miska olejowa
Moderator: Student
miska olejowa
mam takie male pytanko dotyczace uszczelnienia miski olejowej czy na sam silikon(czerwony) da rade czy musi byc tez uszczelka ? pytam bo nie moge sobie dac rady z tym juz 2 uszczelki mi sie porwaly po skreceniu.
Uaz nie należy do aut, gdzie przejmowano się wymiarami, więc nie wypłynie to na wymiarowość.
Nie dociskaj tylko na maxa bo możesz wycisnąć silikon z połączenia. Po uszczelnieniu zaglądaj tam i sprawdzaj, czy nie cieknie. Jak cieknie to lekko dokręć lub powtórz operację. Lepsze są materiały chyba LOCRAIT-a ( nie pamiętam dokładnie a jestem w pracy- w domu mam ten uszczelniacz) więc może lepiej zakup ten.
Nie dociskaj tylko na maxa bo możesz wycisnąć silikon z połączenia. Po uszczelnieniu zaglądaj tam i sprawdzaj, czy nie cieknie. Jak cieknie to lekko dokręć lub powtórz operację. Lepsze są materiały chyba LOCRAIT-a ( nie pamiętam dokładnie a jestem w pracy- w domu mam ten uszczelniacz) więc może lepiej zakup ten.
Ja zewsze daje uszczelkę i czerwony silikon. Ostatno wsadziłem uszczelkę gumową a nie korkową i jest o wiele lepsza od korkowej
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
LOCTITE. Wg mnie są dobre. Najlepiej i uszczelkę i silikon zapodaj.sator6 pisze:Uaz nie należy do aut, gdzie przejmowano się wymiarami, więc nie wypłynie to na wymiarowość.
"Leśny potwór."
- SebastianS
-
Re: miska olejowa
Bo nie można dopierdalać uszczelek miski takim samym momentem jak głowicycastrol22 pisze:mam takie male pytanko dotyczace uszczelnienia miski olejowej czy na sam silikon(czerwony) da rade czy musi byc tez uszczelka ? pytam bo nie moge sobie dac rady z tym juz 2 uszczelki mi sie porwaly po skreceniu.

......silikon ogólnie jest ok. ale.........miałem przypadek gdy klient przyjechał ze świecącą kontrolką oleju z powodu............nadmiaru sylikonu,po prostu przedobrzył, silikon dostał się do michy,gdzie został zassany przez smok i zablokował przepływ oleju.......najlepszy był objaw....."panie ratuj pan, na wolnych obrotach jest ok.natomiast na wysokich zaczyna łypkać kontrolka"(zazwyczaj jest na odwrót),tak że ze wszystkim trzeba mieć umiar......nie za dużo! 

to sie zgadza na 100%,na codzien robie przy motocyklach i widziałem juz kilka silnikow 'zatkanych' silikonem,czym mniejszy silnik tym szybciejfaziuaz pisze:......silikon ogólnie jest ok. ale.........miałem przypadek gdy klient przyjechał ze świecącą kontrolką oleju z powodu............nadmiaru sylikonu,po prostu przedobrzył, silikon dostał się do michy,gdzie został zassany przez smok i zablokował przepływ oleju.......najlepszy był objaw....."panie ratuj pan, na wolnych obrotach jest ok.natomiast na wysokich zaczyna łypkać kontrolka"(zazwyczaj jest na odwrót),tak że ze wszystkim trzeba mieć umiar......nie za dużo!

Ostatnio zmieniony czw cze 15, 2006 7:17 pm przez toldi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo nie odczekał i dokręcał na mokro, no i wyrzygało do środka.faziuaz pisze:......silikon ogólnie jest ok. ale.........miałem przypadek gdy klient przyjechał ze świecącą kontrolką oleju z powodu............nadmiaru sylikonu,po prostu przedobrzył, silikon dostał się do michy,gdzie został zassany przez smok i zablokował przepływ oleju.......najlepszy był objaw....."panie ratuj pan, na wolnych obrotach jest ok.natomiast na wysokich zaczyna łypkać kontrolka"(zazwyczaj jest na odwrót),tak że ze wszystkim trzeba mieć umiar......nie za dużo!

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- SebastianS
-