zdejmowanie kierownicy - ściągacz
Moderator: Student
zdejmowanie kierownicy - ściągacz
Mam duży problem ze zdjęciem kierownicy z kolumny. Walenie młotem połączone z ciągnięciem nie daje rezultatów. WD też nie pomaga. W instrukcji UAZ na rysunku jest pokazany specjalny ściągacz, ale nie wiem czy jest do dostania. Czy ktoś może podpowiedzieć jaki byłby najlepszy? Temat był już częściowo poruszany na forum Gazowskim ale do końca wszyskiego nie powiedziano....
rybak
- nie_mientki
pozwolę sobie zacytować siebie z innego tematu w którym poruszaliśmy ten temat..
http://kkrecio.w.interia.pl/200705/IMGP0092.JPG
i fotka ściągacza którego zrobienie z części dostępnych w garażu zajęło mi około 2 minut.. a pomyśleć że z kierownicą barowałem sie rtyle czasu..kubas pisze:w takim razie dam Ci Wupasku gotowy przepis:
-odkręć śrubkę
-poszarp trochę z różnych stron (tak z 7minut)
-powal młotkiem od spodu (4min)
-popodchaczaj dłutem (2)
-wlej duuuuzo wd40 i zostaw na 1-2 dni..
-poszarp
-wlej kwas (odrdzewiacz) i zostaw na 1-2 dni
-w końcu zdenerwuj się zrob porządny ściągacz i musi zadziałać

http://kkrecio.w.interia.pl/200705/IMGP0092.JPG
przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
Nie był to oryginał mocowania jakaś nieudana zmotakuki469 pisze:jakiś czs temu byłem świadkiem, przy okazji jakiegoś pycenia, że kierownica z merca się objechała na wielowpuscie, jaja konkretne, kolesie potem na kluczu wracali podobno( rannych się zostawia w tyle)
moze nie w temacie ale tak a propos
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
a ja zawsze tak robilem w 4 uazach i tylko w jednym sie udalo bez ostrego walenia lub sciagaczaklucz13 pisze:Zawsze tak robię i złazi tylko w merolach ściągacz jest nie zbędnyBart03 pisze:zycze powodzeniaklucz13 pisze:Odkręć śrubęi energicznie udeżaj piąchami na przemian prawo lewo po kole kierownicy
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień