buda od uaza - waga
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
buda od uaza - waga
Czy ktos wie, ile moze wazyc gola buda do uaza (bez drzwi, ramki szyby) - sama goła buda bez elementów 'ruchomych' ?
Piotr
Piotr
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
zupełnie gołą budę z mojego Uaza bez drzwi ramek i innych pierdułek wynieśliśmy przez wąskie drzwi garażu we 4 i powiem że to jest jednak minimum żeby nikogo nie połamało...
...jednakże Twoja może ważyć więcej.. bo moja przy wnoszeniu do garażu sie złamała i mało co w niej zdrowego żelastwa było
(teraz podpiera ścianę i czeka na złomowanie
)
...jednakże Twoja może ważyć więcej.. bo moja przy wnoszeniu do garażu sie złamała i mało co w niej zdrowego żelastwa było

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
przy uzyciu dwóch szlifierek z dużymi tarczami idzie sprawnie, jakieś 3-4 godziny od wstawienia auta do garazu 
ze zdemontowaniem wszystkiego 'przydatnego'
ps. zaleca sie zdemontować zbiorniki paliwa, bo sie je przecina przy okazji rozcinania budy na pół, głupi to ma szczescie

ze zdemontowaniem wszystkiego 'przydatnego'
ps. zaleca sie zdemontować zbiorniki paliwa, bo sie je przecina przy okazji rozcinania budy na pół, głupi to ma szczescie

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
zeby sie zmieściła na przyczepkę to owszemBanko pisze:A trzeba ja na pol ciacKrecik pisze:ps. zaleca sie zdemontować zbiorniki paliwa, bo sie je przecina przy okazji rozcinania budy na pół, głupi to ma szczescie![]()
![]()

potem pakujesz na przyczepkę na dole tył, na to wrzucasz przód i wywozisz
prosto na zlom

ale jesli chcesz rozebrać tak zeby kiedys złozyc (optymista) to trwa to na spokojnie około 3 dni, tak 'nie rabunkowo' z ogołoceniem ramy ze wszystkiego włącznie. Ale znam takich co w weekend rozebrali samochod do cna

składa sie około póltora do dwóch lat

Krzysiek
- chiquito83
Płonne nadziejeBanko pisze:Chodz mi o to zeby zdjac bude i nie wywozic tylko polatac i pewne zmiany prowadzic. generalna blacharke chce zrobic i mamnadzieje ze ten sezon mnie nie ominie

Policz sobie dwa dni w takim razie, na spokojnie wszystko rozebrać odkręcić, odłożyć na bok, opisać co i skąd zeby potem wiaderko częsci nie zostało po skręceniu

Generalnie robota przewalona straszliwie, ale w drugim etapie - składania
Krzysiek
yankee pisze:a ja swoja sam zdejmowałemhihi potrzbne to tego celu sa 3 pasy 10m dobre mocowanie w sufisie i jedna wyciagarka typu toya
hihi czas operacji około 4h
zgadza się, czasem składanie trwa dłużej, ale nikt Tobie tego nie odbierze tzn tej świadomości i satysfakcji że zrobiłeś to wszystko sam. Ile Cię to kosztowało to tylko Ty sam wiesz, ale przecież tego właśnie chciałeś.Krecik pisze: składa sie około póltora do dwóch lat

Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
To chyba text z jakiegoś amerykanskiego filmu-taki natchniony....cykor pisze: zgadza się, czasem składanie trwa dłużej, ale nikt Tobie tego nie odbierze tzn tej świadomości i satysfakcji że zrobiłeś to wszystko sam. Ile Cię to kosztowało to tylko Ty sam wiesz, ale przecież tego właśnie chciałeś.

A prawda jest nieco inna:robisz Kupę Dobrej,Nikomu Nie Potrzebnej Roboty

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Panowie buda zdjeta 
W sumie nie bylo to takie straszne
okolo 15 h i po robocie
podkreslam ze pierwszy raz to robilem i wszystko sam:)
Przez moment mialem takiego pomysla zeby jakies inne nadwozie na Uazowska rame polozyc i tu mam pytanie:
jakie inne nadwozie pasowalo by bez wiekszych przerobek

Pozdrawiam
Zapomnialemo linku :
http://buda.fajnafotka.pl

W sumie nie bylo to takie straszne

okolo 15 h i po robocie

podkreslam ze pierwszy raz to robilem i wszystko sam:)
Przez moment mialem takiego pomysla zeby jakies inne nadwozie na Uazowska rame polozyc i tu mam pytanie:
jakie inne nadwozie pasowalo by bez wiekszych przerobek

Pozdrawiam
Zapomnialemo linku :
http://buda.fajnafotka.pl
tel 695-288-825
bez wiekszych przerobek to zadne. Ja to na ten przyklad posadzilem bude z wranglera ale niestety to wszystko wiaze sie z przerabianiem budy i troche ramy. Tak prawde mowiac to wiele bud mozna dopasowac na rame uaza wazne zeby tylko rozstaw osi mniej wiecej pasowal a reszta to katowka i migomat
i wszystko sie zrobi

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień