Sprzęgło .
Moderator: Student
Sprzęgło .
Jest tak , jak wciskam do końca sprzęgło o coś obciera a jak lekko odpuszczę to usz nie obciera. O co może trzeć i co trze ?
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Na moje oko to obciera łożysko oporowe o dzwigienki regulacyjne w docisku lub dżwigienki obcierają o tarczę... Musisz wyregulować wysprzęglik, u mnie tak było a tarcza była nowa łożysko za bardzo idzie do przodu
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
U mnie to było łożysko. Objawy te same. Może potrafiłbyś oddać onomatopeicznie dżwięk...

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
KUbutek pisze:Czy da się wymontować łożysko bez wyciągania skrzyni ?
Pewnie ze sie da!Tylko zamiast skrzyni wyciągasz silnik!

Musisz wyjąć skrzynię bo nijak inaczej nie podejdziesz.Przyznaj sie od razu,że Ci sie skrzyni targac niechce

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Znaczy tata miał przerwę cały czas i saczył browaraNuVo pisze:............................................................................... Ja z tatą wyjmowalismy,zeby sprzęgło poprawić,ale skrzynia jest do obudowy sprzęgła od Merca zmotana tak więc wyjęcie+poprawienie łapki sprzęgła+włożenie tam gdzie ma być to około 3 godziny roboty z przerwą na browaraŻyczę udanego motania!

Obstawiam łapki /zła regulacja/.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Chyba wyciągne silnik ............NuVo pisze:KUbutek pisze:Czy da się wymontować łożysko bez wyciągania skrzyni ?
Pewnie ze sie da!Tylko zamiast skrzyni wyciągasz silnik!![]()
Musisz wyjąć skrzynię bo nijak inaczej nie podejdziesz.Przyznaj sie od razu,że Ci sie skrzyni targac niechceJa z tatą wyjmowalismy,zeby sprzęgło poprawić,ale skrzynia jest do obudowy sprzęgła od Merca zmotana tak więc wyjęcie+poprawienie łapki sprzęgła+włożenie tam gdzie ma być to około 3 godziny roboty z przerwą na browara
Życzę udanego motania!

Nie obciera/piszczy cały czas tylko jak chwile pochodzi.vandall1 pisze:Znaczy tata miał przerwę cały czas i saczył browaraNuVo pisze:............................................................................... Ja z tatą wyjmowalismy,zeby sprzęgło poprawić,ale skrzynia jest do obudowy sprzęgła od Merca zmotana tak więc wyjęcie+poprawienie łapki sprzęgła+włożenie tam gdzie ma być to około 3 godziny roboty z przerwą na browaraŻyczę udanego motania!
?
Obstawiam łapki /zła regulacja/.
Bez tego "chyba"vandall1 pisze:Rutynowo to do sprzęgła dobieramy się eksmitując red i skrzynię /chyba łatwiej/.

Pomagier usz się grzeje .NuVo pisze:Bez tego "chyba"vandall1 pisze:Rutynowo to do sprzęgła dobieramy się eksmitując red i skrzynię /chyba łatwiej/.najłatwiej,najszybciej i najoszczędniej (krótsza robota=mniej browarów)
ogólnie sprawa łatwa i przyjemna do zrobienia,tylko weź jakiegoś pomagiera bo sam nie dasz rady!

Ale krótsza robota = więcej browarów. Rach ciał się robi a potem degustacja pifka .
Wymieniony napój alkoholowy nalezy spożywać między etapami pracy,tzn. wchodzi do garażu,pijesz browar,wyjmujesz skrzynie,pijesz browar,usuwasz usterkę,wypijasz browar,wsadzasz skrzynię,wypijasz browar.Jedynie w taki sposób napój ten jest spożywany prawidłowo podczas pracy przy aucie