jaki silnik do uaza??
Moderator: Student
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
jaki silnik do uaza??
Witam wszystkich!! Imie moje Andrzej i chcialbym poruszyc temat o wsadzeniu do uaza najbardziej odpowiednego silnika.Wiem ze temat ten byl poruszany wiele razy. Od około 3h czytam rozne wypowiedzi na tym forum i tak szczerze nie dowiedzialem sie zbyt wiele. Chcialbym miec uaza ktory bedzie dobrze smigal po czarnym, ale i dobrze spisywal sie w terenie. zawrotne predkosci nie sa mi potrzebne, wazne zeby byl bezawaryjny (dosc) w miare ekonomiczny i zebym byl zadowolony
nie wiem czy diesel czy benzynka, bo wszyscy najlepiej mowia o swoim. Ja chce miec poprostu dobre autko, z silnikiem ktory nie padnie tak szybko jak moj... zeby mona bylo mu depnac, zeby poszalec, zeby dobrze w teren wjezdzac i na czarnym tez jezdzic w miare... czy jest to wogole mozliwe?? noi jak to jest ze zmiana silnika i dowodem rejestracyjnym, jak to prawnie wyglada?? wielkie dzieki za wszelkie porady i pomysly!! pozdrawiam!!

Re: jaki silnik do uaza??
Najlepszym silnikiem do uaza jest silnik od uaza tyle tylko że należy go trochę poprawić między innymi wyważyć wał(można też zredukować przeciwwagi) sprzęgło oraz docisk splanować głowice ok. 2 mm oraz wypolerować kolektory do tego porządnie wyregulowany gaźnik badź porządna instalacja gazowa również dobrze wyregulowana i tym sposobem możemy osiągnąć nawet 130 KM z uazowskiego silnikaRocky 469B pisze:Witam wszystkich!! Imie moje Andrzej i chcialbym poruszyc temat o wsadzeniu do uaza najbardziej odpowiednego silnika.Wiem ze temat ten byl poruszany wiele razy. Od około 3h czytam rozne wypowiedzi na tym forum i tak szczerze nie dowiedzialem sie zbyt wiele. Chcialbym miec uaza ktory bedzie dobrze smigal po czarnym, ale i dobrze spisywal sie w terenie. zawrotne predkosci nie sa mi potrzebne, wazne zeby byl bezawaryjny (dosc) w miare ekonomiczny i zebym byl zadowolonynie wiem czy diesel czy benzynka, bo wszyscy najlepiej mowia o swoim. Ja chce miec poprostu dobre autko, z silnikiem ktory nie padnie tak szybko jak moj... zeby mona bylo mu depnac, zeby poszalec, zeby dobrze w teren wjezdzac i na czarnym tez jezdzic w miare... czy jest to wogole mozliwe?? noi jak to jest ze zmiana silnika i dowodem rejestracyjnym, jak to prawnie wyglada?? wielkie dzieki za wszelkie porady i pomysly!! pozdrawiam!!
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
powiem tak, silnik ktory mam ropedzal moja bude do 100 km/h. na benzynie a na gazie to wole nie wspominac. w terenie nie radzil sobie zbytnio bo slabo reagowal na gaz... w koncu przekrecila mi sie panewka na 2 korbowodzie... silnik juz wyjalem, skrzynie biegow tez. zabieram sie za bitexowanie... a nie wiem czy warto inwestowac duzy hajs na remont tego silnika.
- Ml_Kruszka18
Ja polecam 3.0D od mercedesa 123 chwale co mam, w terenowce duzo nie chlapie, po czarnym pojezdzic, w lesie poszalejesz, jak zdrowy motor to przez dlugie lata spokój.Chociaż mam juz jeden sztywny na swoim koncie

Ostatnio zmieniony pn cze 05, 2006 9:13 pm przez Ml_Kruszka18, łącznie zmieniany 1 raz.
4x4 Full Gass Kaszuby
była 300 Potęga Diesla
teraz obserwator
była 300 Potęga Diesla

wg. mnie warto ja zapłaciłem 2000pln i warto gdyż po honowaniu i wykonaniu powyższych czynności silnik żwawo reaguje na gaz i mocy mu nie brakujeRocky 469B pisze:powiem tak, silnik ktory mam ropedzal moja bude do 100 km/h. na benzynie a na gazie to wole nie wspominac. w terenie nie radzil sobie zbytnio bo slabo reagowal na gaz... w koncu przekrecila mi sie panewka na 2 korbowodzie... silnik juz wyjalem, skrzynie biegow tez. zabieram sie za bitexowanie... a nie wiem czy warto inwestowac duzy hajs na remont tego silnika.

w sumie 1353 KM 

- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
...tak to panu tylko w erze dopasójąRocky 469B pisze:Witam wszystkich!! Imie moje Andrzej i chcialbym poruszyc temat o wsadzeniu do uaza najbardziej odpowiednego silnika.Wiem ze temat ten byl poruszany wiele razy. Od około 3h czytam rozne wypowiedzi na tym forum i tak szczerze nie dowiedzialem sie zbyt wiele. Chcialbym miec uaza ktory bedzie dobrze smigal po czarnym, ale i dobrze spisywal sie w terenie. zawrotne predkosci nie sa mi potrzebne, wazne zeby byl bezawaryjny (dosc) w miare ekonomiczny i zebym byl zadowolonynie wiem czy diesel czy benzynka, bo wszyscy najlepiej mowia o swoim. Ja chce miec poprostu dobre autko, z silnikiem ktory nie padnie tak szybko jak moj... zeby mona bylo mu depnac, zeby poszalec, zeby dobrze w teren wjezdzac i na czarnym tez jezdzic w miare... czy jest to wogole mozliwe?? noi jak to jest ze zmiana silnika i dowodem rejestracyjnym, jak to prawnie wyglada?? wielkie dzieki za wszelkie porady i pomysly!! pozdrawiam!!

no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
Za ciężkimotokogut pisze:............ ja polecam 300D

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
- Ml_Kruszka18
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
No palą troszkę ale masz pałeraRocky 469B pisze:a jak to wyglada z 2.3E albo 2.5E?? jak spalanie, osiagi i tym podobne?? ja chce zebym mogl swobodnie sobie nim smigac. nie wymagam zeby byla to jakas super rajdowka...

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Ml_Kruszka18
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...
- Rocky 469B
- jestem tu nowy...