Witam
mam problem autko nie chce mi jechać na gazie (gaz mógłbyć ch....) ale na benzynce jest to samo. objawy ja mu jedynka a on jak kangur skacze i szarpie co może być przyczyna (nowe świece kable kopułka) zapłon??
Przed tankowaniem autko jeździło super. doradźcie coś wieczorkiem jade do mechanika
PZDR miggi
Uaz jak kangur skacze na drodze pomocy???
Moderator: Student
Uaz jak kangur skacze na drodze pomocy???
UAZ 469b 2,4 B/G
Re: Uaz jak kangur skacze na drodze pomocy???
Mechanik Ci doradzimiggi pisze:...doradźcie coś wieczorkiem jade do mechanika

A tak serio sprawdź zapłon i zawory.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
niedawno robiłem remont silnika przedtem nie palił na 3,4 baniak pomogło sćiągnięcie i poskręcanie od nowa kolektorów co do zaworów to były docierane do gniazd + wymiana 2 popychaczy (ciśnienie wszędzie 8 na kazdym baniaku)
w piatek jeżdziłem po naprawie normalni na 4 baniaki miał buta i w ogóle a po tankowaniu kicha (na bęnzynce też)
w piatek jeżdziłem po naprawie normalni na 4 baniaki miał buta i w ogóle a po tankowaniu kicha (na bęnzynce też)
UAZ 469b 2,4 B/G
Może zawory źle ustawione, kidyś dawno temu jak nie miałem dostępu do netu, ani instrukcji to ustawiłem jak dla żuka i postradałem się 2 lasek popychacza, a jeszcze wcześniej, niedługo po kupnie odkręciła mi się klawiatura, bo poprzedni właściciel wymieniał uszczelkę pod głowicą i nie dokręcił klawiatury
Efekt był podobny jak u Ciebie.

SJ416