UAZOWOŁGA
Moderator: Student
UAZOWOŁGA
Dobra wiem że o uazowołdze było już sporo ale właśnie robie remont silnika więc stąd moje pytanko. Dół pieca biore z uaza głowice z wołgi a co z wałkiem rozrządu, pompą oleju z uaza czy z wołgi
Za pompą z wołgi przemawia do mnie łatwiejszy montaż aparatu zapłonowego bo na sześciokancie a nie na tej chorej płetwie, ale nie wiem jak z jej wydatkiem co wy sądzicie?

z tego co zauważyłem to wołgowska lepiej daje, u mnie na zimnym pełna 6 na gorącym w czasie jazdy 3-4, musi ostro w dupe dostać żeby spadło poniżej 2. Widziałem wiele uazów na orginale dla kttórych ten wynik był nieosiągalny, chyba że te silniki takie były
A nie ma innego mocowania?? Zresztą wydajność pompy zależy od uszczelki między deklem z zaworem bezpieczeństwa a resztą. I Naciągnięcie samej spręzyny w zaworze, regulowane podkładkami.
chyba inne są też popychacze ale tego nie wiem

A nie ma innego mocowania?? Zresztą wydajność pompy zależy od uszczelki między deklem z zaworem bezpieczeństwa a resztą. I Naciągnięcie samej spręzyny w zaworze, regulowane podkładkami.
chyba inne są też popychacze ale tego nie wiem
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2006 9:38 pm przez kuki469, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat dość populary więc może niech ktoś kto sie zna i to przerabiał napisze w punktach(bez kasztanienia): to bierzemy z uaza, to trzeba wziąść z wołgi, uważać na to i to. Dzięki temu nie będzie więcej takich pytań.
A tak btw ostatnio dowiedziałem jaka jest naukowa nazwa na kasztanienie - metadyskusja
A tak btw ostatnio dowiedziałem jaka jest naukowa nazwa na kasztanienie - metadyskusja

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
co tu duzo mówic dól silnika bierzemy od uaza głowica od wołgi okragłe kolektory .pompe bym zostawił uaza bo to ten sam syf tylko w innej obudowie ,a jak robisz remont tozałoz mostek od aparatu przed załozeniem misy . Problemy to czesm brak checi do pracy ,dłuzszeszpilki mocowania głowicy od strony kolektora beda potrzebne ,nie pamietam jak było z laskami ale zawsze mozna skrócic
te koncówki da sie zbic i laske na tokarke i gotowe

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Zaś jest jeszcze problem z uszczelką pod głowicę.Ma być wołgoska,bo uazowska jest tak wykrojona,że puszcza wodę przez komory szklanek do oleju.../Wlałem kiedyś wiadro wody do silnika i jeszcze nie miał dość
-za to oleju,a raczej emulsji aż duże nadto/

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
No ładnych rzeczy się o swoim silniku dowiadujevandall1 pisze:No mi on wtedy odpalił nawet,ale jak z bagnetu poszedł gejzer to dopiero było![]()
![]()
![]()
Z trudem potem namierzyłem ten przeciek-to widać dopiero jak się zdejmie ten stalowy dekielek na bloku /co przysłania laski/.

"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Zwichrowany to ja byłem,bo to 5-ta rano byłaKasprol pisze:e Vandall cos sciemniasz![]()
miałes głowice lekko zwichrowana
![]()

Zresztą jak lisiurski go brał....historia fiu fiu stara już.Ile dał to nie pamietam,ale pewnie za dużo,czyli tyle ile sie należy

Chodzi do dzisiaj to najwazniejsze

Wazeliniarstwo doceniam i liczę na wiecej od przemiłego kolegi

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Jak najbardziej sprawny kupiony w pełnej świadomości żadnej pomroczności.
W ramach bezpłatnego serwisu po roku użytkowania wymieniono pierścienie dodam, że w sposób bardzo profesjonalny, co miało zabrzmieć jak najbardziej wazeliniarsko gdyż liczę na równie udany montaż mechanika który to mi się marzy

W ramach bezpłatnego serwisu po roku użytkowania wymieniono pierścienie dodam, że w sposób bardzo profesjonalny, co miało zabrzmieć jak najbardziej wazeliniarsko gdyż liczę na równie udany montaż mechanika który to mi się marzy

"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
He He Widze że ktoś chce integrować dwa silniki razem ... ok jak potrzeba mam dwa Wołgę oraz uaza na zbyciu wię zapraszam na priva może sie dogadamy ..... A prób inegracji nie podejmuje Wiem wiem znam wasze zdanie na temat DIESLA a swoje i tak mam inne
Diesel = muł, to do mnie pasuje. I nie bedzie (CHYBA) TAKICH PROBLEMóW robił jak chol ... rna benzyna.

BYŁ ZMOTANY - UAZ 469B
OBECNIE MOTANY PYSIO - Pajero 2.5TD - 31''- lift 2,5 "- powoli motany
OBECNIE MOTANY PYSIO - Pajero 2.5TD - 31''- lift 2,5 "- powoli motany
Mówisz,że robimy ten tematlisiurski pisze:...............................................................................W ramach bezpłatnego serwisu po roku użytkowania wymieniono pierścienie dodam, że w sposób bardzo profesjonalny, co miało zabrzmieć jak najbardziej wazeliniarsko gdyż liczę na równie udany montaż mechanika który to mi się marzy

No dobra,sam zdecyduję...

Ino muszę "filing"złapać.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl