hmm... czy czasem...?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kuki469

hmm... czy czasem...?

Post autor: kuki469 » śr kwie 12, 2006 10:47 pm

hmm... czy czasem...?
nie wqr....ją was tematy i zagadnienia na tym forum?? Zgadzam się że jest to nieprzebrana kopalnia wiedzy na temat użytkowania Uaza jednak ostatnio coraz cześciej spotykam tu tematy typu:
nie mam kierunkowskazu
jak dolać płyn do sprzęgła
gdzie się włancza drugi bak
przejechałem trase - 100 km uazem
??
i masę innych, głupich pytań na które człowiek znajdzie rozwiązanie obcując przez jakąś godzinę z tym samochodem albo korzystając z zakładki " szukaj" w forum.

Moze ja źle podchodzę do tematu bo syfem poruszam się na codzień.

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » śr kwie 12, 2006 11:02 pm

mysle ze wszystkie wazne tematy juz byly , wiec majac problem sprawdzam w "szukaj" lub wale nowy temat , z drugiej strony gdyby niete "glupie"tematy to forum by umarlo
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » śr kwie 12, 2006 11:09 pm

Wszystko pięknie ale obcując z UAZem przez godzinę ciezko jest przejechać trasę 100KM :)
No i poprę Gościa... to ożywia forum. :)2
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr kwie 12, 2006 11:10 pm

:)2 Nic nie jest i nie będzie takie jak było :)16 Ewolucja poszła nie w tym kierunku :)18 A na temat niektórych "nowych" się nie wypowiadam do będzie ciach ciach :)21 i nie ma tematu :)1
:)21
A "oni" i tak nie zrozumiom :)23
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » śr kwie 12, 2006 11:11 pm

I jeszcze jedno.Przypomnij sobie jak byłeś tu nowy.Też na pewno nie wszystko od razu znalazłeś,nie wszystko wiedziałeś,więc najlepiej zapytać.Co jakiś czas ktoś nowy przychodzi i powinniśmy być dumni ze grono Uazowców coraż bardziej się powiększa i pomóc im w rozwiązywaniu zagadnień rosyjskiej motoryzacji.takie moje zdanie.
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"

Awatar użytkownika
Banko

Re: hmm... czy czasem...?

Post autor: Banko » śr kwie 12, 2006 11:22 pm

kuki469 pisze: przejechałem trase - 100 km uazem
Ja tyle najmniej codziennie robie :D
A tak poza tymniektore pytania moim zdaniem sa moze lekko przesadzone ale nie wszystko znajdziesz w "starych" tematach.
Popieram NuVo powinnismy byc dumnie ze jest "nas" coraz wiecej.
Pozdrawiam Banko
Ostatnio zmieniony czw kwie 13, 2006 9:02 am przez Banko, łącznie zmieniany 1 raz.
tel 695-288-825

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr kwie 12, 2006 11:27 pm

NuVo pisze:I jeszcze jedno.Przypomnij sobie jak byłeś tu nowy.Też na pewno nie wszystko od razu znalazłeś,nie wszystko wiedziałeś,więc najlepiej zapytać.Co jakiś czas ktoś nowy przychodzi i powinniśmy być dumni ze grono Uazowców coraż bardziej się powiększa i pomóc im w rozwiązywaniu zagadnień rosyjskiej motoryzacji.takie moje zdanie.
Wszystko ma jakieś granice :)11 Jak kupowałem pierwszego uaza to też nie byłem kozak ale kupiłem ksiązki (bo netu i kompów nie było) a frycowe też zapłaciłem a teraz są goggle i katalogi i ksiązki (to takie papierowe co ma kartki oraz rysunki i obrazki ale nie Fakt) ale są pewne rzeczy o ktore pytać nie wypada bo to nie najlepiej swiadczy o pytającym :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » śr kwie 12, 2006 11:29 pm

NuVo pisze:I jeszcze jedno.Przypomnij sobie jak byłeś tu nowy.Też na pewno nie wszystko od razu znalazłeś,nie wszystko wiedziałeś,więc najlepiej zapytać.Co jakiś czas ktoś nowy przychodzi i powinniśmy być dumni ze grono Uazowców coraż bardziej się powiększa i pomóc im w rozwiązywaniu zagadnień rosyjskiej motoryzacji.takie moje zdanie.
swieta racja , kupujac UAZa mily pan w salonie przy filizance kawy niewytlumaczy tobie zasad dzialania tej piekielnej techniki :lol:

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » śr kwie 12, 2006 11:31 pm

klucz13 pisze:..ale są pewne rzeczy o ktore pytać nie wypada bo to nie najlepiej swiadczy o pytającym :)21
ale to problem pytajacego :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr kwie 12, 2006 11:48 pm

gosc pisze:
klucz13 pisze:..ale są pewne rzeczy o ktore pytać nie wypada bo to nie najlepiej swiadczy o pytającym :)21
ale to problem pytajacego :)21
Nie do końca :)21

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » czw kwie 13, 2006 12:23 am

Zgadzam sie z kluczem i z kukim-pewnie tez dlatego że "nie jestem tu nowy".
Co mnie razi:wpada nowy i pyta gdzie w jego syfie jest zbiorniczek płynu ham,albo co mu puka w skrzyni.To banały,które siła rzeczy wywołują kasztaniarskie odpowiedzi.I nie ma sie co dziwić tym złośliwościom,bo:
1/Jak ktoś kupuje uaza, to znaczy ze go zdrowo pogięło i jest,lub chce zostać pasjonatem.A pasjonat to człowiek ciekawy przedmiotu swej pasji i dociekliwy.I samodzielny.
2/Wielu mysli,że naprawi syfa metoda napisania paru postów na forum-to se ne da i zanim zadasz pytanie-sam próbuj.Pytaj,kiedy sobie nie radzisz,a nie wtedy kiedy nie chce ci się zajrzec pod spód-musisz byc mechanikiem /lepszym,gorszym-ale musisz/
3/Niektóre tematy,wraz z niesmiertelnym:"jaki silnik do uaza"będą się powtarzać i moze moderatorzy powinni coś tam przykleić na poczatku.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw kwie 13, 2006 8:31 am

Tak tak, ale niektórzy odrazu urodzili sie dorośli 8) 8)
gosc pisze:ale to problem pytajacego
Jeżeli pyta to tylko dlatego że nie osiągnał jeszcze takiego poziomu zaawansowania jak wy (może nigdy go nie osiagnie) 8) 8)
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Re: hmm... czy czasem...?

Post autor: Przemekslaw » czw kwie 13, 2006 8:45 am

kuki469 pisze:hmm... czy czasem...?
nie wqr....ją was tematy i zagadnienia na tym forum?? Zgadzam się że jest to nieprzebrana kopalnia wiedzy na temat użytkowania Uaza jednak ostatnio coraz cześciej spotykam tu tematy typu:
nie mam kierunkowskazu
jak dolać płyn do sprzęgła
gdzie się włancza drugi bak
przejechałem trase - 100 km uazem
??
i masę innych, głupich pytań na które człowiek znajdzie rozwiązanie obcując przez jakąś godzinę z tym samochodem albo korzystając z zakładki " szukaj" w forum.

Moze ja źle podchodzę do tematu bo syfem poruszam się na codzień.
I powodem tego jest zbyt mała ilość przyklejonych ważnych tematów , gdyby było wiecej waznych przyklejonych to nie przerabiałoby sie kilka razy tego samego z przyjsciem do grona kilku nowych :)3 :)3

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
kuki469

Post autor: kuki469 » czw kwie 13, 2006 11:34 am

Zakładając taki temat nie było moją intencją rozpętanie burzy czy asymilacja nowych uczestników, bo rzecz jasna kiedyś zawsze ktoś musiał zacząć. Chodziło mi konkretnie o idiotyczne tematy, bądź cyklicznie się powtarzające jak przypomniał vandall " jaki silnik do uaza?"

Jednak czasami warto chwilkę przy aucie siąść i pomyśleć, popatrzeć jak działa, bo może się zdarzyć sytuacje żw w lesie nie będzie dostępu do forum. Bo jednak uaz to nie Landrover lub Nissan i trzeba częściej podnosić maskę lub kłaść się pod niego. Zaraz zapewne podniosą się głosy " kto pyta nie błądzi " jednak watro czasami poszukać odpowiedzi na własne pytanie samemu.

haha qrw... powinienem przemówienie pisać Ojcu Dyrektorowi chyba

a swoją drogą pojechałem kilka lat temu na jakiś zlot, nie stać mnie było na wpisowe już :D , zresztą sensu nie było bo chcieli 100 zeta za 2 rundu po petli a petla długości 800 metrów. I tam startował gość uazem którego posiadał kilka lat !! Po zabawie facetowi padły heble w syfie i koniec. Gościu świeczki w oczach bo na lawete papy nie miał ( chciał już pożyczać) :)2 Gdy ściągnąłem bęben chłop chyba pierwszy raz widział szczęki, w sumie to nieiwle tam było, a jak wymieniłem mu gumkę na tłoczku i kazałem odpowietrzać to facet zbladł bo myślał że o owłosieniu księżyca mówię. Jednak przez cały zlot wypowiadał się z miną mentora o oponach, wyciągarkach, blokadach - wyglądało to tak jakbym otworzył sobie off-roada i czytał. Taki z niego był troszkę jebaka - teoretyk :D
a i nawet browara nie postawił :)3 a przypomne że kilka lat jeździł!!

I oczywiście wszystkich oburzonych tematem gorąco przepraszam. Jerry zamknie temat i po kłopocie :D

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw kwie 13, 2006 1:16 pm

Lepiej niech przyklei i zmieni nazwe na " o co pytac nie wolno " :)23
i wypisać..To Już było:
(np.)
1. jaki silnik do uaza
2. jaki....
(...)

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
kuki469

Post autor: kuki469 » czw kwie 13, 2006 2:28 pm

no to jest jakiś pomysł
to ja np:

Które sworznie lepsze?? panewkowe, kulkowe czy łożyskowe :)21

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » czw kwie 13, 2006 3:05 pm

kuki469 pisze:no to jest jakiś pomysł
to ja np:

No właśnie :D Które???? :D

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw kwie 13, 2006 3:15 pm

Bartmann pisze:
kuki469 pisze:no to jest jakiś pomysł
to ja np:

No właśnie :D Które???? :D
:)20 :)20 :)20 :)20 :)2 :)2

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » czw kwie 13, 2006 7:30 pm

benzyna czy diesel??
jaki gaźnik?
jakie opony?
jaki rozmiar mają oryginalne opony?
jakie śruby do mocowania haków?
... 8)
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw kwie 13, 2006 8:30 pm

Kultowe pytanie !!

jaki silnik najbardziejszy do Gaza ??

i co lepsze Gaz czy Uaz ??

:)23
LJ 70

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » czw kwie 13, 2006 8:37 pm

Jaki fotelik dla dziecka do UAZa??
Jak zamontować w UAZie ksenony??
Gdzie jest przyłącze wekslarki w UAZie??
Jak zmienić kolor podświetlenia zegarów???

:roll:

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw kwie 13, 2006 8:42 pm

No i wyszło szydło z worka :)21 jest to czysty atak żydo-masonerii na pojednanie polskości ofrołdowej z resztą niezależnego świta :)21 i niech ktoś powie RYDZYKowne .NIE(urbanowe) że sPISkujemu.... bo zDORNiejemy do reszty :)21

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » czw kwie 13, 2006 8:47 pm

no,no,no.......jakie to wszystko mondralińskie........przypomnijcie no sobie ,jak to z wami było ,gdy nie można było nic na temat uaza wyczytać i każda informacja była na" wagę złota",zrozumcie również to że są wśród nas tacy, którzy nie mają zielonego pojęcia o niczym.........czy "takim"użytkownikom nie należy się odrobina przynajmniej wiedzy podstawowej........bądżmy dla nich wyrozumiali.... :)2
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw kwie 13, 2006 8:56 pm

faziuaz pisze:no,no,no.......jakie to wszystko mondralińskie........przypomnijcie no sobie ,jak to z wami było ,gdy nie można było nic na temat uaza wyczytać i każda informacja była na" wagę złota",zrozumcie również to że są wśród nas tacy, którzy nie mają zielonego pojęcia o niczym.........czy "takim"użytkownikom nie należy się odrobina przynajmniej wiedzy podstawowej........bądżmy dla nich wyrozumiali.... :)2
Faziuaz ja cię naprawdę lubię ale wybacz indolencja nie równa się głupocie i nonszalancji oraz lekceważeniu

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw kwie 13, 2006 9:21 pm

klucz13 pisze:
faziuaz pisze:no,no,no.......jakie to wszystko mondralińskie........przypomnijcie no sobie ,jak to z wami było ,gdy nie można było nic na temat uaza wyczytać i każda informacja była na" wagę złota",zrozumcie również to że są wśród nas tacy, którzy nie mają zielonego pojęcia o niczym.........czy "takim"użytkownikom nie należy się odrobina przynajmniej wiedzy podstawowej........bądżmy dla nich wyrozumiali.... :)2
Faziuaz ja cię naprawdę lubię ale wybacz indolencja nie równa się głupocie i nonszalancji oraz lekceważeniu
To mogło być źle zrozumiane to nie dotyczy Ciebie tylko tych "nowych"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”