Jaki najtanszy ekonomiczny
Moderator: Student
Jaki najtanszy ekonomiczny
Witam, poradzcie mi jaki bedzie najekonomiczniejszy silnik w uazie biorac pod uwage ze chce nim codziennie jezdzic do szkoly (30 km w jedna strone) 

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Re: Jaki najtanszy ekonomiczny
Chewi 5,7 na gaźnikuDoktor200 pisze:Witam, poradzcie mi jaki bedzie najekonomiczniejszy silnik w uazie biorac pod uwage ze chce nim codziennie jezdzic do szkoly (30 km w jedna strone)
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Jak chcesz poszaleć to 1,6 tdDoktor200 pisze:myslalem wlasnie o takim ale trzeba by go leko doladowac chyba nie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
No a co tu napisać napiszesz 1,6D i doradzisz kolesiowi ze taki a za chwile będzie pisał to wcale nie jedzie to taczka itd. i znowu pyt jaki silnik?. A po za tym im więcej da za silnik tym mniej będzie palił bo będzie nowszej generacji większa sprawność w stosunku mocy do paliwa.KleryK pisze:ja tylko czekałem na taki komentarzArtur pisze:Ono albo rowerem nic nie spali.
- m.organisciak
-
- paranoic_killer
No cóż- ja chyba tak zrobie, że do szkoły zakupie kaszla, a uaz pozostanie jako autko do zabawy i roboty! Bo niestety nie stać mnie na zakup cywilizowanej terenówki, ani na cywilizowanego plaskacza + UAZa..
Dlatego kaszel do szkoły, a uaza moge dalej spokojnie motać do terenu! 

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
ja od kiedy zaczołem z andrychami nie chce innego w błocie nieraz może i mocy braknie troche ale od czego reduktor? śmiga na byle czym 2 zeta /l 10/100 to max. z zakupem problemu nie ma bo ludzie tera żuki za grosze sprzedajo bo ze złomowaniem od IV problem, przekładke samemu zrobić można w dwa dni...itd. (a miałem z uazie nawet perkinsa
)

Zimą nawet do 13l/100km latem około 10 nie licząc terenu tam więcejjarek1 pisze:ja od kiedy zaczołem z andrychami nie chce innego w błocie nieraz może i mocy braknie troche ale od czego reduktor? śmiga na byle czym 2 zeta /l 10/100 to max. z zakupem problemu nie ma bo ludzie tera żuki za grosze sprzedajo bo ze złomowaniem od IV problem, przekładke samemu zrobić można w dwa dni...itd. (a miałem z uazie nawet perkinsa)
A co z tym złomowaniem wal na forum nie na priv może być ciekawe i pomocne
aktualnie za żuka bez silnika jak ma hipoidalny most "lubelski" i IV wzmacnianą można dostaać papier złomowania i jeszcze z 1k, w czerwcu wchodzą nawe przepisy trza z kwit zapłacić oddać fure w całości za ewentualne braki zapłasić nawet ok 5 zeta/kg. tak mi powiedzieli goście z firmy co złomują auta, ponoć niewiele firm dostanie koncesję
ale jak ktoś ma więcej informacji niech mówi. przy cenach na części w andrychowie zakup żuczka za 1.5 - 2 k na zapas to zawsze jakaś inwestycja. 

cederko pisze:niedlugo pprzed zlomowaniem trzeba bedzie zrobic przeglad i wypolerowac
Heh pewnie tak
Mój uaz na trasie pali 14/15L a w terenie dochodzi do 18/19L około W sumie nieduzo ale....Oczywiscie gazu
Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2005 9:26 pm przez Doktor200, łącznie zmieniany 1 raz.
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Gaz w UAZie
Na codzień uzywam Pehota 406, który pali 9l benzyny na mieście co w obecnych cenach daje 36 pln. W Uazie mam silnik wołgi (wołga z wołgi:)) 2,4l z instalacją, który ciagnie na mieście do 20l gazu co daje również kwotę 36 pln. Więc jeżeli dysproporcja cen przesunie się dalej w stronę gazu to bedę swoim Uazikiem pyrkał do roboty. Choć szkoda terenowych opon MT jednak na asfalcie szybko idą:)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!