Jak w temacie... Uaz 469b rocznik 1983, kupiony z woja, nie miał awaryjnych jak go kupowałem, przeszedł 4 badania techniczne nikt sie nie przywalił...
Kumpel dostał mandacik za brak awaryjnych w plaskaczu, więc pytam

Moderator: Student
Prosta sprawaGikroV pisze:Nie musi? no to lajcik... ale co¶ mi sie zdaje ¿e dla w³asnego bezpieczeñstwa powinienem zamontowaæTylko jak?
Za³atwi³em sobie oryginalny w³±cznik awaryjnych maj±cy 6 styków a przerywacz ma 3 styki (nie oryginalny) jak to po³±czyæ?
Sprawdzę za chwile.KleryK pisze:Prosta sprawaGikroV pisze:Nie musi? no to lajcik... ale coś mi sie zdaje że dla własnego bezpieczeństwa powinienem zamontowaćTylko jak?
Załatwiłem sobie oryginalny włącznik awaryjnych mający 6 styków a przerywacz ma 3 styki (nie oryginalny) jak to połączyć?
bierzesz jakikolwiek włącznik/wyłącznik na 3 styki . który albo zwiera 3 na raz albo żadnego
masz kostkę gdzie są 3 kabelki od przełącznika kierunkowskazów. ( powędruj od przełącznika kablem do czarnej kosteczki gdzie koncza sie kable od przełącznika i idą dalej (jeden kabelek idzie od przerywacza , drugi do lewej strony , trzeci do prawej strony. )
Pod jedno wejscie we włączniku podłączasznowe kabel od przerywacza a pod drugi lewe kierunki a pod trzeci prawe kierunki.
Moge narysować![]()
Czołem
Czyli do starej "kostki" dopinasz nowe 3 kable
Nie ma znaczenia czy to UAZ czy DUPOW£AZchiquito83 pisze:a mnie sie obilo o uszy ze musi miecgri74 pisze:nie musi mieæ
dzięki temu w serii nie mam:KleryK pisze:Nie ma znaczenia czy to UAZ czy DUPOWŁAZchiquito83 pisze:a mnie sie obilo o uszy ze musi miecgri74 pisze:nie musi mieć
liczy się rok produkcji.
No to niech mnie cmokająIgor K pisze:Jesli mnie pamięć nie myli to autka wyprodukowane do 1 lipca 1986 roku nie muszą być wyposazone w te elektryczne cudeńka!!Do nich zalicza się także przeciwmgielne!! A więc @gikroV, moga cie CMOKAĆ!
Bo to bedzie dzialac g³ównie z 3stykowym przerywaczem. To musi dzia³aæ bo w³±cznik który zamontujesz dzia³a jak jednoczesne w³±czenie kierunkowskazów w lewo i prawoGikroV pisze:Takie po³±czenie jak proponuje KleryK siê nie sprawdzi³o
Ja zak³ada³em nówkê instalacje i tam by³a specjalna kostka do niego ( 6 albo 7 stykowa ju¿ nie pamiêtam) ale w przypadku posiadania przez Ciebie 3 stykowego przerywacza ( pr±d , wyjscie na kontrolke , wyjscie na kierunki, czasem i masew przypadku 6 stykowego w³±cznika z kontrolk± - takiego jak mam.
Albo mi miga kontrolka i migacze po jednej stronie albo migacze po obu stronach a kontrolka niea chce ¿eby i migacze i kontrolka miga³y.
Sprawdzi³ bym na schemacie inst. el. ale nie da mi to du¿o bo w³±cznik (ten co mam) ma nie opisane styki.
Kto¶ ma oryginalnie to po³±czone? Jak to powinno byæ?
Wielkie dziękiJA'JACEK pisze:Poszło m@łpią pocztą.GikroV pisze:(...)
Ktoś ma oryginalnie to połączone? Jak to powinno być?
Drugą rzeczą jaką zrobiłem w swoim [ówcześnie świeżo zakupionym uazie] była naprawa awaryjnych.Przemekslaw pisze:Ale jednak wartałoby sobię dorobić, zawsze się moga przydać...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość