Przyczepa
Moderator: Student
Przyczepa
Mam zamiar wykonać własnoręcznie przyczepę do uaza, szukam informacji od jakiego padniętego złomu nadawać się będzie główna oś z obciążeniem 500 do 1000 kg, aby jak najmniej było przeróbek - coś w stylu tylnej osi SYRENY (którą ciężko teraz znaleźć za grosze
)

Uaz -zdobywanie nowych doświadczeń, ale przymierzam się już do Vitary.
Już Vitara
Już Vitara
No właśnie oglądałem już taką ale u gościa który handluje wojskowym złomem ale cenę miał 900 zł, ale może bezpośrednio od AMW poszukam ale też koszty sprowadzenia mogą ....... mnie sprowadzić na ziemię.KUbutek pisze:Kup sobie kuchnie polową z AMW i przerób, fajnie będzie stroić .
A jak inni, nikt nie zrobił sobie sam przyczepy

Już Vitara
Już Vitara
Dziękihomikk pisze:kup se piasty od żuka, resory od fiata, kawałek rury i ulep to do kupy,
żeby było taniej to spawaj to wszystko u sąsiada

Pozdrawiam
Już Vitara
Już Vitara
Ja zrobilem przyczepe z profili zamknietych, os z poloneza, wyciety dyferencjal i wspawiana rura. Trzeba to bylo zrobic bardzo dokladnie ale za to prowadzi sie super.
Fotki na http://www.mojuaz.com -> Inne Zdjęcia -> Zdjęcia Mój UAZ -> przyczepa
Przyczepa ma 6,5 m długości, szerokosci nie pamietam. Wysokość zostala dobrana do wlasnych potrzeb.
Przyczepą przewiozlem juz miedzy innymi: Cale drzewo potrzebne do budowy domu (lacznie z krokwiami, murlatami itd.), oczyszczalnie sciekow, kilka zbiornikow i kupe innych rzeczy. Ma juz 2 lata. Wszystko dziala w niej jak trzeba.
Fotki na http://www.mojuaz.com -> Inne Zdjęcia -> Zdjęcia Mój UAZ -> przyczepa
Przyczepa ma 6,5 m długości, szerokosci nie pamietam. Wysokość zostala dobrana do wlasnych potrzeb.
Przyczepą przewiozlem juz miedzy innymi: Cale drzewo potrzebne do budowy domu (lacznie z krokwiami, murlatami itd.), oczyszczalnie sciekow, kilka zbiornikow i kupe innych rzeczy. Ma juz 2 lata. Wszystko dziala w niej jak trzeba.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r