Jak kupić? na co zwrócić uwagę?
Moderator: Student
Jak kupić? na co zwrócić uwagę?
Na wstępie dzień dobry wszystkim!
W weekend najprawdopodobniej jadę kupić UAZa. Nie ukrywam że jestem laikiem. Czy możecie poradzić na co zwrócić uwagę? jak przetestować?
Pozdrawiam,
Michał.
W weekend najprawdopodobniej jadę kupić UAZa. Nie ukrywam że jestem laikiem. Czy możecie poradzić na co zwrócić uwagę? jak przetestować?
Pozdrawiam,
Michał.
Re: Jak kupić? na co zwrócić uwagę?
To jedziesz kupić czy testować??:):)mak pisze:Na wstępie dzień dobry wszystkim!
Pozdrawiam,
Michał.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
http://uaz.lukas.eu.org/modyfikacje/kupujemy.html
zapraszam na stronke... wszystko juz bylo na forum, a tam jest synteza.
Pozdrawiam i powodzenia...
PS: nie podejmuj pochopnych decyzji
, lepiej poczekac troche niz potem plakac!
zapraszam na stronke... wszystko juz bylo na forum, a tam jest synteza.
Pozdrawiam i powodzenia...
PS: nie podejmuj pochopnych decyzji

Obawiam sie, że jak zobaczysz jak wygladają i działaja podstawowe rzeczy w UAZie to raczej zapomnisz o bardziej skomplikowanych testach:):):)
A tak serio popieram to co rzekł przedmówca. Zapodaj skąd jesteś i skąd kupujesz UAZa....moze znajdzie się ktoś kto cię wesprze. A jak nie to choć powiedz pare słów wiecej o tym aucie i zapodaj jakiegoś linka do ogłoszenia albo cuś:)
A tak serio popieram to co rzekł przedmówca. Zapodaj skąd jesteś i skąd kupujesz UAZa....moze znajdzie się ktoś kto cię wesprze. A jak nie to choć powiedz pare słów wiecej o tym aucie i zapodaj jakiegoś linka do ogłoszenia albo cuś:)
Jakbys napisal skad jestes moze jakiegos bys poznal... zawsze lepiej kupowac samochod z osoba, ktora sie zna, albo chociaz udaje ze sie zna... sprzedawca inaczej wtedy traktuje kupujacego, bo po prostu boi sie sciemniac ponad miare...mak pisze:Co masz na myśli pisząc "skąd" ?gÓral świętokrzyski pisze:po pierwsze skąd
to może będzi po drugie i jeśli nie masz jakiegoś znajomka uazowca to ktoś z Tobą podjedzie zobaczyć cudo
Znajomego uazowca niestety nie mam na podorędziu...Tak byłoby oczywiście najłatwiej...
Michał.
A jesli chodzi o wyrzucenie kasy w bloto, to sie przekonasz jak kupisz...

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
http://www.marcin.off-road4x4.pl/kupujemy.html
ale jak jest laikiem to i tak ci to nic nie da
Jak się już przyznałeś skąd piszesz to teraz bij do chłopaków z wawy lub terespola co by podjechali z tobą zobaczyć cudo
Ja moge jechać jak przyjedziesz po mnie do Łodzi , zatankujesz browarem i odsatwisz spowrotem do Łajby
Jak się już przyznałeś skąd piszesz to teraz bij do chłopaków z wawy lub terespola co by podjechali z tobą zobaczyć cudo
Ja moge jechać jak przyjedziesz po mnie do Łodzi , zatankujesz browarem i odsatwisz spowrotem do Łajby

Mieszkam w Warszawie, a samochód jak pisałem czeka w Terespolu. Na razie niewiele o nim wiem, gdyż tymczasem rozmawiał o nim mój wujek (on go zresztą wynalazł). Z tego co mi przekazał, to samochód z 94 roku, z blaszaną budą, silnik z instalacją gazową, podobno wszystkie napędy działają, wymaga napraw blacharskich.Bartmann pisze:Obawiam sie, że jak zobaczysz jak wygladają i działaja podstawowe rzeczy w UAZie to raczej zapomnisz o bardziej skomplikowanych testach:):):)
Dzisiaj wieczorem sprzedający ma dzwonić do mnie, więc będę wiedział więcej...
Browarem chętnie bym zatankował, ale jechać do Łodzi to trochę daleko. Tym bardziej, że będę tam jechał z Radzynia PodlaskiegogÓral świętokrzyski pisze:http://www.marcin.off-road4x4.pl/kupujemy.html

Link fajny, ale faktycznie dla mnie trochę ciężki. Choć poczytam dokładnie!
Czy jest tutaj ktoś z Terespola, kto mógłby pomóc lajkonikowi?

Michał.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Aha mała uwaga tu na forum jest taki kolega co ma syrenke bosto i mysli, ze to UAZ. Więc zeby go nie urazić.....jakby zapytał czy twój podobny to koniecznie powiedz, że tak....nawet kolor linoleum ten sam:)
Sorryyy:):):) Ale musiałem:):):)
Sorryyy:):):) Ale musiałem:):):)
Wiele zalezy od tego jak kompletnym laikiem jestes. Ja mojego w lipcu kupowalem sam, po lekturze calego forum, artykulu kupujemy. Pojechalem do goscia z laptopem pod pacha... a jak on mi mowi co tam, to ja bach otwieram te duza instrukcje i go sprawdzam
Tak wiec czytaj i czytaj. Ja sie uwazam za nooba, choc umialem wymienic pompe paliwa, termostat, doprowadzic troszke instalacji, spryskiwacze takie tam, zawory etc. Wiec nothing special. Jak chcesz uaza ocenic to jednak primo wyzbyj sie doswiadczen z osobowek - to nigdy nei bedzei tak dzialac, secundo twoja podstawowa wiedza mechaniczna + instrukcja i artykulik powinny pomoc. Nie bierz 1 lepszego bo tanio... najwazniejsze to silnik w dobrym stanie, napedy... blache ci ktos potem zrobi jak nei umiesz, mniejsze rzeczy tez.
Ja mopim wracalem z Bochni do Katowic z reka na sercu i bratem na podoredziu gdyby mnie mial holowac. Autko bylo wstanei "po remoncie" a itak wiele w nim usprawnilem od czasu kupna. Po prostu z czasem wychodza problemy bo to taka uroda.
Jesli masz zamiar sie nim wozic, a reki nei przylozyc to se odpusc. Jesli jestes w miarezdolny i szybko sie uczysz to z pomoca forum zrobisz sam wiele napraw.
I nei zalamuj sie piskami, telepaniem i takimi tam

Tak wiec czytaj i czytaj. Ja sie uwazam za nooba, choc umialem wymienic pompe paliwa, termostat, doprowadzic troszke instalacji, spryskiwacze takie tam, zawory etc. Wiec nothing special. Jak chcesz uaza ocenic to jednak primo wyzbyj sie doswiadczen z osobowek - to nigdy nei bedzei tak dzialac, secundo twoja podstawowa wiedza mechaniczna + instrukcja i artykulik powinny pomoc. Nie bierz 1 lepszego bo tanio... najwazniejsze to silnik w dobrym stanie, napedy... blache ci ktos potem zrobi jak nei umiesz, mniejsze rzeczy tez.
Ja mopim wracalem z Bochni do Katowic z reka na sercu i bratem na podoredziu gdyby mnie mial holowac. Autko bylo wstanei "po remoncie" a itak wiele w nim usprawnilem od czasu kupna. Po prostu z czasem wychodza problemy bo to taka uroda.
Jesli masz zamiar sie nim wozic, a reki nei przylozyc to se odpusc. Jesli jestes w miarezdolny i szybko sie uczysz to z pomoca forum zrobisz sam wiele napraw.
I nei zalamuj sie piskami, telepaniem i takimi tam

-
-
Jak byś się wybierał w jakiś wekkend, to mógłbym podskoczyć do Radzynia i razem byśmy podjechali. Co prawda UAZ-a nigdy nie miałem, ale mniej więcej wiem na co zwrócić uwagę. Poza tym w Białej Podlasce jest spora grupa miłośników 4x4 - jadąc przez Białą mógłbyś kogoś zabrać ze sobą. A na początek proponuję pobrać i poczytać instrukcję napraw UAZ-a - jest w przyklejonym temacie. Sporo Ci się rozjaśni.