Numer podwozia
Moderator: Student
Numer podwozia
Witam mam na Imie Wojtuś:)
Niedawno kupiłem Uaza i mam problem z jego zarejstrowaniem a kokretnie gdzie można znaleźć numer podwozia.
Niedawno kupiłem Uaza i mam problem z jego zarejstrowaniem a kokretnie gdzie można znaleźć numer podwozia.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Witaj! Uaz ma fabrycznie nanoszony numer identyfikacyjny nadwozia/ramy w sposób nietrwały ( jest malowany farbą ) na zewnętrznej stronie ramy nad tylnym, prawym kołem. Oczywiście po kilku latach eksploatacji pozostaje tylko ślad, że kiedyś coś tam było namalowane, a po kilkunastu pozostaje tylko wspomnienie po foarbie
. Jedynum trwałym oznakowaniem pojazdu, jest numer wybity na tabliczce znamionowej. Aby definitywnie temat zamknąć ( i uniknąć ewentualnych przykrości podczas kontroli drogowej, przeglądów technicznych a nawet przy sprzedaży ) proponuję zainwestowac ok 160 zł w ekspertyzę rzeczoznawcy techniki motoryzacyjnej, który wystawi Ci pisemną opinię o tym że ten typ tak ma i ... czapka z daszkiem. Inwestycja niewielka a nikt Ci nie będzie robił problemów. Pozdrawiam

Weż kawałek blachy aluminiowej przynituj w okolicach miejsca gdzie powinien być namalowany numer,nastepnie nabij numery takie jakie masz w dowodzie i po broblemie. W razie kontroli to jakby co to numery są, a jakby co to powiesz że jak kupiłeś to takie numery już były i tyle. P.S. Ciekawe kto by Uaza kontrolował. POZDRAWIAM!Pablo02 pisze:Witaj! Uaz ma fabrycznie nanoszony numer identyfikacyjny nadwozia/ramy w sposób nietrwały ( jest malowany farbą ) na zewnętrznej stronie ramy nad tylnym, prawym kołem. Oczywiście po kilku latach eksploatacji pozostaje tylko ślad, że kiedyś coś tam było namalowane, a po kilkunastu pozostaje tylko wspomnienie po foarbie. Jedynum trwałym oznakowaniem pojazdu, jest numer wybity na tabliczce znamionowej. Aby definitywnie temat zamknąć ( i uniknąć ewentualnych przykrości podczas kontroli drogowej, przeglądów technicznych a nawet przy sprzedaży ) proponuję zainwestowac ok 160 zł w ekspertyzę rzeczoznawcy techniki motoryzacyjnej, który wystawi Ci pisemną opinię o tym że ten typ tak ma i ... czapka z daszkiem. Inwestycja niewielka a nikt Ci nie będzie robił problemów. Pozdrawiam
W TERENIE Nissan Patrol GR 2.8 NA ASFALCIE BMW 320I 24V 150KM.
Lata świetlne nie są miarą czasu tylko odległości, tak dla ścisłości.willard pisze:Serio sie pytacie, czy po prostu wysilek przeczytania co i jak zrobic w tej sytuacji jest gargantuiczny? Napisalem przewodnik o tym, byla ognista dyskusja, ktora musial tonowac moderator. TAM TO JEST JUZ NAPISANE. I bylo to tydzien temu, nie lata swietlne...
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
- student 69
-