przyjmując że autko przestało całą dobę na tym mrozie.

Moderator: Student
normalnie polewaszBartmann pisze:Ja wożę ze sobą flaszkę dynxu bo często mi rozrusznik zamarza od brodzenia w wodzie:) Ale po dynxie kręci az miło...no ale Rusek to lubi wypić:):):):)
Tak poprostu polewam..chwilka i jest ok...ale nie zapominaj prosze, że u nas mrozy nie sa wysokie:):) Tak przy -20 to pewno by nie zadziałało.Telesfor11 pisze:normalnie polewaszBartmann pisze:Ja wożę ze sobą flaszkę dynxu bo często mi rozrusznik zamarza od brodzenia w wodzie:) Ale po dynxie kręci az miło...no ale Rusek to lubi wypić:):):):)![]()
![]()
![]()
![]()
bo mi ostatnio też szczotki przymarzły i na korbe paliłem![]()
![]()
Ale wolał bym zalać dynxem bo szybciej
Slawquu
PostWysłany: Pią Sty 20, 2006 12:48 pm Temat postu:
no moj stał ostatnie 4 dni na mrozie i dziś była bardzo nie miła niespodzianka... aku miał troszki dosc...ale wrzuciłem go do ciepełka i chwile pod prostownik i autko zagadało...fakt faktem korba by sie przydała jak nic... musze pomyslec od czego podpasowac
Ja mam od warszawy
Za dużo robotyTelesfor11 pisze:najlepiej zainstalować grzałke w bloku albo w misce
Danielu Wrongla chcesz korbą palić! Toż brać jeepowa Cię wyklnie,DanielF pisze:Ciekawe czy u mnie latwo byloby dorobic wyjscie na korbe (najlepiej zeby od UAZa pasowala)Patent bylby genialny
W UAZie kreci sie bezposrednio walem, a uchwyt robi jako sprzeglo klowe jednostronne?
a spojrzałeś dzisiaj na termometrBartmann pisze:Tak poprostu polewam..chwilka i jest ok...ale nie zapominaj prosze, że u nas mrozy nie sa wysokie:):) Tak przy -20 to pewno by nie zadziałało.Telesfor11 pisze:normalnie polewaszBartmann pisze:Ja wożę ze sobą flaszkę dynxu bo często mi rozrusznik zamarza od brodzenia w wodzie:) Ale po dynxie kręci az miło...no ale Rusek to lubi wypić:):):):)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slawquu
no moj stał ostatnie 4 dni na mrozie i dziś była bardzo nie miła niespodzianka... aku miał troszki dosc...ale wrzuciłem go do ciepełka i chwile pod prostownik i autko zagadało...fakt faktem korba by sie przydała jak nic... musze pomyslec od czego podpasowac
Ja mam od warszawy
Po pierwsze u nas jest -4 C. A poza tym pisałem, że przy -20 pewnie nie zadziała.KOMAR62 pisze:a spojrzałeś dzisiaj na termometrBartmann pisze:Tak poprostu polewam..chwilka i jest ok...ale nie zapominaj prosze, że u nas mrozy nie sa wysokie:):) Tak przy -20 to pewno by nie zadziałało.Telesfor11 pisze: normalnie polewasz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slawquu
Ja mam od warszawy![]()
![]()
bo u mnie dzisiaj rano to -25.![]()
to po czym polać tym dynksem!
sorki jeżeli zabrzmiało to jak strzał,ale nie o to chodziło.dzięki za radę chociaż jak sam mówisz pewnie mi się nie przyda.Bartmann pisze:Po pierwsze u nas jest -4 C. A poza tym pisałem, że przy -20 pewnie nie zadziała.KOMAR62 pisze:a spojrzałeś dzisiaj na termometrBartmann pisze: Tak poprostu polewam..chwilka i jest ok...ale nie zapominaj prosze, że u nas mrozy nie sa wysokie:):) Tak przy -20 to pewno by nie zadziałało.![]()
![]()
bo u mnie dzisiaj rano to -25.![]()
to po czym polać tym dynksem!
Więc nie strzelaj odpowiedziami na refleks:):):)
Piersióweczkę z becherovką też trzymam w UAZie tak na "wszelki":):)Bart03 pisze:kurde jakbym nive jeszcze mial to bym sie nie obawial ze zmarzne w aucie ale w tych nowych plastikowych autkach to ogrzewania sa daremne![]()
Trzeba bedzie sie w piersioweczke zaopatrzyc
powiem co wiem: są napewno takie co montuje sie do bloku silnika w miejsce na to przeznaczone, nie wiem czy w każdym silniku jest ale w wielu tak, np w mercach disla jest taki widoczny okrągły korek i tam sie to wkręca i zostaje tam aż do śmierci, a jeśli chodzi oo tą do paliwa to ona nie pomaga odpalić w zimie ale pomaga co by samochód dobrze chodził, szczególnie jak ktoś na oleju rzapakowym jezdziPrzemekslaw pisze:Opowiedzcie cos wiecej o rodzajach grzałek... Jak to jest montowane do bloku..jeżeli na przewodach od paliwa to gdzie,...jeżeli samoróba to jak ją skonstruowac i jak założyć...za wszelkie informacje bede wdzieczny bo ja laik jeszcze
![]()
![]()
motokogut pisze:a mi jak niepali to deodorant i w kolektor, i w kolektor, i w kolektor, nie ma bata żeby nie zaskoczył, ale fakt być taki że to disel.
a tak po nowoczesnemu to najleprze co może być to grzałak do głowicy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości