Materiały do pracy magisterskiej
Moderator: Student
- Szwagier
- jestem tu nowy...
Materiały do pracy magisterskiej
Witam po długiej nieobecności na Forum!
Szukam materiałów do pracy magisterskiej na temat "Przystosowanie samochodu terenowego do dzialań w misjach stabilizacyjnych".
Jednym z elementów jest opis, zdjęcia, dane techniczne i bojowe Uaza
Wiem, że auta tej marki jeżdzą w misjach. Są to Uazy 3151, chyba.
Jeśli ktoś z Was posiada jakieś ładne zdjęcia tych pojazdów uczestniczących w misjach, dane co do wyposażenia stosowanego przez żołnierzy w tym aucie, moze w jaka broń jest zaopatrzony Uaz, jakie zmiany konstrukcyjne były potrzebne by przystosować go działań w takich warunkach. Prosiłbym o linki do takich stron internetowych,moze jakieś Wasze komentarze, zresztą wszystko sie przyda.
Dziękuję za odpowiedzi i chwilkę zainteresowania moim tematem. Mam nadzieje, że temat zostanie potraktowany serio.
Łukasz.
Szukam materiałów do pracy magisterskiej na temat "Przystosowanie samochodu terenowego do dzialań w misjach stabilizacyjnych".
Jednym z elementów jest opis, zdjęcia, dane techniczne i bojowe Uaza
Wiem, że auta tej marki jeżdzą w misjach. Są to Uazy 3151, chyba.
Jeśli ktoś z Was posiada jakieś ładne zdjęcia tych pojazdów uczestniczących w misjach, dane co do wyposażenia stosowanego przez żołnierzy w tym aucie, moze w jaka broń jest zaopatrzony Uaz, jakie zmiany konstrukcyjne były potrzebne by przystosować go działań w takich warunkach. Prosiłbym o linki do takich stron internetowych,moze jakieś Wasze komentarze, zresztą wszystko sie przyda.
Dziękuję za odpowiedzi i chwilkę zainteresowania moim tematem. Mam nadzieje, że temat zostanie potraktowany serio.
Łukasz.
Uaz 3151 rocznik 1989 & K-750
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=34
Tu znajdziesz parę zdjęć uazow na misji w Iraku.
Tu znajdziesz parę zdjęć uazow na misji w Iraku.
Ta książka to moim zdaniem bubel - zdjęcia ze złymi opisami (niezgodności roczników i modeli) , rysynki podwozia Gaza 69 przedstawione jako podwozie uaza, zdjęcia podwozia ogórka (452) i opis, że to podwozie 469... i taki bełkot przez całe opracowanie.mql pisze:A gdzie się pisze takie magisterki![]()
Pewnie to już wiesz, ale nt. "gołego" samochodu i historii konstrukcji sprawdź "Typy Broni i Uzbrojenia - UAZ", to chyba nr 211.
Jedyny plus to wiele ciekawych zdjęć - np. linia produkcyjna w Ulianowsku i takie tam.