jakie kupic opony??
Moderator: Student
- lukasz1000
- jestem tu nowy...
jakie kupic opony??
Obecnie mam w swoim uazie radzieckie opony.Chciałbym wymienić je na coś co będzie się sprawdzać zarówno w zimie jak i cięższym terenie.Interesują mnie opony z protektorem ok.2-3 cm.Słyszałem,ze te od żuka sa ok......?
A jak sprawdzalyby sie opony od maszyn rolniczych...z bieżnikiem w tzw. jodłę....są one szerokie...czy to nie bedzie przeszkadzac??pzdr
A jak sprawdzalyby sie opony od maszyn rolniczych...z bieżnikiem w tzw. jodłę....są one szerokie...czy to nie bedzie przeszkadzac??pzdr
Re: jakie kupic opony??
konkretniej,lukasz1000 pisze:...Słyszałem,ze te od żuka sa ok......?
...opony od maszyn rolniczych...z bieżnikiem w tzw. jodłę....są one szerokie...
Opony od żuka

Jodły szerokie

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
- lukasz1000
- jestem tu nowy...
- lukasz1000
- jestem tu nowy...
- chiquito83
Pewnie chodzi Ci o polską, węższą, 16 calową wersje YA192lukasz1000 pisze:tzw. żukowskie kosteczki....
nie produkują ich już jakiś czas więc lipa raczej, poza tym musiał byś szukać opon bo uaz jak pewnie wiesz ma 15".
Te ruskie można za 200zł kupić i do zwykłego uaza to jest najlepsza i najtańsza opcja. Ja miałem takie opony w gaziku, teraz mam przejściowo w uazie. Jedyny problem to potworna śliskość w zimie, w terenie na prawdę dają rade zwłaszcza jak są nowe a z uwagi na ich twardość długo są nowe

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
rolniki to tak trochę indeks prędkości mały będą miały chyba że zamierzasz max 40km\h jeździćkedek pisze:Pewnie chodzi Ci o polską, węższą, 16 calową wersje YA192lukasz1000 pisze:tzw. żukowskie kosteczki....
nie produkują ich już jakiś czas więc lipa raczej, poza tym musiał byś szukać opon bo uaz jak pewnie wiesz ma 15".
Te ruskie można za 200zł kupić i do zwykłego uaza to jest najlepsza i najtańsza opcja. Ja miałem takie opony w gaziku, teraz mam przejściowo w uazie. Jedyny problem to potworna śliskość w zimie, w terenie na prawdę dają rade zwłaszcza jak są nowe a z uwagi na ich twardość długo są nowe.
- pakjusz_pl
rolniki jesli do jazdy na codzien to absolutnie odpadaja... jesli chcesz miec dobre oponki w teren to kup sobie jakies BFG 30" lub 31" badz nalewki jakies... no chyba ze nie chcesz tyle kasy wydawac to tak jak koledzy wyzej pisali ruskie oryginalne oponki zostaja... 

Nie ma to jak poszalec radzieckim sprzetem 

- lukasz1000
- jestem tu nowy...
czyli w teren bfg mt,tak jak na forum o oponach...
nie mam kasy na bfg ,musze cos pokombinwac...sprobuje te rolnicze(juz nie jodła)ale tez mają wysoki protektor ok 2-3 cm i sa o wiele tansze...taki wysoki protektor chyba wystarczy na gleboki snieg i bloto co?????a na asfalcie zimą 40 km/h...naszczescie nie musze jezdzic nim po asfalcie duzo
pzdr
nie mam kasy na bfg ,musze cos pokombinwac...sprobuje te rolnicze(juz nie jodła)ale tez mają wysoki protektor ok 2-3 cm i sa o wiele tansze...taki wysoki protektor chyba wystarczy na gleboki snieg i bloto co?????a na asfalcie zimą 40 km/h...naszczescie nie musze jezdzic nim po asfalcie duzo

możesz kupić tańsze nalewki kopie BFGlukasz1000 pisze:czyli w teren bfg mt,tak jak na forum o oponach...
nie mam kasy na bfg ,musze cos pokombinwac...sprobuje te rolnicze(juz nie jodła)ale tez mają wysoki protektor ok 2-3 cm i sa o wiele tansze...taki wysoki protektor chyba wystarczy na gleboki snieg i bloto co?????a na asfalcie zimą 40 km/h...naszczescie nie musze jezdzic nim po asfalcie duzopzdr
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
255/75 to be3dzie dosc szeroka i niskaRaV.B pisze:a co z tymi 255/75 R15![]()
powie mi ktoś
![]()
Bo mam okazje kupić za rozsądne pieniądze![]()
Pozdro z góry dzięX za odp

http://www.pphjanpol.pl/opona_cennik/in ... prod_id=61

Kuuurde tego się właśnei obawiałem
Budżetu nie styknie na coś konkretnego a już bym chciał pośmigać gdzieś głębiej
Teraz są orginały radzieckie chyba 195 o ile dobrze pamiętam
A te co mogę kupić to coś takiego protektor http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dd ... ea10a.html
i co myślicie
Pozdro

Budżetu nie styknie na coś konkretnego a już bym chciał pośmigać gdzieś głębiej

A te co mogę kupić to coś takiego protektor http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dd ... ea10a.html
i co myślicie

Pozdro
UAZ 3.0 Powered by 300D
UAZ 2.4 Powered by UAZ
YA3 POWER !
UAZ 2.4 Powered by UAZ
YA3 POWER !
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
to już sto razy lepsze te ruskie są od tych slick -ów , ponoć dużo daje nacinanie ich i wtedy jest dobry bieżnikRaV.B pisze:Kuuurde tego się właśnei obawiałem![]()
![]()
![]()
Budżetu nie styknie na coś konkretnego a już bym chciał pośmigać gdzieś głębiej![]()
i co myślicie![]()
![]()
Pozdro

Grzegorz
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: