Przelacznik LPG-BENZYNA

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Przelacznik LPG-BENZYNA

Post autor: stef » wt kwie 19, 2005 7:42 am

witam ponownie, mam klejny problem.
Otoz na stacyjnce przelacznika LPG-Benzyna, gdy mialem w pozycji gaz zawsze palilo sie zielone swiatelko.
Teraz to swiatelko nie jest zielone tylko takie bardzo blado-czrerowne.
Otoz taki mniej wiecej kolor zawsze byl zaraz po przekreceniu kluczyka, wtedy pewna czesc gazy byla dostarczana do gaznika, po jakims czasie - doplyw gazy byl wylanczany automatycznie i swiatelko robilo sie juz zielone i auto bylo gotowe do uruchomienia.
Teraz gaz ciagle leci do gaznika, swiatelko nie zmienia si ena zilone.
Czy jest to problem podlaczenia, czy moze wady stacyjki, lub elektrozaworu na reduktorze??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
cykor

Post autor: cykor » wt kwie 19, 2005 11:43 am

Najlepiej jak zajedziesz do gazowników, powinni wiedzieć co z tym fantem zrobić, a jak nie wiedzą do du.. z nich nie fachowcy. Spotkałem takich co jak kumplowi zamontowali w trucku gaz to po wyjeździe ze stacji na 3 zakręcie butla wyskoczyła. Jak to koleś zobaczył, to spier..... gdzie pieprz rośnie.

Niestety w moim ci sami montowali, ale stałem nad nimi i opier....... jak coś chcieli przekombinować. Homologacje za to dostałem po 2 miesiącach, a miało być max 14 dni, bo sie okazało że jeden nie umiał przeczytać co drugi napisał (chodzi o adres do korespondencji, który był dokładnie taki sam jak na fakturze vat). Oczywiście wtedy jeszcze raz opier....... przy szefie. Troche im miny zrzedły. Domyślam się że cwaniaczki w czapkach z daszkiem dalej partolą robotę, ale chyba stać ich szefa na to.

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » wt kwie 19, 2005 11:47 am

ta.. u mnie zalozyli zawor w odwrotnym kierunku niz pokazywala strzalka na nim .... i "zapomnieli" zalozyc filtra gazu (wszystko wyszlo na jaw po dwoch latach bo o dziwo dalo sie jezdzic :lol: )
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”