w środku mokro
Moderator: Student
w środku mokro
czy znajdzie się tu ktoś kto uporał sie w 100% uszczelnieniem uaza co by do środeczka woda nie kapała.interesuje mnie tylko patent pod plandeke.pozdro[/b]
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
1 szczelna plandeka
2 osłona na wlot powietrza na nagrzewnice coby na nogi sie nie lało
3 nadstawki i szyba przednia poustawiane tak żeby szczelin nie było
4 sprawne klameczki w trójkątnych szybkach
5 wgrzana w plandeke rynienka-osłona nad nadstawkami coby wyłapywała wode spływającą z góry
i wtedy jest zawsze sucho zawsze pewnie
o ile nie pada
2 osłona na wlot powietrza na nagrzewnice coby na nogi sie nie lało
3 nadstawki i szyba przednia poustawiane tak żeby szczelin nie było
4 sprawne klameczki w trójkątnych szybkach
5 wgrzana w plandeke rynienka-osłona nad nadstawkami coby wyłapywała wode spływającą z góry
i wtedy jest zawsze sucho zawsze pewnie

o ile nie pada

- chiquito83
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
mi nie ciekło ale to przed remontem bo zaspawany ten wlot był.. po ostatnich doświadczeniach sauny chyba ten też zaspawam
a co do rynienki to mam dobrą dwuletnią plandekę i zacieka mi do środka przy drzwiach... szwy już też troche sie rozeszły
taki urok..

a co do rynienki to mam dobrą dwuletnią plandekę i zacieka mi do środka przy drzwiach... szwy już też troche sie rozeszły

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
Ja przerobiłem juz 5 plandek i stwierdzam ze najlepsze były te stare brezentowe ( oczywiście jak były nowe ) bo miały dość duże te rynienki . W obecnych plandekach fabryka ograniczyła sie do marnej tasiemki która nic nie daje i normalnie leje się równo. Dlatego polecam plandeczkę na zamówienie . Koszt mniej więcej jak oryginała a można pokusić się o parę gadżetów ułatwiających życie jak wspomniane rynienki odpowiedniej wielkości , tylną szybę w pożądanym rożmiarze jakieś tam troczki czy inne duperele. Po zrobieniu takiej plandeczki można jesze owinąć stelaż pianką do rur co sprawi że plandeka dodatkowo sie naciągnie i ułoży jak ulał.
Monterey