gaznik k126
Moderator: Student
- whisky_snake
-
gaznik k126
witam jestem tu nowy
mam takie pytanko do praktykow mam nowy gaznik k126 chce go zamotac co gadziny mam padajacy 131 ale pare osob zeznalo mi ze po jego zainstalowani gadzina zacznie mi wciagac w okolicy 40 litrow czy to prawda czy wyssana z palca opowiastka i o ile to mozliwe prosil bym o jakies info co i jak zrobic ew linki do jakichs docow
pozdr
mam takie pytanko do praktykow mam nowy gaznik k126 chce go zamotac co gadziny mam padajacy 131 ale pare osob zeznalo mi ze po jego zainstalowani gadzina zacznie mi wciagac w okolicy 40 litrow czy to prawda czy wyssana z palca opowiastka i o ile to mozliwe prosil bym o jakies info co i jak zrobic ew linki do jakichs docow
pozdr
Re: gaznik k126
Dla mnie to bajka, mialem taki i samochodzik chodzil bardzo fajnie i bez nadmiernego apetytu.whisky_snake pisze:witam jestem tu nowy
pozdr
Najwazniejsze pytanie w tej chwili to jaki masz kolektor okragly czy kwadratowy, bo to moze zalatwic sprawe.
- whisky_snake
-
Dla mnie to bajka, mialem taki i samochodzik chodzil bardzo fajnie i bez nadmiernego apetytu.
Najwazniejsze pytanie w tej chwili to jaki masz kolektor okragly czy kwadratowy, bo to moze zalatwic sprawe.[/quote]
mam okragly kolektor (aktualnie k131 ale sie rozsypal po wpadce w mala dziure ) ale podobno jest przejsciowka z prostokatnego na okragly dostepna latwo jutro sie dowiem jade do sklepu gdzie ponoc to maja a chcialbym miec pewnosc ze weekendowe bloto przezyje nie na linie
Dla innych jak wyzej mam nowiutki na blacie wiec nie chce nic innego kupiwac tylko chcialem sie upewnic ze sie nie zdziwie przy spalaniu
oraz pytanko do tych co uzywali 126 i do czego podlaczyc i czy uzywac te boczna pompke bo jestem nie kumaty
pozdr
Najwazniejsze pytanie w tej chwili to jaki masz kolektor okragly czy kwadratowy, bo to moze zalatwic sprawe.[/quote]
mam okragly kolektor (aktualnie k131 ale sie rozsypal po wpadce w mala dziure ) ale podobno jest przejsciowka z prostokatnego na okragly dostepna latwo jutro sie dowiem jade do sklepu gdzie ponoc to maja a chcialbym miec pewnosc ze weekendowe bloto przezyje nie na linie
Dla innych jak wyzej mam nowiutki na blacie wiec nie chce nic innego kupiwac tylko chcialem sie upewnic ze sie nie zdziwie przy spalaniu
oraz pytanko do tych co uzywali 126 i do czego podlaczyc i czy uzywac te boczna pompke bo jestem nie kumaty
pozdr
- SebastianS
-
mam okragly kolektor (aktualnie k131 ale sie rozsypal po wpadce w mala dziure ) ale podobno jest przejsciowka z prostokatnego na okragly dostepna latwo jutro sie dowiem jade do sklepu gdzie ponoc to maja a chcialbym miec pewnosc ze weekendowe bloto przezyje nie na liniewhisky_snake pisze:Dla mnie to bajka, mialem taki i samochodzik chodzil bardzo fajnie i bez nadmiernego apetytu.
Najwazniejsze pytanie w tej chwili to jaki masz kolektor okragly czy kwadratowy, bo to moze zalatwic sprawe.
pozdr[/quote]
Boczną pompkę?? Ty chyba masz K126 B (ruskie W) - czyli wersję od gaza 66 V8!!!! Bo rozumiem, że pompką nazywasz membranę sterującą wychyłem przepustnic, nota bene, otwierających się jednocześnie, na wspólnej osi??
Tobie potrzebny byłby K 126 G z wołgi, ze stopniowym uchylaniem przepustnic!
u mnie samochód pali na tym gaźniku w normie nie prawdą jest to co ci mówili. tylko trzeba odpowiednio ustawić i jest dobrze.
- whisky_snake
-
dokladnie tak jak piszesz taki mam nowencjaSebastianS pisze: Boczną pompkę?? Ty chyba masz K126 B (ruskie W) - czyli wersję od gaza 66 V8!!!! Bo rozumiem, że pompką nazywasz membranę sterującą wychyłem przepustnic, nota bene, otwierających się jednocześnie, na wspólnej osi??
jak go uzyc

- SebastianS
-
na tym gaźniku faktycznie będzie dużo palił, właśnie ze względu na to że przepustnice otwierają się jednocześnie. No i dysze paliwowe większe są. Jeśli się upierasz używać go, to musisz zmniejszyć dysze paliwowe, a system sterowana przepustnic przez tą membranę całkiem odpiąć - służyło to w gazie 66 do ograniczania max obrotów i było podpięte do czegoś w rodzaju wakupompy.whisky_snake pisze:dokladnie tak jak piszesz taki mam nowencjaSebastianS pisze: Boczną pompkę?? Ty chyba masz K126 B (ruskie W) - czyli wersję od gaza 66 V8!!!! Bo rozumiem, że pompką nazywasz membranę sterującą wychyłem przepustnic, nota bene, otwierających się jednocześnie, na wspólnej osi??
jak go uzyc
Aaaa, jeszcze jedno - wydatek pompki przyspieszającej - trzeba go zmniejszyć trochę.
- SebastianS
-
- whisky_snake
-