BMW 4.0 V8 BI-TURBO DIESEL
Moderator: Student
BMW 4.0 V8 BI-TURBO DIESEL
Ma ktoś podobną kobyłe w uazie??
Interesuje mnie wszystko na ten temat.
Re: BMW 4.0 V8 BI-TURBO DIESEL
Prawdopodobnie bedziesz miał rame za krótką,żeby zmieścić układ nap z wałami.Jaki on ma kąt rozwarcia cyl?legi pisze:Ma ktoś podobną kobyłe w uazie??
Nie podniecać sie...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Znam, ale się nie udziela na forum, potrzebne jakieś konkretne info?:)vandall1 pisze:Ktoś ich widział-niech sie odezwąi podzielą info.
Poduszkowiec master 
http://www.gdansk4x4.pl

http://www.gdansk4x4.pl
Osobiscie nie,bo mój przypadek to ałudi /daleko w polu/-ale moze inni chcą coś się dowiedzieć.
Jak pisałem wyżej-prawdopodobnie trzeba wydłuzyć ramę /znaczy zwiekszyć rozstaw osi/.Widzę również problem w szerokości tego silnika.
A poropos skrzyni manual do niego:rozpatruję ograniczenie ilosci biegów
Jak pisałem wyżej-prawdopodobnie trzeba wydłuzyć ramę /znaczy zwiekszyć rozstaw osi/.Widzę również problem w szerokości tego silnika.
A poropos skrzyni manual do niego:rozpatruję ograniczenie ilosci biegów

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Takie v8 w miarę nowoczesne, to chyba lżejsze niż wielce popularne 300D
No i widlak...no i moment....no i niepowtarzalny dzwięk silnika.
jak bym miał kasę na poważne motanie, to bym sobie jakiegoś wiejta zapodał, ale to chyba daleka przyszłość
A co do Bodka to chyba 5,9
No i widlak...no i moment....no i niepowtarzalny dzwięk silnika.
jak bym miał kasę na poważne motanie, to bym sobie jakiegoś wiejta zapodał, ale to chyba daleka przyszłość
A co do Bodka to chyba 5,9
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"
- Michał...G
-
Patrząc na avatar to sadze ze to własnie ten "uaz rodzony w bólach" jestpilmar pisze:są co mają z JEPPA - te rodzone w bólachAndreos pisze:No cóż jak kogoś stać....
Są na forum ludziska co mają wiejty benzynowe w UAZie, nawet z BRDMa.

I chyba na to wygląda że zmienił on właściciela albo na odwrót.
gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Re: BMW 4.0 V8 BI-TURBO DIESEL
weno se daj spokój...legi pisze:Ma ktoś podobną kobyłe w uazie??
nie jestes pierwszy który ten temat rozgryzał.
bi- turbo wymaga sterylnej czystości mozna rzec- to najwazniejsza cecha która wywala ten motor poza obszar zainteresowania.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Jesli chodzi o ten silnik pomijajac wymiary i to czy sie zmiesci to nie polecam.Bardzo duza moc ale jest to silnik bi-turbo i konstrukcja dosc nowatorska.Byl to pierwszy v8 diesel w samochodach osobowych produkowanych seryjnie.Jak cos wysiadzie w przy ekspoloatacji terenowej to uzywek nie dostaniesz a nowe czesci to tego silnika sa dosc drogie.Generalnie kierowcy BMW nie kupuja 740d.Sam sie zastanawialem nad zad benzyna czy dieslem(a osobowem aucie) i wybralem po dokladnym wywiedzeniu sie 740 ale z silnikiem benzynowym.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
witam kolegow i odpowiadam wam ze bodek 1 nie sprzedala swojego uaz i ma silnik od granda 5,9 litra i teraz tylko zaklada bagaznik wyprawowy a zarazem autko bardzo dobrze sie sprawuje a ten motor to byl zakladany w czarnem w zakladzie wiem bo jezdzilem tym w terenie i polecam bardzo go bardzo ladnie to zrobili i zamontowali a elektryk dobra instalacje zrobil a teraz w czarnem wlozylui od bmw 750 motorek do g klasy az 5,o litrowy i tez to ladnei wyglada i chodzi jak marzenie polecam benzyne niz diesla ja juz niema przekonania do disla -pozdro dla kolegow off-roadowcow 

TROCHE UAZA,TROCHE PATROLA I MAMY POTWORA -HEHE