Dłuższe szpilki do uaza
Moderator: Student
Dłuższe szpilki do uaza
Skąd wziąść albo z czego zrobić bo właśnie założeyłem mangelsy i szpilki do nakrętek okazały sięza krótkie
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

- pakjusz_pl
mialem ten sam problem ze szpilkami
gdy zalozylem moje alusy grube i oryginalne szpilki okazaly sie za krotkie tz nie mozna bylo do konca dociagnac nakretki (nawet na miescie raz kolo tylnie mi "odpadlo"
) i nie moglem za cholere nigdzie kupic o odpowiedniej dlugosci i twardosci...az wkoncu zrobili mi "na zamowienie" w stoczni i teraz jak ta lala
co do tych szpilek od Lublina to nie wiem sprawdz tylko czy Cie ten centymetr wiecej juz uratuje,moze w przypadku mangelsow juz tak wkoncu to stalowki wiec nie sa tak grube 

Nie ma to jak poszalec radzieckim sprzetem 

1cm więcej będzie okpakjusz_pl pisze:mialem ten sam problem ze szpilkamigdy zalozylem moje alusy grube i oryginalne szpilki okazaly sie za krotkie tz nie mozna bylo do konca dociagnac nakretki (nawet na miescie raz kolo tylnie mi "odpadlo"
) i nie moglem za cholere nigdzie kupic o odpowiedniej dlugosci i twardosci...az wkoncu zrobili mi "na zamowienie" w stoczni i teraz jak ta lala
![]()
co do tych szpilek od Lublina to nie wiem sprawdz tylko czy Cie ten centymetr wiecej juz uratuje,moze w przypadku mangelsow juz tak wkoncu to stalowki wiec nie sa tak grube
w sumie 1353 KM 

no to jak są takie same tylko dłuższe znaczy że 14robertik pisze:Nie wiem czy to są 14.mudder pisze:i też są to 14robertik pisze:Szpilki Lublin są o około 1cm dłuższe niż uaz.
Wiem że mają tą samą średnicę i skok gwintu co uaz, bardzo podobne łebki tylko są ciut dłuższe.
Wchodzą bez żadnych poprawek
w sumie 1353 KM 

a ja mam gotowe rozwiazanie,ktore sam przerabialem bo potrzebne mi byly szpilki do dystansow i okazalo sie,ze jak zwykle najlepszy jest sklep rolniczy-te same wymiary szpilek ma wiekszosc polskich ciagnikow i wystepuja w wersji o okolo 1cm dłuzszej
kosztuje to to grosze,jest nowe i ocynkowane,i dokladnie tak samo osadzone w piascie,polecam
jesli ktos jeszcze nie wie to koncowki drazkow od C330 pasuja do gaza,uaza,muscela-niech zyje jedna wielka rodzina!
no i kosztuja 12-15 zeta