sprzęgło - regulacja
Moderator: Student
sprzęgło - regulacja
Drobne pytanko do ekspertów. Biegi trudno wchodzą gdyż sprzęgło trzeba wcisnąć do samej podłogi. Konieczna zapewne regulacja. Instrukcja podaje, że trzeba dokonać regulacji przez dokręcenie lub odkręcenie nakrętki cięgła. Ale czy ja mam dokręcać czy odkręcać a może zupełnie inaczej się za to zabrać? Dzięki za podpowiedzi
rybak
Wpierw odpowietrz. Wysprzêglik lubi siê zapowietrzaæ. I na 70% to jest przyczyna
Jak i to nie da rady, wtedy masz regulacje na wysprzêgliku . Odkrêcasz nakrêtkê kontruj±c± ( ta w ¶rodku ) Trzymaj±c jednocze¶nie tê nakrêtkê od strony gumki. Potem wykrêcaj koñcówkê wysprzêglika trzymaj±c tê nakrêtkê od strony gumki. To ca³a filozofia
Ale stawiam na zapowietrzenie siê ustrojstwa, gdy¿ ma to na tyle du¿y skok ¿e regulacja nie jest potrzebna. Regulacja pomaga jak Ci siê zapowietrzy na trasie/poligonie i trzeba jako¶ wróciæ
CHYBA ¯E MÓWISZ O LINKOWYM SPRZÊGLE TO JA SIÊ NIE ZNAM
Jak i to nie da rady, wtedy masz regulacje na wysprzêgliku . Odkrêcasz nakrêtkê kontruj±c± ( ta w ¶rodku ) Trzymaj±c jednocze¶nie tê nakrêtkê od strony gumki. Potem wykrêcaj koñcówkê wysprzêglika trzymaj±c tê nakrêtkê od strony gumki. To ca³a filozofia
Ale stawiam na zapowietrzenie siê ustrojstwa, gdy¿ ma to na tyle du¿y skok ¿e regulacja nie jest potrzebna. Regulacja pomaga jak Ci siê zapowietrzy na trasie/poligonie i trzeba jako¶ wróciæ

CHYBA ¯E MÓWISZ O LINKOWYM SPRZÊGLE TO JA SIÊ NIE ZNAM

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Zak³adasz rurkê na rurce na wysprzêgliku , jedna osoba wciska szybko i wolniej opuszcza pedal, w koncu wciska i trzyma noge wci¶niêt± w pod³ogê. Druga osoba odkrêca ow± rurkê i wylatuje zapowietrzony p³yn ( do naczyznka najlpiej a ja i tak zawsze rozlewam woko³o niechc±co). Zakrêcasz zaworek i on znow pompuje i ty znow odkrecasz jak wcisnie pedal do oporu. Tak kilka razy i dziala jak nowe
.
Pamiêtaj o cholernie g³upim doj¶ciu do zaworka, ja musialem go odkecaæ kluczem nasadkowym na przed³u¿ce. A potem przy pompowaniu zakrêcaæ odkrêcaæ rêcznie.

Pamiêtaj o cholernie g³upim doj¶ciu do zaworka, ja musialem go odkecaæ kluczem nasadkowym na przed³u¿ce. A potem przy pompowaniu zakrêcaæ odkrêcaæ rêcznie.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: