mosty nissan
Moderator: Student
mosty nissan
Czy ktoś ćwiczył mosty k 160 w uazie 

-
Trza unieśc jedno koło do góry np. na podnosniku i musi sie cięzko obracać wrecz bardzo ciezko( układ różnicowy cięzko kreci sie)west pisze:Jak poznać czy tylny most ma LSD
jezeli idzie leko to znaczy że niema albo tarczki juz hu..j szczelił. generalnie LSD pomaga tyle co umarłemu kadzidło wykrzyżów wielkich nie pokona ty daje że możesz sie lekko rozbujać.
-
- Kontaktowanie:
Ja mam w Gazie mosty od k-160. LSD z tego co mi wiadomo to ma k-260 i niektore GRy mialy. Waly bedziesz musial nieco skracac ale do flanszy przy moscie da sie je dopasowac poniewaz jest na niej na tyle miejsca ze mozesz zrobic odwory na inny rozstaw ja tak zrobilem i dziala. Mosty sa wezsze niz oryginaly ale nie duzo ale ja mam odstawione felgi wiec nie mam problemu.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
[/quote]
Trza unieśc jedno koło do góry np. na podnosniku i musi sie cięzko obracać wrecz bardzo ciezko( układ różnicowy cięzko kreci sie)
jezeli idzie leko to znaczy że niema albo tarczki juz hu..j szczelił. generalnie LSD pomaga tyle co umarłemu kadzidło wykrzyżów wielkich nie pokona ty daje że możesz sie lekko rozbujać.[/quote]
Ale czy się do obadać wizualnie jakiś charakterystyczny szczegół
Trza unieśc jedno koło do góry np. na podnosniku i musi sie cięzko obracać wrecz bardzo ciezko( układ różnicowy cięzko kreci sie)
jezeli idzie leko to znaczy że niema albo tarczki juz hu..j szczelił. generalnie LSD pomaga tyle co umarłemu kadzidło wykrzyżów wielkich nie pokona ty daje że możesz sie lekko rozbujać.[/quote]
Ale czy się do obadać wizualnie jakiś charakterystyczny szczegół

A jakie wrażenia jesteś zadowolonytiger pisze:Ja mam w Gazie mosty od k-160. LSD z tego co mi wiadomo to ma k-260 i niektore GRy mialy. Waly bedziesz musial nieco skracac ale do flanszy przy moscie da sie je dopasowac poniewaz jest na niej na tyle miejsca ze mozesz zrobic odwory na inny rozstaw ja tak zrobilem i dziala. Mosty sa wezsze niz oryginaly ale nie duzo ale ja mam odstawione felgi wiec nie mam problemu.

Jakieś usterki były

Jaki masz motor

-
- Kontaktowanie:
Zadowolony jestem jak najbardziej bo mam mocne mosty i tarczowe hamulce.
Usterek nie ma zadnych bo jak dwa razy wieksze tryby niz gazikowe moga sie posypac.
Motor mam narazie tylko 2,4TD ale bedzie jakis ok 200 koni
Usterek nie ma zadnych bo jak dwa razy wieksze tryby niz gazikowe moga sie posypac.
Motor mam narazie tylko 2,4TD ale bedzie jakis ok 200 koni
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Tu masz podane wszystkie przelozenia.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Kurde zapomnialem wkleic linka http://www.rajdy4x4.pl/samochody/gazik/mosty-patrol/
Prosze cie bardzo.
Prosze cie bardzo.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Irytującedzikigor pisze:a o ile są węższe te mosty z k-160 od uazowych

Kolega Tiger zapodał link gdzie jasno zapisano http://www.rajdy4x4.pl/samochody/gazik/mosty-patrol/
Oooooooo tu....
Mi udało sie kupic mosty od patrola k160....
no.... mosty patrola są weższe o 2 cm na kazdą strone od mostów gazika czy uaza jezdzic sie da ale skret jest maly (taki sam jak w gaziku) i duze kolka obcieraja o resory na skretach z tylu o rure wlewowa paliwa zalozylem dystanse 4 cm na strone, i problem zniknał...

Nie spać

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ