rozwalony mechanizm samoblokujący
Moderator: Student
rozwalony mechanizm samoblokujący
cześć,
rozwaliła mi się obudowa mechanizmu,
słyszałem ,że to norma?
-czy ktoś próbował spawać to?
-może da się dokupić tylko obudowę?
w ostateczności ile kosztuje całość za Bugiem?
rozwaliła mi się obudowa mechanizmu,
słyszałem ,że to norma?
-czy ktoś próbował spawać to?
-może da się dokupić tylko obudowę?
w ostateczności ile kosztuje całość za Bugiem?
szukam samuraia!!!
Jaka powinna być grubość i szerokość takiego pierścienia? Co masz na myśli "mocne żelazo"?CARODZIEJ pisze:spawanie nic CI niepomoże
musisz zakupić nową zabawkę
i udeżyć do dobrego magika robiącego w metalu by na ten kosz co pękł dorobił pierścień z mocnego żeleza i wprasował jedyne sprawdzone rozwiązanie innej metody niema
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
dobre pytanie??cykor pisze:Jaka powinna być grubość i szerokość takiego pierścienia? Co masz na myśli "mocne żelazo"?CARODZIEJ pisze:spawanie nic CI niepomoże
musisz zakupić nową zabawkę
i udeżyć do dobrego magika robiącego w metalu by na ten kosz co pękł dorobił pierścień z mocnego żeleza i wprasował jedyne sprawdzone rozwiązanie innej metody niema
-ale jak nałożymy taki pierścień to ustrojstwo nie zmieści się w tą drugą obudowę?
szukam samuraia!!!
CARODZIEJ pisze:a tak wogle jest leprzy sposób należy wygrzebać u jakegoś dziadka na strychu stary most od tarpana z blokadą 100 procent przebudowac gruchę na rury uazowe i macie chłopaki 100 procent zapinane na zawołanie sprawdzone
Ten pomysł był juz wałkowany ze 3 lata temu tylko jak tu znalezc takiego dziadka z dobrze zaopatrzonym strychem

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
chyba nie iwesz co mowisz, pomine fakt ze ten most od tarpana jest wezszy niz gaz/uaz, to przebudowa jest nie mozliwa, oczywiscie sam mechanizm roznicowy by jakos jeszcze wepchal, a co z polosia??????? gaz/uaz polosie odciazone, tarpan blokowany polos jak w zuku obciazona,CARODZIEJ pisze:a tak wogle jest leprzy sposób należy wygrzebać u jakegoś dziadka na strychu stary most od tarpana z blokadą 100 procent przebudowac gruchę na rury uazowe i macie chłopaki 100 procent zapinane na zawołanie sprawdzone
mam taki most w domu i jakos sie nie kwapie aby go zalozyc, latwiej bylo mi zrobic na bazie mostu gaz/uaz cala kompletna blokade 100% z dorabianiem polosi itp, niz kombinowac z tym tarpanem

ERA...ERO disco..ROSJA&JAPONIA RZADZI
Można możnaMichał_C pisze:Mam jeszcze jedno pytanko.
Czy mozna instalowac urzadzenie na przedni most..?
http://www.4x4.ee/rigs/daff/uaz469/mods ... _0001.html
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
a teraz prosze o wytłumaczenieKasprol pisze:tylko ze jak zamontujesz naa przód trzeba sie uczyc odnowa jezdzic bo traci sterownosc![]()
![]()
![]()

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
Kasprol, opisz co miałeś na myśli z tą sterownością, bo zgadzam się z kubasem że z odłączonym przednim napędem+sprzęgiełka to chyba sterowność powina zostać bez zmian. Opisz wszystkie znane Ci za i przeciw blokadzie zamontowanej na przód. Może jakieś wskazówki coby zrobić to w miarę szybko i bez zbędnych przestojów, jakie dodatkowe materiały (wiadomo że podkładki i takie tam podobne) zgromadzić przed przystąpieniem do zabiegu.kubas pisze:a teraz prosze o wytłumaczenieKasprol pisze:tylko ze jak zamontujesz naa przód trzeba sie uczyc odnowa jezdzic bo traci sterownosc![]()
![]()
![]()
bo myślałem nad założeniem na tył ale przód można odpiąć i nie katować blokady na co dzień i to przemawia na +.. z resztą i tak mnie na razie nie stać
-
- Kontaktowanie:
Na muflonie gosciu mial blokade w Uazie mechaniczna blokowane ciegnem bylo robil to sma ale nie pytalem jak dokladnie ale chyba mam pomysl jak to zrobic tylko brak mostu zeby sprobowac.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WIĘC TAK PANOWIE
PRZEŻUCA SIĘ TYLKO SAMĄ GŁÓWECZKĘ Z MOSTY,CZYLI WYCINASZ RURY BOCZNE I TE ORYGINALNE UAZOWE MONTUJESZ DO GŁÓWECZKI
TARPANOWEJA PÓŁÓS Z DWÓCH ROBISZ JEDNĄ ŁACZĄC TO NA ZAMEK
DZIĘKI DOROBIONEJ TULEI
I POMYŚLEĆ TROCHE WIĘCEJ SAMEMU BO MOŻNA ZROBIĆ WSZYSTKO TRZA TYLKO MIEĆ DETERMINACJĘ
A TAKA KONSTRUKCJA JEŻDZI I MA SIĘ BARDZO DOBRZE A POWIEM JESZCZE ŻEBY WAS ZDOŁOWAC ŻE PRZENOSI MOMĘCIK Z SILNIKA O MOCY 170 KONI.
TAKŻE WIELKIEJ DETERMINACJI I KRZESAĆ CHOLERA ISKRY.
PRZEŻUCA SIĘ TYLKO SAMĄ GŁÓWECZKĘ Z MOSTY,CZYLI WYCINASZ RURY BOCZNE I TE ORYGINALNE UAZOWE MONTUJESZ DO GŁÓWECZKI
TARPANOWEJA PÓŁÓS Z DWÓCH ROBISZ JEDNĄ ŁACZĄC TO NA ZAMEK
DZIĘKI DOROBIONEJ TULEI
I POMYŚLEĆ TROCHE WIĘCEJ SAMEMU BO MOŻNA ZROBIĆ WSZYSTKO TRZA TYLKO MIEĆ DETERMINACJĘ
A TAKA KONSTRUKCJA JEŻDZI I MA SIĘ BARDZO DOBRZE A POWIEM JESZCZE ŻEBY WAS ZDOŁOWAC ŻE PRZENOSI MOMĘCIK Z SILNIKA O MOCY 170 KONI.
TAKŻE WIELKIEJ DETERMINACJI I KRZESAĆ CHOLERA ISKRY.
człowiek