jakie sprzęgło w uazie z 2.9 v6 scorpio
Moderator: Student
jakie sprzęgło w uazie z 2.9 v6 scorpio
witam
chciałbym sie Was poradzić jakie sprzęgło zamontować w swoim uazie w którym bedzie 2.9 v6 ford?zależałoby mi na kompletnym sprzęgle forda
(docisk tarcza )
czy wałek w skrzyni uaza wywala sie zupełnie i dorabia nowy czy istnieją SENSOWNE i TRWAŁE przeróbki?
z góry dzięki za podpowiedzi i pomoc
chciałbym sie Was poradzić jakie sprzęgło zamontować w swoim uazie w którym bedzie 2.9 v6 ford?zależałoby mi na kompletnym sprzęgle forda
(docisk tarcza )
czy wałek w skrzyni uaza wywala sie zupełnie i dorabia nowy czy istnieją SENSOWNE i TRWAŁE przeróbki?
z góry dzięki za podpowiedzi i pomoc
- UAZ Adventure
UAZ Adventure pisze:CLIMBER pisze:a moze oryginalna skrzynia i reduktor np z gaza 69??
Z ty silnikiem to raczej zły pomysł
ale kolega napisal ze taki silnik bedzie wkladal wiec tematu silnika nie ma co poruszac moja sugestia dotyczyla tylko skrzyni i co za tym idzie zmiany reduktora.
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
- UAZ Adventure
Mi chodziło o to że łączenie reduktora i skrzyni od gaza z tym silnikiem to niezadobry pomysłCLIMBER pisze:UAZ Adventure pisze:CLIMBER pisze:a moze oryginalna skrzynia i reduktor np z gaza 69??
Z ty silnikiem to raczej zły pomysł
ale kolega napisal ze taki silnik bedzie wkladal wiec tematu silnika nie ma co poruszac moja sugestia dotyczyla tylko skrzyni i co za tym idzie zmiany reduktora.
dlaczego przetestowales osobiscie?? akurat moj znajomy ma taki silnik w gazie i reduktor jak najbardziej daje rade. Po 2 twoim zdaniem zostawienie oryginalnej skrzyni z reduktorem bedzie lepszym rozwiazaniem
Nie wydaje mi sie zeby reduktor uaza byl mocniejszy od gazowskiego

- UAZ Adventure
Co do reduktorów to niechciałbym się kłucić co do wytrzymałości mam na myśli UAZ-a i Gaz-a, i ich wytrzymałości, być może daje rade niewiem nie próbowałem , ale skrzynia od Gaz-a wydaje mi się, że jest gorszym rozwiązaniem, osobiście został bym przy orginalnej fordowskiej skrzyni i połączyłm bym z reduktorm wg. uznania uazowym gazowym albo innym 

- pakjusz_pl
UAZ Adventure pisze:Co do reduktorów to niechciałbym się kłucić co do wytrzymałości mam na myśli UAZ-a i Gaz-a, i ich wytrzymałości, być może daje rade niewiem nie próbowałem , ale skrzynia od Gaz-a wydaje mi się, że jest gorszym rozwiązaniem, osobiście został bym przy orginalnej fordowskiej skrzyni i połączyłm bym z reduktorm wg. uznania uazowym gazowym albo innym
nie zorzumielismy sie w takim razie piszac oryginalna skrzynia mialem na mysli fordowska od tego silnikaa i reduktor gaza

- pakjusz_pl
- UAZ Adventure
- UAZ Adventure
Zgadzam się z kolegą w 100%, ja już zapomniałem o zgrzytach niesynchrozowanej uazowej skrzyni montując cały silnik BMW z orginalną skrzyniąpakjusz_pl pisze:wofka pisze:prosze szanownych kolegów o trzymanie sie tematu a nie wykłócanie o to co lepsze
bedzie skrzynia oryginał uaz reduktor uaz silnik ford
prośba jak w temacie![]()
moim skromnym zdaniem takie rozwiazanie jest do du..p..y![]()

- UAZ Adventure
Święte słowa, i jeszcze raz wspomne o tym zgrzycieCLIMBER pisze:poza tym masz 5 biegow a nie 4, biegi wchodza lekko i bez problemu i wydaje mi sie ze przy silniku 2,9 na uazowskiej skrzyni bedzie mial nawet na 4 stosunkowo wysokie obroty przy jezdzie po czarnym co drastycznie wplynie na zuzycie paliwa

ale jezeli ktos sie zdecydowal na rozwiazanie silnik ford skrzynia i reduktor uaz to zdania tego nie zmienimy, ja przeraialem temat z silnikiem opla 2,2 i teraz 5 biegowej skrzyni oryginalnej od tego silnika nie zamienilbym za zadne skarby na nic innego nie ma moim zdaniem zadnych minusow takiego rozwiazania tylko same plusy
- UAZ Adventure
- UAZ Adventure
Prosze znalazłem na stronie off-roadu jest cala galeria
http://www.off-road.pl/index.php?option ... m&catid=56
http://www.off-road.pl/index.php?option ... m&catid=56
- piotr oskwarek
-
kolego wofka
zrobiłem kilka zdjęć jak obiecałem ale zapomniałem kabelka od komórki
a coś podczerwień w laptoku nie chce działać
ale napiszę tak
w moim UAZie jest przedłużony wałek sprzęgłowy
łożysko wyciskowe oryginalne forda
przedłużony ślizg łożyska?
tarcza sprzęgłowa zapewne ford
docisk oryginalny forda
koło zamachowe ford i rozrusznik tyż
jutro wrzucę fotki
zrobiłem kilka zdjęć jak obiecałem ale zapomniałem kabelka od komórki
a coś podczerwień w laptoku nie chce działać
ale napiszę tak
w moim UAZie jest przedłużony wałek sprzęgłowy
łożysko wyciskowe oryginalne forda
przedłużony ślizg łożyska?
tarcza sprzęgłowa zapewne ford
docisk oryginalny forda
koło zamachowe ford i rozrusznik tyż
jutro wrzucę fotki
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
Za link do galerii dziękuję bardzo ale najbardziej mnie interesowało to co Właściciele tego auta mieli o nim napisane
Tamte fotki zaraz po tym jak były wrzucone na off-road miałem ściągnięte, w czasach jak jeszcze często przeglądałem www.off-road.pl

Tamte fotki zaraz po tym jak były wrzucone na off-road miałem ściągnięte, w czasach jak jeszcze często przeglądałem www.off-road.pl

GyGy 5479591
Uaz 469 B
Uaz 469 B
- piotr oskwarek
-

udało mi się zrobić foty już po fakcie
z innego aparatu i jak skrzynia leżała już po fakcie w bagażniku mojego paska
jak widzisz wałek sprzęgłowy jest dłuuuuugi poradzisz z tym sobie
czy mam jeszcze zejść do auta i zrobić pomiary
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6