A jednak......

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Paszczak

A jednak......

Post autor: Paszczak » ndz maja 01, 2005 12:23 pm

postanowione kupuje uaza, przeszedłem przez pomysły Disco, Patrola itp odpadły ale zaznaczam że tylko i wyłącznie ze względów finansowych, zostałem zweryfikowany i teraz mam cosik około 5tys i kupuje uaza.

Namierzyłem nawet juz jeden model jest z '88 blachy ok nie zaden parch, silnik orginalny plus nowa plandeka. Mam teraz pytanie no co mam konkretnie spojrzeć kupując/oglądając go? Czy są jakieś tajniki o których powinienem wiedzieć. Także na co zwrócić uwagę jadać nim.
Napiszcie łopatologicznie :-).
O przebiegu nie ma co mówić bo sami wiecie jak to z tym bywa, zaznaczam że autko stało pod chumrką od grudnia ale odpala bez problemu.

Wybieram sie w przeciągu tygodnia ponownie i chciałbym wiedzieć co nieco żebym skumał co to za autko jest.

Oczywiście przed kupnem pojade tam z kimś kto sie zna na Uazach żeby wszytko zweryfikowal co do tej pory sobie wymyśliłem, ale pierwsze warażenia zostawiam sobie.

Dzieki za wpisy i sory za długiego posta-humaniści tak mają w morde jeża. :wink:
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » ndz maja 01, 2005 12:25 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » ndz maja 01, 2005 12:31 pm

ok dzieki a teraz czy cena 5,5 tys jezeli auto ma dobre blachy to akurat sprawdzilem ma byl, nie ma org koloru, byl malowany na bardzo podobny, opony stadardowe i jesli bedzie wszytko sprawne to czy taka cena jest do zakceptowania? Widomo bede sie targowal, bo tak trzeba przynajmniej dla sumienia.

I ile bede musial włożyć na start tzn napewno gaz ( z tego co wiem ok 1200) i pewnie jakis przeglad zeby wymienic wszystkie plyny plus moze cos jeszcze o czym nie wiem. Wiem ze moze zaraz cos walnac ale tak moze byc i juz wiec mniej wiecej ile kosztuje standardowe dostrojenie uaza do jazdy jakie byscie zrobili?
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » ndz maja 01, 2005 12:36 pm

Geil pisze:ok dzieki a teraz czy cena 5,5 tys jezeli auto ma dobre blachy to akurat sprawdzilem ma byl, nie ma org koloru, byl malowany na bardzo podobny, opony stadardowe i jesli bedzie wszytko sprawne to czy taka cena jest do zakceptowania? Widomo bede sie targowal, bo tak trzeba przynajmniej dla sumienia.
mysle ze po po malej negocjacji bedzie :)2
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » ndz maja 01, 2005 12:38 pm

wiem kto ma fajnego uaza za 8k, normalnie na duzych kolach, z uazowolga i wogle gites :wink: :)21

albo jeszcze lepiej.. za 6k z kawalkiem sa dwa uazy :lol:

zreszta poszukaj na allegro sam zobaczysz :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » ndz maja 01, 2005 12:49 pm

sie zobaczy ale dzienks za inf

Panie i Panowie (i tu to samo w innych jezykach)!!!!!!
Skacze na allegro cosik wyniuchac
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Niebieski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Niebieski » wt maja 03, 2005 2:52 pm

ile bede musial włożyć na start tzn napewno gaz ( z tego co wiem ok 1200) i pewnie jakis przeglad zeby wymienic wszystkie plyny plus moze cos jeszcze o czym nie wiem. Wiem ze moze zaraz cos walnac ale tak moze byc i juz wiec mniej wiecej ile kosztuje standardowe dostrojenie uaza do jazdy jakie byscie zrobili?

Kupiłem Uaza 31512 z 94r. z Andorią włożoną od nowości za 8,5 tyś. zł. Był kompletny tzn. miał najdrobniejsze elementy które powinien mieć Uaz łącznie z nową deską i pasami- tyle, że zaniedbany i brudny. Teoretycznie jeździł, wszystko na chodzie, sprawny, blacha gdzieniegdzie podrdzewiała lecz mocna jeszcze i bez dziur (okazało się podczas remontu)! Ale chciałem być pewny tego czym jeżdżę i zacząłem rozbierać wszystko na czynniki pierwsze i oglądać, regulować, wymieniać co trzeba, lakierować.
Do tej chwili UAZ wyniósł mnie łącznie ponad 20 tyś. zł a jeszcze trzeba uszczelnić silnik i zobaczyć do przedniego mostu!! Fakt ,że wygląda teraz jak nowy, a piszę to po to, że śmieć mi się chce jak czytam o kimś kto kupuje "uaza na chodzie nie wymagającego wkładu finansowego" i myśli, że wymieni płyny i będzie gites!! Teraz gdybym kupoweł to od razu szrota jakiegoś za parę zł. - do remontu z założenia!!!

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » wt maja 03, 2005 7:44 pm

Niebieski pisze: ile bede musial włożyć na start tzn napewno gaz ( z tego co wiem ok 1200) i pewnie jakis przeglad zeby wymienic wszystkie plyny plus moze cos jeszcze o czym nie wiem. Wiem ze moze zaraz cos walnac ale tak moze byc i juz wiec mniej wiecej ile kosztuje standardowe dostrojenie uaza do jazdy jakie byscie zrobili?

Kupiłem Uaza 31512 z 94r. z Andorią włożoną od nowości za 8,5 tyś. zł. Był kompletny tzn. miał najdrobniejsze elementy które powinien mieć Uaz łącznie z nową deską i pasami- tyle, że zaniedbany i brudny. Teoretycznie jeździł, wszystko na chodzie, sprawny, blacha gdzieniegdzie podrdzewiała lecz mocna jeszcze i bez dziur (okazało się podczas remontu)! Ale chciałem być pewny tego czym jeżdżę i zacząłem rozbierać wszystko na czynniki pierwsze i oglądać, regulować, wymieniać co trzeba, lakierować.
Do tej chwili UAZ wyniósł mnie łącznie ponad 20 tyś. zł a jeszcze trzeba uszczelnić silnik i zobaczyć do przedniego mostu!! Fakt ,że wygląda teraz jak nowy, a piszę to po to, że śmieć mi się chce jak czytam o kimś kto kupuje "uaza na chodzie nie wymagającego wkładu finansowego" i myśli, że wymieni płyny i będzie gites!! Teraz gdybym kupoweł to od razu szrota jakiegoś za parę zł. - do remontu z założenia!!!
zato teraz masz prawie nówke i lekką kieszen :)2
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Niebieski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Niebieski » śr maja 04, 2005 8:00 am

Teraz to mam lepszy niż nowy (wiadomo jakiej jakości są samochody ruskie nawet prosto z fabryki, nawet TARMOT oferuje rozłożenie i ponowne złożenie nowych Uazów) ale za te pieniądze to wiele można kupić!!!

Awatar użytkownika
jarek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jarek1 » śr maja 04, 2005 8:49 am

potwierdzam w 100% co napisał niebieski kupiłem za dobrą wódka 90r. kompletną ruinę zastała zdrowa podłoga i maska remont całkowit: akryl baranki itp. (łącznie z zakupem żuka dla andorii) to min. 15 tys. jak sam dużo potrafisz zrobić ale warto :)2
nie kombinuj z gazem szukaj z wołgowskim motorem i puść motor do ludzi za dobrą kase i od razu wstawiaj andorie !! [/b]

Awatar użytkownika
KleryK
Kontaktowanie:

Post autor: KleryK » śr maja 04, 2005 9:34 am

Wolgowski jest silniejszy nie sluchaj ich !
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu :)

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr maja 04, 2005 10:12 am

KleryK pisze:Wolgowski jest silniejszy nie sluchaj ich !
8)

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » śr maja 04, 2005 10:43 am

jarek1 pisze:nie kombinuj z gazem szukaj z wołgowskim motorem i puść motor do ludzi za dobrą kase i od razu wstawiaj andorie !! [/b]
ayha i zaraz sie zacznie co lepsze :)21

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr maja 04, 2005 1:00 pm

<Kacper> pisze:
jarek1 pisze:nie kombinuj z gazem szukaj z wołgowskim motorem i puść motor do ludzi za dobrą kase i od razu wstawiaj andorie !! [/b]
Ani andoria ani wołga :)3

Był tu juz na forum ŻUK The Best co robił mil km bez remontu przy tym paląc 5-6l benzynki na 100

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » śr maja 04, 2005 1:05 pm

Artur pisze:
<Kacper> pisze:
Ani andoria ani wołga :)3

Był tu juz na forum ŻUK The Best co robił mil km bez remontu przy tym paląc 5-6l benzynki na 100
:o
No widac tu jakies rozłel sie robi... paszczak rzadzi moze zaraz zukiem zacznie pomykac swiecac halogenami ze swietlikiem w srodku transportujac 3,5t swiezych niebezpiecznych kokosow :wink:

Awatar użytkownika
Slawquu
Kontaktowanie:

Post autor: Slawquu » pt maja 06, 2005 10:24 pm

Niebieski pisze: ile bede musial włożyć na start tzn napewno gaz ( z tego co wiem ok 1200) i pewnie jakis przeglad zeby wymienic wszystkie plyny plus moze cos jeszcze o czym nie wiem. Wiem ze moze zaraz cos walnac ale tak moze byc i juz wiec mniej wiecej ile kosztuje standardowe dostrojenie uaza do jazdy jakie byscie zrobili?

ja kupilem swojego z woja za 7 tys zł, auto z 88 roku, bylo na radiostacji, malo zjezdzone, blachy zdrowiusienkie, stan jego faktyczny moga potwierdzic chlopaki z Lublina, wydatki jakie poczynilem na niego to nowa plandeka, gumowa bo brezent mnie troche denerwowal swoja przepuszczalnoscia, nowy lakier, wczesniejszy byl podrapany,rejestracja sprzeta to wiadoma sprawa, przy silniku wiadomoma sprawa jak po radiostacji troszki zajechany ale wymienione pierscienie, glowica zrobiona i auto bryka juz 2 rok, w oponki nie musialem inwestowac bo wojaki zalozyli nowki ya 245, jedyna rzecz to wymiana plynow w mostach, skrzyni reduktorze i przeglad hampli. i wszystko zamknelo sie w 10 tys
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » pt maja 06, 2005 10:37 pm

Ja za swojego dałem 7,5 tyś a ile wpakowałem- nie licze! Nowa pokrywa skrzyni, wodziki, uszczelnienia, opony, hamulce, plandeka itp itd Ale powiem tak- bryka jest super- zawiodła mnie tylko 2 razy- raz udało sie naprawić polowo, a za drugim i tak dojechała do miejsca przeznaczenia tylko nieco wolniej! Więc w zasadzie jak kupuje się uaza- zawsze trzeba coś w nim zrobić! A motorek mam nowszego typu (okrągle otw. koletora) i jeździ jak nawiedzony! Wszystkie żuki i starsze uazy zostają daleko w tyle! :D
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

Awatar użytkownika
Slawquu
Kontaktowanie:

Post autor: Slawquu » pt maja 06, 2005 10:47 pm

paranoic_killer pisze:Ja za swojego dałem 7,5 tyś a ile wpakowałem- nie licze! Nowa pokrywa skrzyni, wodziki, uszczelnienia, opony, hamulce, plandeka itp itd Ale powiem tak- bryka jest super- zawiodła mnie tylko 2 razy- raz udało sie naprawić polowo, a za drugim i tak dojechała do miejsca przeznaczenia tylko nieco wolniej! Więc w zasadzie jak kupuje się uaza- zawsze trzeba coś w nim zrobić! A motorek mam nowszego typu (okrągle otw. koletora) i jeździ jak nawiedzony! Wszystkie żuki i starsze uazy zostają daleko w tyle! :D
no ja tez u siebie mam motorek nowszego typu, ale generalnie jak sie kupuje auto uzywane to nie ma sily, zawsze jest w nim cos do zrobienia, i to jakiej marki auto by nie bylo...
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...

Awatar użytkownika
KleryK
Kontaktowanie:

Post autor: KleryK » sob maja 07, 2005 1:46 am

Ja swój kupi³em za 7ty¶ :) rocznik 1980. Jak kupowalem to wszystko wygladalo fajnie :). Bo chyba zeby dokladnie samochod obejzec to trzeba go rozkrecic. Wychodza teraz takie patenty jak partyzanckie spawanie krzywych srub do flanszy i wa³u, walniete uszczelki, walniety gwint w glowicy , gaznik co lubi sie psuc , brak duperelowatych czesci ( zbiorniczek wyrownawczy, uchwyty trzymajace maske przy szybie, partyzanckie patenty przy uchwytach amorków itd ). Ogolnie juz przekroczylem chyba 10ty¶ z³ :) i chyba po tym jak wymienie niedlugo gaznik to obym mial na 1-2 miesiace spokoj bo juz cala rodzina sie buntuje jak cos trzeba kupic. Generalnie jakbym sie uparl to od roku jak go mam to powinienem tylko pompe sprzegla wymienic ( nowke za 50zl mialem ). Bo bez reszty co zrobilem jezdzil by :). A kase wladowalem tylko chyba bym mial co naprawiac :)

Jest w Gdansku taki koles co ma UAZa i NIC przy nim nie robi. Polowa rzeczy nie dziala, odpala na korbe bo nie ma sprawnego rozrusznika. Dziala tylko silnik, mosty i waly i skrzynia biegow. I juz tak bardzo dlugo poczynia i nie laduje ani zlotowki :).

Czo³em !
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”