ZAGADKA
Moderator: Student
Re: ZAGADKA
kuki469 pisze:czemu podczas hamowania gwałtownie zwiekszają się wolne obroty??
dodam hamowania, nie zwalniania!!
Jak hamujesz to naciskasz pedał hamulca a wcześniej odpuszczasz gaz, nieprawdaż? Miałem to samo kiedyś, wystarczyło, że nasmarowałem towotem zewnętrzne elementy gaźnika, te związane z przeniesieniem siły z linki gazu na odpowiednie elementy ruchome na gaźniku. Problem zniknął, a spowodowany był zacinaniem się linki gazu właśnie na elementach gaźnika. Trzeba było konkretnie kopnąćw gaz, gwałtowne odpuszczenie gazu powodowało, że linka też odpuszczała, potem zaś wyłem silnikiem na każdym skrzyżowaniu, aż wyczaiłem o co biega...

Władek - Kraków
- paranoic_killer
No przecież gaz masz w płyniekuki469 pisze:w sumie tak ale na gazie smyramklucz13 pisze:Proste - paliwo ulega przeciążeniu i pod większym ciśnieniem jest wtłaczane do gażnika w większej ilości i spalenie jego automatycznie podnosi obroty
Jutro popsikam linke, tulejki itp. WD 40 i zobaczymy

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
kuki469 pisze:w sumie tak ale na gazie smyramklucz13 pisze:Proste - paliwo ulega przeciążeniu i pod większym ciśnieniem jest wtłaczane do gażnika w większej ilości i spalenie jego automatycznie podnosi obroty
Jutro popsikam linke, tulejki itp. WD 40 i zobaczymy
WD 40 wyschnie Ci szybko. Jeśli to rzeczywiście ten problem to nałóż towot.
Władek - Kraków