KUPUJE UAZA... CO SPRAWDZAĆ??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
rusal

KUPUJE UAZA... CO SPRAWDZAĆ??

Post autor: rusal » czw sie 17, 2006 9:59 pm

Witam! kupuje samochód uaz 31512 - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121767644

Powiedzcie co mam sprawdzić, czytałem ze ta wersja ma podwieszane pedały. co mam jeszcze sprawdzić kupujac to auto?? moze kompresje?? jaka powinien miec?? to jest moje pierwsze auto tego typu wiec jestem zielony. Pomózcie zebym nie kupił lipy. z góry serdecznie dziekuje!!! :lol:
Zapraszam !!! Wojskowe Gadżety !!!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6607358

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » czw sie 17, 2006 10:02 pm

Disco 300 ES

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » czw sie 17, 2006 10:02 pm

sprawdz czy jezdzi , jezeli tak to ok , przy uazie zawsze jest cos do zrobienia :lol:
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » czw sie 17, 2006 11:02 pm

Eeee no fajny jest....potencjalnie oczywiście...ale jezeli to co koleś pisze jest prawdą to masz na pokładzie motorek wołgi GAZ24 + szybkie przełożenia w mostach...to dość silny i długowieczny komplecik.
Sprawdzić czy nie wyja mosty i czy nie ma jakiś makabrycznych wycieków, czy napedy robią. I heja :)2
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » pt sie 18, 2006 5:32 am

cena jak za uaza chorendalna
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
robertik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: robertik » pt sie 18, 2006 6:06 am

Na pierwszy rzut oka jak najbardziej.
Ale bazujac na zdjeciach stan jest bardzo ladny.
Na chwile obecna wyglada, ze jest wart swojej ceny.

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » pt sie 18, 2006 6:23 am

pogieło was

12 tys za uaza to olbrzymia cena rozumiem za auto z lat 1997-2000 a nie za auto które ma 15 lat

uazy w dobrym stanie można wyrwac za 5-6 tys zł

jak właściciel da gwarancje na 24 miesiące to wtedy bym się zastanawiał -ale i tak max co można wtedy płacić to 10 tys. zł
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » pt sie 18, 2006 7:27 am

Ratunku ! Doktora wołać trzeba !
Dzisiaj 12 tysięcy za Uaza ?
Znajoma ostatnio kupiła Patrola K-160, 3.3TD za 11000zł. Auto jest w bardzo ładnym stanie.
No, cóż. Jeśli serce kocha markę Uaz........ :lol:
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » pt sie 18, 2006 7:47 am

BABCIA I pisze:Ratunku ! Doktora wołać trzeba !
Znajoma ostatnio kupiła Patrola K-160, 3.3TD za 11000zł. Auto jest w bardzo ładnym stanie.
:)2 :wink:
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
has01

Post autor: has01 » pt sie 18, 2006 8:02 am

:o :)2
UAZ '78 ?? ?? :)2:)2

Awatar użytkownika
Młody_KrysoUAZ

Kontaktowanie:

Post autor: Młody_KrysoUAZ » pt sie 18, 2006 8:23 am

Znajoma ostatnio kupiła Patrola K-160, 3.3TD za 11000zł.
Żal mi twojego znajomego. Patrol heh... Nawet o nim nie wspominaj na forum uazowskim... Skosisz drzewa patrolem ? Polansujesz sie po miescie cabrio?
Gdzie człowiek nie może tam UAZA pośle! [albo wojaka 9%]
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'

Awatar użytkownika
rusal

Post autor: rusal » pt sie 18, 2006 8:41 am

cena tego uaza wynosi 10tys zł. facet mówił ze jest 100% sprawny technicznie tylko ze na blacharce lubią się pokazać rdzawe kropki. wczesniej jeździł w korpusie dyplomatycznym (CD) sa jeszcze oznaczenia na zderzakach. przeszedł remont w tarmocie w poznaniu i wiem tylko tyle. wiecej okaze sie w sobote koło 15 - 16,....
Zapraszam !!! Wojskowe Gadżety !!!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6607358

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » pt sie 18, 2006 9:54 am

Sorki ceny nie dopatrzyłem....nawet 10 klocków to jakby za dużo.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt sie 18, 2006 10:53 am

wariat czy miłośnik?
ale kto bogatemu zabroni, też sobie kiedyś kupię gaza w stanie mega igła za jakieś 2 dychy celem poprawy samopoczucia

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » pt sie 18, 2006 11:31 am

Mroczny pisze:wariat czy miłośnik?
ale kto bogatemu zabroni, też sobie kiedyś kupię gaza w stanie mega igła za jakieś 2 dychy celem poprawy samopoczucia
Hmmm jakbym podliczył koszt zakupu swojego + wszystkie naprawy i modyfikacje .....hohohoho. Ale nie zamieniłbym go na PATROLA choć miałem taki plan kiedyś...kiedyś... dopóki nie zobaczyłem jak Patrole dają radę nawet po sporych przeróbkach...Mój ogromny respect jak narazie wzbudza Suzi...I wydaje się być ciekawą alternatywą. Ale wciąż dopiero zaczynam...zobaczymy co powiem za rok :):):) Tak czy siak jak narazie UAZ nadal wydaje się być najlepszy....no i wszystkie inne auta piep..... :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » pt sie 18, 2006 12:10 pm

żadko zabieram głos w dyskusjach o wyższości świąt.. tralalala.. ale tego typu odzywki mnie napraawde wkurzają.. "bo kto bogatemu zabroni.."

bogaty człowiek to dopiero kupi uaza czy gaza za 3 tysie i rozbierze go na części żeby wyremontować samemu.. (już się wpakowałem w coś takiego)

ok koleś chce kupić uaza w porządnym stanie bo może nie ma czasu na remont.. z reszta idąc tropem waszych przemyśleń to za 3 tysie można maybacha kupić.. panowie nie ma co ukrywać 99% uazów to wyeksploatowane trupy a jeśli auto naprawde zostało rozebrane do ostatniej śrubki i porządnie złożone to uważam że cena jest dobra.. :)2

nie będe już podliczał ile mnie samochodzik wyniósł bo mnie tu zaraz wyśmieją, ale robiony był od podstaw krok po kroku i od połowy lipca zrobiliśmy w nim ponad 6 tysi (w tym 5 na ukrainie i jakoś obyło się bez najmniejszej awarii)..
ot gupota kupić lub zrobić sobie porządny samochód :roll: bo przecież można miec patrola.. (tylko żeby śmigał tak samo też trzeba w niego troche włożyć..)
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » pt sie 18, 2006 12:27 pm

"KUPUJE UAZA... CO SPRAWDZAĆ??"

sprawdz czy cie kobieta z domu nie wyjeb..... lub rodzice nie wypisza z dowodu :wink:
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » pt sie 18, 2006 2:42 pm

Młody_KrysoUAZ
Lansowałem się po mieście kilkanaście lat temu Gazem 67. :lol: Dzisiaj czas zrobił swoje. :lol:
Kubas
Oczywiście że najlepszym autem na ukraińskie drogi jest Uaz. Zaliczyłem zeszłoroczne kozackie wertepy Uazem (1977rok).Fura spisała się znakomicie i po imprezie została sprzedana.Wystarczy.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt sie 18, 2006 2:52 pm

kubas pisze:
żadko zabieram głos w dyskusjach o wyższości świąt.. tralalala.. ale tego typu odzywki mnie napraawde wkurzają.. "bo kto bogatemu zabroni.."

bogaty człowiek to dopiero kupi uaza czy gaza za 3 tysie i rozbierze go na części żeby wyremontować samemu.. (już się wpakowałem w coś takiego)

ok koleś chce kupić uaza w porządnym stanie bo może nie ma czasu na remont.. z reszta idąc tropem waszych przemyśleń to za 3 tysie można maybacha kupić.. panowie nie ma co ukrywać 99% uazów to wyeksploatowane trupy a jeśli auto naprawde zostało rozebrane do ostatniej śrubki i porządnie złożone to uważam że cena jest dobra.. :)2

nie będe już podliczał ile mnie samochodzik wyniósł bo mnie tu zaraz wyśmieją, ale robiony był od podstaw krok po kroku i od połowy lipca zrobiliśmy w nim ponad 6 tysi (w tym 5 na ukrainie i jakoś obyło się bez najmniejszej awarii)..
ot gupota kupić lub zrobić sobie porządny samochód :roll: bo przecież można miec patrola.. (tylko żeby śmigał tak samo też trzeba w niego troche włożyć..)
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem obydwa posty (mój i Twój) - a potem się "bardzo wkurzaj"

p.s. swoją omegą przejechałem bezawaryjnie 30tys - i co z tego? lepsza od uaza? więcej logiki

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » pt sie 18, 2006 3:11 pm

tu nie chodzi o to kto ile tylko o to ze dobrze zrobione auto musi kosztowac i w cale nie musi sie psuć.. (moze zle zrobilem ze zacytowalem akurat Twoj post bo mowa byla do ogółu :oops: ) facet pyta co sprawdzic w uazie ktorego chce kupic a w temacie rozwija sie polemika warto czy nie warto tyle płacić..

jak najbardziej jestem w stanie zrozumiec takich wariatów czy miłośników :)22

PS. rusal w linku podanym przez jerrego jest chyba wszystko co najważniejsze ale moja rada to weź ze sobą kogoś doświadczonego w uazach lub jakiegoś porządnego mechanika.
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt sie 18, 2006 3:18 pm

to racja
dlatego napisałem, że kiedyś sprawię sobie gaza (dla dobrego samopoczucia bo ekonmicznie i praktycznie to raczej nieuzasadnione)

niemniej, uważam, że 12koła, nawet za dobrego uaza to przesada

Awatar użytkownika
Młody_KrysoUAZ

Kontaktowanie:

Post autor: Młody_KrysoUAZ » pt sie 18, 2006 4:56 pm

Mroczny pisze:to racja
dlatego napisałem, że kiedyś sprawię sobie gaza (dla dobrego samopoczucia bo ekonmicznie i praktycznie to raczej nieuzasadnione)

No ja to mam takie troche inne pojęcie o uazie. To jest samochod nie tylko po to żeby nim jeździć, ale też troche sie poduczyc czegos "pomajsterkowac" pobawic sie śrubkami [jak to by powiedziala kobieta] - to taki zabijacz czasu. A żeliwo da sie spawac :D
Gdzie człowiek nie może tam UAZA pośle! [albo wojaka 9%]
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'

Awatar użytkownika
toldi

Post autor: toldi » pt sie 18, 2006 5:19 pm

a tak z ciekawosci to ktos z szanownych kolegow liczy ile pieniazkow wklada w swojego uaza ?? powiedzmy sobie szczerze, ze zeby takie autko doprowadzic do sprawnosci fabrycznej trzeba sporej kasiory...
jak sie trafi ktos ze znajomoscia tematu i ta fura bedzie rzeczywiscie taka jak wlasciciel opisuje to cena wcale nie jest taka kosmiczna...moj muscel kosztowal 800 zl...a teraz liczac same koszta (bez mojej robocizny) stoi ponad 10tys...jak ktos go zobaczyl przed malowaniem to pytal: a gdzie ta kasa???... a ja przez kilka latek nie przewiduje zadnych remontow tylko bierzacy serwis 8) a co do patrola to fajna fura...ostatnio robilem w hiszpanie remont przedniego zawieszenia- kpl. drazkow kierowniczych ponad 2tys... :o

Awatar użytkownika
toldi

Post autor: toldi » pt sie 18, 2006 5:21 pm

Młody_KrysoUAZ pisze:
Mroczny pisze:to racja

No ja to mam takie troche inne pojęcie o uazie. To jest samochod nie tylko po to żeby nim jeździć, ale też troche sie poduczyc czegos "pomajsterkowac" pobawic sie śrubkami [jak to by powiedziala kobieta] - to taki zabijacz czasu. A żeliwo da sie spawac :D
a zeliwo spawa sie calkiem dobrze migomatem- kiedys tak latalem obudowe sprzegielka do przedniego napedu w skrzynce rozdzielczej w gaziku :)2

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt sie 18, 2006 8:42 pm

toldi pisze: kpl. drazkow kierowniczych ponad 2tys... :o
chyba w aso

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”