OC ile i gdzie płacimy ???
Moderator: Student
OC ile i gdzie płacimy ???
OC ile i gdzie płacimy
? pytam tak z ciekawości

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
-
Re: OC ile i gdzie płacimy ???
tak by było gdybym miał osobówkę a że mam ciężara to płacę tyle co ty ~tak mniej więcej z tymi cenami bo nie pamiętam a i papierów nie mam przy sobie.mudder pisze:2400ja płacę 1100 ale to też jest ciężarówka
______EDIT______
jeszcze jedno.. w PZU nie chcieli ubezpieczyć na weterana więc samopomocy nic nie przebiło.. (swoją drogą to przekręty z tym robili zawsze a że nie miałem czasu sie sprzeczać to

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
- chiquito83
- chiquito83
Ja płacę za UAZa 761 plnów w Compensie. Nie widzę żadnych zniżek ale może to dlatego, że nie jest to mój jedyny pojazd a może dlatego, że miałem kiedyś w PZU 80% zwyżek:):):). Na weterana się nie nadaje bo to rocznik 1991.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
ja mam w samopomocy, na mamuske (60% znizek, i zero zwyzek ze wzgledu na wiek, prawko etc..., ale sie to zmieni od nastepnego roku, bo mamuska skasowala jakiegos fokusa... wiec z 60% za bezszkodowa zrobi sie pewnie 50%
Samochod niestety osobowy, zarejestrowany w Wawie i place okolo 800 zl na rok...
Mam pytanko... moglbym zmienic zastosowanie na ciezarowy, ale gdzies slyszalem ze ubezpieczyciele chca cos pozmieniac zeby juz nie bylo tak dobrze dla wlascicieli samochodow pseudo ciezarowych... wie ktos cos o tym.
Pozdrawiam
Lukasz

Mam pytanko... moglbym zmienic zastosowanie na ciezarowy, ale gdzies slyszalem ze ubezpieczyciele chca cos pozmieniac zeby juz nie bylo tak dobrze dla wlascicieli samochodow pseudo ciezarowych... wie ktos cos o tym.
Pozdrawiam
Lukasz
KleryK pisze:Próbował ktoś UAZa w Link 4????
Ja w 2004 chciałem, ale odmówili bo to nie jest osobowy tylko ciężarowy i za stary (wtedy miał 19 lat), a jeszcze nie weteran. Chiquito83 dobrze pisze, buraki ... i niech idą w buraki.
Za cały rok w pezetu zabuliłem 21 stycznia 1k. Mało mam zniżek, bo się jeszcze nie dorobiłem, a 1990 roku kuzyn mi radził żebym rower (jednoślad żeby nikt nie pomyślał ze chodzi o samochód) zanabyl i ubezpieczył, to będę miał dłuższy staż jako klient ubezpieczalni, a co za tym idzie za małe pieniądze dorobię się zniżek przez ten czas. Rower kupiłem 4 lata później i po 2 go zaje...li i nie był ubezpieczony.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
No to ostatni raz zaplaciles -50% w PZU za weterana.gÓral świętokrzyski pisze:Niecałe 500zł za rok w Kielcach w złodziejskim PZUCIężarowy na 7 osób
![]()
50% weteran szos
20% bezszkodowośc
5% kontynuacja
Dowiadywalem sie przy rejestrowaniu plaskacza ze PZU zniosla ta znizke

Teraz aby dostac -50 to trzeba byc w jakis klubie i miec legitymacje. Ciekawe ile czlonkowskie??

Ja oplacam OC w maju wiec do tego czasu musze cos wykombinowac, na dzis za uaz ciezarowy 2.0l 5os bym zaplacil 1200zł w pzu

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ
Za gazika w HDI zapłaciłem 580zł za rok w jednej racie. 60% zniżek, zwyżka za lata, prawko od 5 lat, zarejsestrowany jako ciężarowy 2 osoby 1968.
Jeszcze mam pytanie, to prawda, że samochody powyżej 40 lat nie muszą płacić składki na cały rok?? Tylko jak w przypadku zabtytkowych, powiedzmy na wakacje?
Jeszcze mam pytanie, to prawda, że samochody powyżej 40 lat nie muszą płacić składki na cały rok?? Tylko jak w przypadku zabtytkowych, powiedzmy na wakacje?
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Ja nie wiem jak sie to tego odnieścJaroma pisze:No to ostatni raz zaplaciles -50% w PZU za weterana.gÓral świętokrzyski pisze:Niecałe 500zł za rok w Kielcach w złodziejskim PZUCIężarowy na 7 osób
![]()
50% weteran szos
20% bezszkodowośc
5% kontynuacja
Dowiadywalem sie przy rejestrowaniu plaskacza ze PZU zniosla ta znizke![]()
Teraz aby dostac -50 to trzeba byc w jakis klubie i miec legitymacje. Ciekawe ile czlonkowskie??![]()
Ja oplacam OC w maju wiec do tego czasu musze cos wykombinowac, na dzis za uaz ciezarowy 2.0l 5os bym zaplacil 1200zł w pzu
już od 5 lat słysze że że weteren jest właśnie znieśony i już nie obowi ązuje.

Jak mi raz tak Pewien Złodziej Ubezpieczeniowy powiedział to poszedłem do innej agencji i jakoś tam wteran obowiązywał.
Może kogos razi moja nienawiśc do P Złodzieja U ale taki mi numer wywienli kiedyś ,że .......