Gaz w spalinach
Moderator: Student
Gaz w spalinach
Witam. Po zmianie aparatu zaplonowego razem ze spalinami wydobywa sie goz, chyba dos duzo bo smierdzi pozadnie. Czy moze to byc zle ustawiony zaplon?? Fakt ze autko pieknie odpala ale na mocy stracilo. Moze lekko go przyspieszyc??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Re: Gaz w spalinach
U mnie powodem tagiego stanu rzeczy były zawory, które jak stwierdzili "fachowcy" sie podwiesiły i nieprzepalony gaz naparzał w wydech. Spadek mocy tez był znaczny i to było głównym powodem mojego zaniepokojenia....bo gaz...hmm jedyny problem, ze strach jarać fajki w kabinie:):)stef pisze:Witam. Po zmianie aparatu zaplonowego razem ze spalinami wydobywa sie goz, chyba dos duzo bo smierdzi pozadnie. Czy moze to byc zle ustawiony zaplon?? Fakt ze autko pieknie odpala ale na mocy stracilo. Moze lekko go przyspieszyc??
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Re: Gaz w spalinach
propan-butan nie wybucha jak metanBartmann pisze:U mnie powodem tagiego stanu rzeczy były zawory, które jak stwierdzili "fachowcy" sie podwiesiły i nieprzepalony gaz naparzał w wydech. Spadek mocy tez był znaczny i to było głównym powodem mojego zaniepokojenia....bo gaz...hmm jedyny problem, ze strach jarać fajki w kabinie:):)stef pisze:Witam. Po zmianie aparatu zaplonowego razem ze spalinami wydobywa sie goz, chyba dos duzo bo smierdzi pozadnie. Czy moze to byc zle ustawiony zaplon?? Fakt ze autko pieknie odpala ale na mocy stracilo. Moze lekko go przyspieszyc??

Jadac wczoraj na sylwestra - okolo 60 km za Bialystok do lesniczowki w bardzo glwebokim lesie, przyspiweszylem zaplon, ale to nie pomoglo, wiec wrocilem z zapolonem na stare miejsce ale skrecilem lekko zawor na dolocie gazy do gaznika. Gazem nie smierdzi, czyli mial za duzo gazu, ale za to stal sie slabszy... musze chyba pobawic sie zaworami.
Zaworu chyba nie skrecilem za duzo, bo o 1/4 obrotu.
Zaworu chyba nie skrecilem za duzo, bo o 1/4 obrotu.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany