Sprzęgło szczezło
Moderator: Student
- paranoic_killer
Sprzęgło szczezło
Panowie jest tak- pedał sprzęgła lata sobie luźno (czyt. bz żadnych oporów) ale wraca do pozycji wyjściowej. Dodam ze przed zimą była wymieniona tarcza, docisk, łapa i wszystko chodziło elegancko. Uaz całą zimę przestał i wczoraj usiłuje ruszyć gadzinę,a tu ździwko...
O co się może rozchodzić??

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
A to skoro tak, to jeszcze wrto było by zapytać czy sprzęgło oryginał czy motane.
w oryginale (nie wiem jak długo i czy nadal) ale sprzęgło jest na linkę, ja mam u siebie cały komplet z MB300, i jaeśli masz Mercedesowskie to faktycznie może być jeszcze tak że gumki w pompce ku.rwa wzięła jak były te mrozy....
w oryginale (nie wiem jak długo i czy nadal) ale sprzęgło jest na linkę, ja mam u siebie cały komplet z MB300, i jaeśli masz Mercedesowskie to faktycznie może być jeszcze tak że gumki w pompce ku.rwa wzięła jak były te mrozy....
oczym ty piszesz w uazie nie ma linki sprzegła tylko ciegło a z tego wynika ze kolega ma hydrauliczne tez jest to oryginalne i prawdo podobnie to płyn dał dyla z układuDzieżok pisze:A to skoro tak, to jeszcze wrto było by zapytać czy sprzęgło oryginał czy motane.

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Dzieżok, Ty po prostu jesteś źle wychowany. Kłucisz się o coś o czym nie masz bladego pojęcia. Domyślam się że Twój czterokokołowy pojazd to taki rowerek co zostawia za sobą trzy ślady.Dzieżok pisze:wiesz co nie bede sie kłucił czy w oryginale jest hydrauliczne czy nie.
W małych rowerkach jest linka. W kaszlakach pewnie jest linka, ja nie wiem bo kaszlaka nie miałem i nie zamierzam mieć i mój jedyny kontakt z tym samochodem był na kursie prawa jazdy.Dzieżok pisze:Ale nie dam się przekonać że nie ma na linkę bo wielokrotnie to u kumpli wymieniałem albo byłem światkiem jak strzelała właśnie linka...
Kasprol już opisał co należy zrobić.Dzieżok pisze:no ale wracając do tematu niech kolega Killer przeglądnie ten cały układ od pedała do wejścia da obudowy, bo podejrzewam że własnie tam jest problem , bez względu na to czy to jest na linkę czy hydraulicznę.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
podnieś maskę i sprawdź płyn /czy jest/ w zbiorniczku
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2006 2:33 pm przez Wojtek_K, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Muscel'69
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- paranoic_killer
- Slawquu
- Kontaktowanie:
Dobrze gadasz... pedały w podłodze, uklad przeniesienia przez układ cięgieł, Pedały podwieszane uklad przeniesienia przez pompe i siłownik..w skrocie hydraulika...zadnych innych rozwiazan nie bylo... na linke to chyba w poldzeru albo w w duzym fiacievandall1 pisze:Kasprol![]()
Wg mnie oryginał to:
1/Pedali w podłodze i system dżwigni i popychacz,albo
2/Pedali w ścianie i hydraulika
Reszta to motadła są.
A jak nie to proszę o foty lub jakieś żródło.
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
Góral parę pytań :gÓral świętokrzyski pisze:Dzieżok pisze:
Nie przekonasz mnie zę w Uaznie nie ma linki sprzęgła, skoro wiielokrotnie ją wymieniałem.![]()
![]()
![]()
Ja mam linke w uazie....... od poloneza, pedały od wołgi a sprzęgło robura.
Orginalnie linki jednak brak.
Czy tarcza pasowała na wałek ?
Czy jest takiej samej wielkości co UAZowe ?
Od nowa montowałeś i wyważałeś koło zamachowe i docisk.
Dużo motania jest z widełkami wyłączającymi ?
Czy masz jakieś zdjątka ?
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Założyłem tarcze roburową tylko dlatego że akurat taką miałem nowąKUbutek pisze:
Góral parę pytań :
Tarcza pasowała na wałek bez przeróbek
Jest niestety większej średnicy i musiała być na tokrace dopasowana ,zjechana na obwodzie.
Koła zamachowego nie ruszałem, docisk został stary uazowy
Widełki (łapa) bez problemu wchodzą (użyłem łożysko Uazowe)
Zdjęć brak

gÓral świętokrzyski pisze:Założyłem tarcze roburową tylko dlatego że akurat taką miałem nowąKUbutek pisze:
Góral parę pytań :
Tarcza pasowała na wałek bez przeróbek
Jest niestety większej średnicy i musiała być na tokrace dopasowana ,zjechana na obwodzie.
Koła zamachowego nie ruszałem, docisk został stary uazowy
Widełki (łapa) bez problemu wchodzą (użyłem łożysko Uazowe)
Zdjęć brak
Dzięki.
Myślałem że docisk też zmieniałeś
Mam na myśli to na czym siedzi łożysko docisku w instrukcji napisane jest że jest to tuleja wyłączająca .gosc pisze:co masz na mysli ,moze chodzi o tuleje prowadzacaKUbutek pisze:Czy może być luz między łożyskiem dociskowym a tuleją wyłączającą?...

Ostatnio zmieniony ndz kwie 09, 2006 8:18 pm przez KUbutek, łącznie zmieniany 1 raz.