cisnienie oleju
Nie mo¿liwe bo na bagnecie mam pe³n± ilo¶æ a wlewa³em nieca³e 6 litrów wiêc chyba nie moze byc za malo ?ub40 pisze:Jak przy ostrym hamowaniu spada cisnienie oleju do zera to masz raczej za malo oleju w misce olejowej.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Też nie do końca prawda. U mnie kontrolka non stop świeci od jakiegoś roku. W zależności od wskazania zegara zmienia się tylko to jak mocno świeci. Ja zastosowałem na to sposób najbardziej sprawdzony w sytuacjach nie do wyjaśnienia - OLAĆ TO.borman pisze:jak kontrolka na wolnych nie świeci to jeszcze nie jest tragicznie - jak straci smarowanie to nieda się nieusłyszeć![]()
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.