Moderator: Student
zgadzam sie z toba w caloscikpeugeot pisze:wg mnie tylko silnik oryginalny
wszyscy co coś wygrywają - albo pokazują prawdziwe możliwości uaza jeżdżą na orginalnych silnikach - czasami lekko podkręconych
ja jeżdżę na oryginale już 3 lata ii ani razu nie miałem awari mostu czy też silnika
To nie lepiej kupic sobie Mercedesa G z silnikiem 3.0D ? Albo Nissana Patrola ? Odpadnie problem z wymiana silnika, mostow, zawieszenia , siedzen, kierownicy, skrzyni biegow , a dla zawsze moge Ci pozyczyc szablon i napiszesz na owym pojezdzie УАЗpakjusz_pl pisze:cze!wlasnie zastanawiam sie nad wstawieniem silnika 2,8 benz(185km) z merca... wraz ze skrzynia... i mam pytanie! Czy oryginalne mosty wytrzymaja to???? wogole czy da sie tym jezdzic![]()
i jaki silnik polecacie???? oraz jak wygladaja mniej wiecej ceny takiego silnika.. THX z gory..
nie bo uaz ma fajna budeKleryK pisze:To nie lepiej kupic sobie Mercedesa G z silnikiem 3.0D ? Albo Nissana Patrola ? Odpadnie problem z wymiana silnika, mostow, zawieszenia , siedzen, kierownicy, skrzyni biegow , a dla zawsze moge Ci pozyczyc szablon i napiszesz na owym pojezdzie УАЗpakjusz_pl pisze:cze!wlasnie zastanawiam sie nad wstawieniem silnika 2,8 benz(185km) z merca... wraz ze skrzynia... i mam pytanie! Czy oryginalne mosty wytrzymaja to???? wogole czy da sie tym jezdzic![]()
i jaki silnik polecacie???? oraz jak wygladaja mniej wiecej ceny takiego silnika.. THX z gory..
Zgadazam się w 100%! Uaz ma najfajniejszą budę! Dlatego warto motać uaza a nie iść na łatwizne i kupić gelende!chiquito83 pisze:nie bo uaz ma fajna budeKleryK pisze:To nie lepiej kupic sobie Mercedesa G z silnikiem 3.0D ? Albo Nissana Patrola ? Odpadnie problem z wymiana silnika, mostow, zawieszenia , siedzen, kierownicy, skrzyni biegow , a dla zawsze moge Ci pozyczyc szablon i napiszesz na owym pojezdzie УАЗpakjusz_pl pisze:cze!wlasnie zastanawiam sie nad wstawieniem silnika 2,8 benz(185km) z merca... wraz ze skrzynia... i mam pytanie! Czy oryginalne mosty wytrzymaja to???? wogole czy da sie tym jezdzic![]()
Marci pisze:zmieniając silnik w uazie na mocniejszy zrób mosty napędowe by niemiały luzów, wymien w nich łozyska, itd w reduktorze też, ogólnie przeprowadż remont kapitalny układu napędowego, most uaza wytrzymują 33x12,5x15 bez problemu więc te 170km też wytrzymają tylko musi być odpowiedni łącznik miedzy kierownicą a pedałem gazu i sprzęgła
hahahahahahKleryK pisze:To nie lepiej kupic sobie Mercedesa G z silnikiem 3.0D ? Albo Nissana Patrola ? Odpadnie problem z wymiana silnika, mostow, zawieszenia , siedzen, kierownicy, skrzyni biegow , a dla zawsze moge Ci pozyczyc szablon i napiszesz na owym pojezdzie УАЗpakjusz_pl pisze:cze!wlasnie zastanawiam sie nad wstawieniem silnika 2,8 benz(185km) z merca... wraz ze skrzynia... i mam pytanie! Czy oryginalne mosty wytrzymaja to???? wogole czy da sie tym jezdzic![]()
KUbutek pisze:Jak nie chcesz siedzieć w garażu to nie kupuj UAZikapakjusz_pl pisze:No to panowie daliscie mi do myslenia z tym silnikiem...bo nie chce wiecej siedziec w garazu niz jezdzic... a jak by co to od czego mosty dobre i odrazu ile taka przyjemnosc kosztuje... THX
gaaz99 pisze:jak ataki wymienisz na 8x37 wykasujesz luzy,przednie półosie na przegubach będą bez luzów to pojezdzisz ,sam tak miałem i mam2,8i
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość