czy ma ma ktoś hydrał..?
Moderator: Student
czy ma ma ktoś hydrał..?
czy ma ktoś w swoim uazie układ kierowania chydrałliczny (jak w wyzku widłowym lub kombajnie)?? z góry dziękuję
ps:piszczie jak słyszeliscie o takim czymć!!
ps:piszczie jak słyszeliscie o takim czymć!!
Ostatnio zmieniony sob paź 08, 2005 6:49 pm przez sanders, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miskiller
-
niechcialbym aby w moim aucie mozliwosc skrecania zalezala od posiadania oleju w ukladzie... w razie tak zwanego W co ? a jak peknie waz przy wiekszej predkosci ? ale nie powiem pomysl mnie zaciekawil... tylna os skretna w skorpionie jest tak sterowana....
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- apede
-
- Kontaktowanie:
Taa, ale kombajny są wolnobieżne.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
HEj
Zadko mam sile po przyjsciu z roboty jeszcze pisac ale TWoj pomysł mówiąc z lekka jest smieszny ( a moze przerazający)
Wózki widłowe w wiekszosci sa wyposazone w tzw. orbitrol.
Najprosiciej mówiąc za kazdym razem połozenie kierowicy przy kołach na wprost jest inne. (oczywiscie sa wyjątki ( stare wózki ) ale i tam niedokładnośc tego układu jest za duża dla auta.
Nie bede sie rozpisywał ale uwazam ,ze NIE bo:
1. prz jezdzie po terenie lub w wyniku nierównosci na drodze moze sie zapowietrzyc orbitrol
2. Za kazdym razem cisnienie likwiduje luz na ukladzie - aby zostal on zlikwidowany musi zostac wytworzone odpowiednie cisnienie a to odpowiada pewnemu ruchowi kierownicy - w praktyce LUZ UNIEMOZLIWIAJĄCY jade samochodem.
3. Jedziles wózkim lub kombajnem po asfalcie - wiecej jak 30 km/h?
Wiecej sie nie bede rozpisaywal bo w sumie nie mam pewnosci czy Ty powaznie pytasz czy to zart
RAV - siła urlopu ( od widlaków )
Zadko mam sile po przyjsciu z roboty jeszcze pisac ale TWoj pomysł mówiąc z lekka jest smieszny ( a moze przerazający)
Wózki widłowe w wiekszosci sa wyposazone w tzw. orbitrol.
Najprosiciej mówiąc za kazdym razem połozenie kierowicy przy kołach na wprost jest inne. (oczywiscie sa wyjątki ( stare wózki ) ale i tam niedokładnośc tego układu jest za duża dla auta.
Nie bede sie rozpisywał ale uwazam ,ze NIE bo:
1. prz jezdzie po terenie lub w wyniku nierównosci na drodze moze sie zapowietrzyc orbitrol
2. Za kazdym razem cisnienie likwiduje luz na ukladzie - aby zostal on zlikwidowany musi zostac wytworzone odpowiednie cisnienie a to odpowiada pewnemu ruchowi kierownicy - w praktyce LUZ UNIEMOZLIWIAJĄCY jade samochodem.
3. Jedziles wózkim lub kombajnem po asfalcie - wiecej jak 30 km/h?
Wiecej sie nie bede rozpisaywal bo w sumie nie mam pewnosci czy Ty powaznie pytasz czy to zart
RAV - siła urlopu ( od widlaków )
RAV
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
To teraz juz nic nie rozumiem - szukasz układu czy siłownika?sanders pisze:ja pisze na 100 powarznie . ale niewiecie z czego gabrał by siłownik ze by był dobry .
Jeśli juz sam układ jakos sobie obmyśliłes a teraz szukasz tylko siłownika ( chociaz w zaden sposob sobie tego nie moge wyobrazić ) to chyba może ( zarówno od kierowniczego, jak przesuwu czy pozycjonera - o kombajnach nie piszę bo sie nie znam ) ale wtedy musiałbys mu zapewnić warunki pracy w podstawoowych chociaz warunkach czystkości. No chyba ,ze masz wprawe w wymianie uszczelnień a co jakiś czas w regeneracji gładzi.
A wogołe to nic więcej ni piszę bo Ty chyba sie w Majewskiego bawisz i nas wkręcasz a ja głu... sie daje

RAV - "siła spokoju"
RAV
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
ja tez - mam to nawet na papierze ale odrobina szacunku sie nalezy innym wiec czasem warto przeczytac cos zanim sie wysle.sanders pisze:stary zaj%biscie śmieszne "terz" (heheh)pisałem kiedyś jestem dysgrafem
RAV - sila dysklekcji
RAV
- Miskiller
-
skorpion ma tylna os skretna http://www.offroad.cba.pl/off3/DSCN0688.html
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2005/mutt_ ... g_0053.jpg
pewnie cos takiego masz na mysli...swoja droga jestem ciekaw jakim cudem to jest wogole zarejestrowane
pewnie cos takiego masz na mysli...swoja droga jestem ciekaw jakim cudem to jest wogole zarejestrowane

ZG 5.2 96r.