W drugiej kwestii szyba przednia dzielona – sposoby łatwego wyjęcia (bez użycia młotka i innych ciężkich narzędzi) i ponownego zamontowania (uszczelka w przekroju odwróconego N)
P.S. szukałem w starych postach, ale nie znalazłem

Moderator: Student
Wywalasz słupek srodkowy i podważasz uszczelkę od wewnątrz przy narożniku wypychając jednocześnie szybę....ooooolisiurski pisze:........................
W drugiej kwestii szyba przednia dzielona – sposoby łatwego wyjęcia (bez użycia młotka i innych ciężkich narzędzi) i ponownego zamontowania (uszczelka w przekroju odwróconego N)
P.S. szukałem w starych postach, ale nie znalazłem
wstek za 1 czyli łatwiejsze działanie w matni. No i synchro:)vandall1 pisze:A czemu?
Wojtek_K pisze:wolę starą skrzynię ... wytrzymalsza
.....wyjmowałem dwukrotnie szybę (szyby) z dwóch uazów i dwa razy wolałem nie ryzykować.........po prostu wyciąłem uszczelkę bardzo ostrym narzędziem,następnie wyjąłem bardzo prosto szybęWywalasz słupek srodkowy i podważasz uszczelkę od wewnątrz przy narożniku wypychając jednocześnie szybę....ooooo pękła!?tak mi przykro...
Ona ma chyba gabaryt spory?Bartmann pisze:wstek za 1 czyli łatwiejsze działanie w matni. No i synchro:)vandall1 pisze:A czemu?
Tu masz sampelek....nie jest jakaś szczególnie długa.vandall1 pisze:Ona ma chyba gabaryt spory?Bartmann pisze:wstek za 1 czyli łatwiejsze działanie w matni. No i synchro:)vandall1 pisze:A czemu?
Poza tym pewnie połaczenie do silnika to trza motac?
Red na krótki wałek?
raczej bym mesia motał.
nowa uszczelka to koszt 70 szelestow , jezeli twoja uszczelka ma wiecej niz 20 lat jest "sztywna" a wiec moze sie udac lub nie , ja wole wydac 70 niz 400 na nowe szyby , a udaje sie 5%vandall1 pisze:Godocie....gosc pisze:szybe ze starej uszczelki wyjmiesz , ale juz jej niezalozysz
Da się wyjąć i założyć.Jedyna kwestia,to czy nie jest zbytnio zmasakrowana.
Lisu! Jak pisałem:odginaj od wewnątrz i wypychaj
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości