kur...piiiiiiiiiiii i z hamólcami
Moderator: Student
co zrobić -co se w jaki kanał czy do jeziora wjade to odrazu cylinderki zardzewiałe i póżniej kawał pręta i młotek bo inaczej nie wyjdzie papierek wodny ten 1000 czy jakiś i niby znowu dobrze ale to do pierszej wody potem znowu to samo nie ma jakiś z nierdzewki niewiem może jakieś spesjalne wydanie a może jakieś gumy w klasie izolacji IP66
-
- jestem tu nowy...
witam na gómki nałurz sobie slikonu tam gzie guma łączy się z tłoczkiem i na obudowe cylinderka ja tak nam zmotane i w miare jest dobrze z tym smarem terz sprubuj 

jestem nowy
-
- jestem tu nowy...
witam na gómki nałurz sobie slikonu tam gzie guma łączy się z tłoczkiem i na obudowe cylinderka ja tak nam zmotane i w miare jest dobrze z tym smarem terz sprubuj 

jestem nowy
hejka, mam w swoim Gazoju uazowskie mosty i dwa lata sie wq....lem na to samo i w koncu po tygodniu pröbowania, przymierzania, rzucania narzedziami i dwöch skrzynkach piwa
zalozylem tarczöwki. wszystkie cztery. Bryka hamuje jakbys w sciane trafil tylko tyl jeszcze zbyt mocny.

- cowboy_3151
Witam,
Co do rdzeiwnia cylinderków to jest dla mnie problem nie znany, choc uazem jezdze na codzień i wdoy i bŁota to on dostaje na codzień. czasami to tylko jak zamokna hamulce to jest maŁa skuteczność( sory byŁa, bo po zaŁozeniu rosyjskiego wspomagania to staje w miejscu prawie jak przy tarczowych). Moim zdaniem to trzeba po takich przygodach z woda jezdzić intensywnie aby nie miaŁ czasu zardzewieć i stanać dopuki nie wyschnie tak to sobie tŁumacze ba raczej takim farciarzem nie jestem że mi sie to niedzieje, a naprawde do tej pory z tego powodu nie miaŁem problemów.
Co do rdzeiwnia cylinderków to jest dla mnie problem nie znany, choc uazem jezdze na codzień i wdoy i bŁota to on dostaje na codzień. czasami to tylko jak zamokna hamulce to jest maŁa skuteczność( sory byŁa, bo po zaŁozeniu rosyjskiego wspomagania to staje w miejscu prawie jak przy tarczowych). Moim zdaniem to trzeba po takich przygodach z woda jezdzić intensywnie aby nie miaŁ czasu zardzewieć i stanać dopuki nie wyschnie tak to sobie tŁumacze ba raczej takim farciarzem nie jestem że mi sie to niedzieje, a naprawde do tej pory z tego powodu nie miaŁem problemów.
Przyznam ze i ja nigdy nie mialem takiego problemu. dosc czesto trafiam do wody uazem, nie raz sie w niej zatrzymama na dluzej (choc tego nie chce). Potem wiadomo, ze hamulce prawie nie dzialaja, ale po jakims czasie, jak wyschnal to jest ok. Mam stara jednosekcyjna pompe zamontowana pod spodem i tez nie zauwazylem aby do srodka dostalo sie zbyt duzo wody.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r