Jaka swieca najlepsza ??
Moderator: Student
Jaka swieca najlepsza ??
jakiej mocy najlepiej zalozyc swiece do uaza i jakiej firmy 

Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 7:32 pm przez rybex, łącznie zmieniany 1 raz.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
A w jakim stanie silnik??rybex pisze:Ja jezdze na benzynie i mam wlasnie dylemat. Mowicie ze iskry 75a nie 95 np
Jaka kompresja??
Oleje wyrzuca na świece??
Im gorszy stan silnika tym świeca bardziej gorąca
hmmWładek pisze:
gÓral świętokrzyski napisał:
To zależy na czym jeździsz i w jakim stanie są pierścienie.
Jak na LPG to polecam świece do LPG.
A jak ktoś jeździ i na LPG i na benzynie to co ma założyć? Tylko nie każ mi przekręcać świec w zależności od rodzaju zasilania...
No ale w super Uazie mozna by jakąś auto podmiane świec zmotać.

[/quote]
Iskry 50 s± najlepsze. Ale juz ich chyba nie robia a ja mam w zapasie 20 sztukrybex pisze:Ja jezdze na benzynie i mam wlasnie dylemat. Mowicie ze iskry 75a nie 95 np

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

[/quote]gÓral świętokrzyski pisze:A w jakim stanie silnik??rybex pisze:Ja jezdze na benzynie i mam wlasnie dylemat. Mowicie ze iskry 75a nie 95 np
Jaka kompresja??
hmmWładek pisze:
A jak ktoś jeździ i na LPG i na benzynie to co ma założyć? Tylko nie każ mi przekręcać świec w zależności od rodzaju zasilania...
No ale w super Uazie mozna by jakąś auto podmiane świec zmotać.Jak tylko na LPG zaczyna jechać to mechaniczne łapy wykręcają świece benzyniaste a następnie wkręcają świeczki do gazu.
![]()
![]()
![]()
![]()
.....a po co

.....a po cofaziuaz pisze:gÓral świętokrzyski pisze:A w jakim stanie silnik??rybex pisze:Ja jezdze na benzynie i mam wlasnie dylemat. Mowicie ze iskry 75a nie 95 np
Jaka kompresja??
hmmWładek pisze:
No ale w super Uazie mozna by jakąś auto podmiane świec zmotać.Jak tylko na LPG zaczyna jechać to mechaniczne łapy wykręcają świece benzyniaste a następnie wkręcają świeczki do gazu.
![]()
![]()
![]()
![]()

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!