Amorki Żucze?
Moderator: Student
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
Amorki Żucze?
Witam
Poszperalem troche w archiwum i znalalem cos takiego: http://kuchar.desk.pl/lukasz/ sa tam rysunki mocowania amorków ale chyba nie do konca rozumiem -zwlaszcza gore.
Jesli ktos by dysponował zdjeciami (jak wysoko wyjsc nad rame, kat itp) -polecam sie
a tak wogole to ktore amorki zastosowac do uaza ( oryginalnie ma wachaczowe -1979) - zuk? lublin?
Uaz jest po malym lifcie i dosc nie ciakwie sie prowadzi na oryginalnych - wywalonych do cna.
slyszalem opinie ,ze wystarczy do znosnej jazdy jak wstawie tylko z przodu (tyl zostanie oryginal).
Co o tym wszystki sadzicie?
Poszperalem troche w archiwum i znalalem cos takiego: http://kuchar.desk.pl/lukasz/ sa tam rysunki mocowania amorków ale chyba nie do konca rozumiem -zwlaszcza gore.
Jesli ktos by dysponował zdjeciami (jak wysoko wyjsc nad rame, kat itp) -polecam sie
a tak wogole to ktore amorki zastosowac do uaza ( oryginalnie ma wachaczowe -1979) - zuk? lublin?
Uaz jest po malym lifcie i dosc nie ciakwie sie prowadzi na oryginalnych - wywalonych do cna.
slyszalem opinie ,ze wystarczy do znosnej jazdy jak wstawie tylko z przodu (tyl zostanie oryginal).
Co o tym wszystki sadzicie?
RAV
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi
Uwazam ze najlepsze beda amorki od uaza, ale teleskopowe.
Masz sprzeta po lifcie, wiec pewnie po terenie tez jezdzisz
, ,a uazowe wytrzymaja o wiele wiecej niz od zuka.
Pozatym jezeli masz spawarke i jakis zlom to samemu zrobisz mocowania, bazujac na oskach ze starych ramieniowych amorkow.
Ja tak zrobilem i sobie chwale...
a i nie myslcie sobie ze wychwalam uazowe bo mam akurat 4 sztuki do sprzedania, ale dlatego ze sa naprawde wytrzymalem.
Ale znajomy w swyk zltym potworku z silnikiem BMW wsadzil chyba od Gaza ciezarowego i podobno si espisuja na medal - a autkiem tez czasami wjedzie na trawnik
(jak my wszyscy)
Masz sprzeta po lifcie, wiec pewnie po terenie tez jezdzisz

Pozatym jezeli masz spawarke i jakis zlom to samemu zrobisz mocowania, bazujac na oskach ze starych ramieniowych amorkow.
a i nie myslcie sobie ze wychwalam uazowe bo mam akurat 4 sztuki do sprzedania, ale dlatego ze sa naprawde wytrzymalem.
Ale znajomy w swyk zltym potworku z silnikiem BMW wsadzil chyba od Gaza ciezarowego i podobno si espisuja na medal - a autkiem tez czasami wjedzie na trawnik

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
To tym bardziej sie polecam ze zdjeciami - uwazacie ze pod strzemiona lepiej krecic ( jest miejsce na gwincie) czy spawac ?stef pisze:Uwazam ze najlepsze beda amorki od uaza, ale teleskopowe.
Masz sprzeta po lifcie, wiec pewnie po terenie tez jezdzisz, ,a uazowe wytrzymaja o wiele wiecej niz od zuka.
a i nie myslcie sobie ze wychwalam uazowe bo mam akurat 4 sztuki do sprzedania, ale dlatego ze sa naprawde ..... ciach
Powiadasz ,ze masz 4 -wiec do tylu tez zalozyles?czy moze od razu na zapas na przod

pod jakim mniej wiecej koncie wyszly? a cene na priva poprosze:)
a teraz uwaga bo sie usmiejecie: co do jazdy po terenie - to teraz chyba tylko łaki jak patrze na to cudowna wyremontowaną mą krwawicą bude

RAV
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
OT troche
to moze mnie ktos uswiadomi jakimi prawami żadzi sie ta wyszukiwarka wewnatrz forum bo jakios nie dogrzebalem sieDragunov pisze:temat bumerang. .....ciach .
RAV - co na listach dyskusyjnych wychowany a na forum po raz 1
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
oddam
podczepie sie tutaj zeby nowego watku nie ciagnać ...
....a mi sie przypomnialo:
bak mam do UAZ'a do oddania dla krakusuf -stan dobry nawet korek jest tylko jest taki maly problem ze jak je kupielm uazato na pace byly zdemontowane i ten ktory mi zostal to nie wiem czy lewy czy prawy
- sprawdze
jak by ktos cos ...
....a mi sie przypomnialo:
bak mam do UAZ'a do oddania dla krakusuf -stan dobry nawet korek jest tylko jest taki maly problem ze jak je kupielm uazato na pace byly zdemontowane i ten ktory mi zostal to nie wiem czy lewy czy prawy

jak by ktos cos ...
RAV