Plandeka gumowana

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

piotrATmodificada
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Plandeka gumowana

Post autor: piotrATmodificada » pt sie 12, 2005 7:29 pm

Czesc!
Kupilem wlasnie nowa plandeke do Uaza. Mam stary typ stelaza, nowego nie widzialem.
Naciagam ja i niepokoi mnie fakt, ze w okolicy garba (tam gdzie palak w stelazu nad glowami kierowcy i pasazera) plandeka nie dochodzi do stelaza. Wyglada tak, jakby garb byl za wysoki.

Pytanie jest takie: czy nowe typy stelazy sa takie same jak te stare - innymi slowy czy plandeka nowka sztuka powinna byc taka sama jak stara plandeka ?

Pozdrawiam
Piotr

west

Post autor: west » pt sie 12, 2005 7:35 pm

Nowy typ ma grubsze rurki i jest troche inny. Spróbuj pianek izolacyjnych do rur.

sebalodz

plandeka

Post autor: sebalodz » sob sie 13, 2005 11:06 am

a gdzie kupiles jesli mozna spytac? No i za ile . Sam przymierzam sie do wymiany toytoya na plandeke,
Seba Lodz
MAM SYNKA :-)
GG - 1103907

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob sie 13, 2005 12:24 pm

piszesz ze plandeka nie dochodzi do stelaza czyli jest za krotka przynajmniej tak to rozumie... troche dziwne
nowy typ stelaza ma grubsze rurki i jest jakby ciut 'wiekszy'
jak ja kupilem plandeke (nowy stelaz) to byla za krotka z kazdej strony o jakies 5-6cm
pojechalem do kolesia u ktorego kupilem (Slomczyn) i wymienilem na druga, no i ta pasowala
wiec z tymi plandekami jest tak, ze jaka im sie uszyje taka jest :-?
no i oczka metalowe sa krzywo wszyte :lol:
niestety po 3 latach (i trzech zimach na powietrzu) plandeka ciut sie pruje (paski sie powoli urywaja), ponadto jak juz kupicie to od razu trzeba zakonserwowac ramke szyby bo rdzewieje jak diabli
Obrazek

piotrATmodificada
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrATmodificada » sob sie 13, 2005 12:54 pm

wupasek pisze:piszesz ze plandeka nie dochodzi do stelaza czyli jest za krotka przynajmniej tak to rozumie... troche dziwne
Plandeka nie dochodzi do stelaza tylko w miejscu 'garba na plandece' - robi sie dziura miedzy stelazem a plandeką. Oprocz tego wyglada na to, ze jak sie ja ponaciaga to bedzie ok.

A ramke szyby i ta szybe to chyba w koncu wywala i zastapie folia tak jakbo w starym typie zeby mozna bylo ja zwijac do gory.

Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » sob sie 13, 2005 1:17 pm

Kiedyś dowiadywałem się w Tarmocie o plandeki i padło pytanie: nowy czy stary stelaż? Więc chyba czymś się różnią. Te z folią zamiast szyby są chyba krajowe i trochę gorzej się układają. Nie zmienia to faktu że moja czarna, ruska, gumowana też idealna nie jest i naciągnięcie zanim się rozciągnie w słońcu nie jest łatwe. Dodatkowo zachodzi na tylne drzwi co powoduje że nadstawki odstają.

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » sob sie 13, 2005 3:54 pm

ja kupiłem plandekę czrną gumowana z tego samego źródła - Słomczyn. Zakładałem na stelaż starego typu. Byłem bardzo zadowolony - napięta jak struna pasowała idealnie , nic nie krzywe, nie zachodziło jedno na drugie - naprawdę super. Także chyba naprawde jak im się tam w rosyji uszyje tak jest. pozdro
złota suka...

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » pn sie 15, 2005 8:56 pm

Ja kupiłem dwie- pierwsza była za krótka o dobre 10 cm!!!! :)3 I to po każdej stronie! Druga pasuje jak ulał! Widocznie ta pierwsza była na stary stelaż- używka więc to było moje ryzyko, no i się przejechałem. Ta ruska nówka jest super- w końcu ma szybe z tyłu a nie wizjer! :)2
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”