Niedawno znalazłem tą stronę i zarejestrowałem się na forum

Tematyką 4x4 interesuję się już od dość dawna i teraz zapragnąłem stać się właścicelem takiego samochodu - w planie mam zakup UAZa. Mam już zupełnie inny samochód, który nadaje się do jazdy tylko po równym asfalcie (i to suchym). Największe problemy mam zimą, kiedy przedni zderzak służy za pług

Także UAZ będzie mi służył do jazdy w miejscach gdzie swoim obecnym samochodem nie dojadę oraz do eksploatacji w zimie. Żadnych rajdów, żadnego mordowania samochodu w ciężkim terenie, no może czasem gdzieś się wybiorę, ale bez szaleństw. Co ważne samochód ma mi służyć też do jazdy po zwykłych drogach, więc musi być "rejestrowalny" i bez nadmiernych udziwnień.
Będę szukał egzemplarza już "zrobionego", bo na długotrwałą dłubaninę nie mam czasu. Przeglądając ogłoszenia (giełda na tej stronce, allegro) widziałem interesujące UAZy np. z dieslami, zmienionym wnętrzem... Myślę, że do 10 tyś da się coś sensownego kupić.
Wszelkie porady dla nowicjusza mile widziane

Gdybyście byli uprzejmi określić orientacyjnie koszty roczne utrzymania UAZa przy przebiegach 10 - 20 tyś km to byłbym wdzięczny (tj. paliwo, ubezpieczenia, przeglądy, naprawy)

Chciałem poczytać sobie forum 4x4 Lublin, ale...
"Przepraszamy, ale tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum"

Pozdrawiam z bardzo mroźnego Lublina.