Osłona wlotu powietrza

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Smuga
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Osłona wlotu powietrza

Post autor: Smuga » czw sie 04, 2005 9:48 am

Sezon letni wiąże się niestety też z deszczami, pytanie jest odnośnie tego od jakiego pojazdu pasuje owiewka (osłona) którą można by zastosować na wlot powietrza nagrzewnicy, montując ją w taki sposób aby nie przeszkadzała w otwarciu klapy powietrza a jednocześnie zapobiegałaby przeciekom deszczu :( poprzez obudowę nagrzewnicy do kabiny.
Pozdrawiam :)2
Uaz -zdobywanie nowych doświadczeń, ale przymierzam się już do Vitary.
Już Vitara

Smuga
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Smuga » czw sie 04, 2005 9:51 am

a propo pytanie nie bezpodstawne ponieważ widziałem taką tu z rok temu na którymś zdjęciu zamontowana właśnie do Uaza :-?
Uaz -zdobywanie nowych doświadczeń, ale przymierzam się już do Vitary.
Już Vitara

Awatar użytkownika
Michal_C

Post autor: Michal_C » czw sie 04, 2005 3:03 pm

Szczerze piszac, to nigdy mi to nie przeszkadzalo, nawet nie zauwazylem takiego problemu. Jedynie w przypadku pokonywania glebokich brodow zdarzylo mi sie miec pare w kabinie od nagrzewnicy :D
Wiesz, extremalne auto to i warunki kabinowe rowniez :)21
"Inspired by the nature"
"Dzik project"

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » czw sie 04, 2005 4:20 pm

Michał_C pisze:Szczerze piszac, to nigdy mi to nie przeszkadzalo, nawet nie zauwazylem takiego problemu. Jedynie w przypadku pokonywania glebokich brodow zdarzylo mi sie miec pare w kabinie od nagrzewnicy :D
Wiesz, extremalne auto to i warunki kabinowe rowniez :)21
A jak po deszczu na plandece masz wode i ruszysz do tylu to scieka po przedniej szybie i duza czesc trafia wlasnie do wlotu powietrza w nagrzewnicy. A ona niestety nie ma odprowadzeni awody, tak jak ta po prawej stronie...

Koles rozwiazal problem w taki sposob, ze wywalil klapke i zamontowal plastikowy element chyba od poloneza - kiedys modne byly czarne plastiki w polonezach i maluchach montowane na kratki w masce.
Uszczelnil dobrze pomiedz blacha a plastikiem i bylo super - ale wada, oczywiscie ciagle mial otwarty wlot:(

A na stronie www.uazbuka.ru widzialem kiedys jakis patent. zaraz poszukam moze znajde.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » czw sie 04, 2005 4:22 pm

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » czw sie 04, 2005 11:04 pm

Hmm Uaz ma dużo takich "udogodnień" tylko po co to robić...zaraz ci coś innego wysiądzie:)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
Michal_C

Post autor: Michal_C » pt sie 05, 2005 12:51 am

A jak po deszczu na plandece masz wode i ruszysz do tylu to scieka po przedniej szybie i duza czesc trafia wlasnie do wlotu powietrza w nagrzewnicy. A ona niestety nie ma odprowadzeni awody, tak jak ta po prawej stronie...
Na wode na dachu plandeki jest prosty sposob :D Zainstaluj po srodku dodatkowa rurke i obluz ja styropianowym ociepleniem rur,wiesz o co idzie..?) Nigdy wiecej problemu z woda na dachu i wyciaganiem sie plandeki :)2
"Inspired by the nature"
"Dzik project"

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » pt sie 05, 2005 6:47 am

Fakt dobry patent z ta dodatkowa rurka, ale wspawujesz ja czy robisz jakies ciekawe zaczepy?
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”