powitanie
Moderator: Student
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
powitanie
Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem tego forum jak i równiesz pasjonatem wypraw i samochodów 4wd. Mam zamiar rozpocząc swoja przygode z offroadem ale narazie jestem praktycznie zielony wiec prosze o wsparcie, pomoc, życzliwośc jak i krytyke. Wszystkic oczywiście pozdrawiam i mam nadzieje że nawiążemy znajomosci 

gg 7129875
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
Pochodze z myslenic pod krakowem. Takowego pojazdu 4wd jeszcze nie posiadam ale już mam szeroko zakrojone plany na zakup takiego czegoś. Najbardziej by mi odpowiadał uaz bo raczej ruski są tanie w eksploatacji (mam na mysli części) i najlepiej z dieslem najlepiej MB. Jak przeglądam forum to dózo tematów o tym już jest wiec nie będe sie o tym rospisywał. Jeżeli nie uaz to interesowała by mnie jakas "zmota" jak to nazywacie. sam u mnie w mieście spotkałem sie z ciekawie przerobionym tarpanem "rolnik" na silniku perkinsa i zawieszeniem od uaza lub zcałą ramą od uaza może ktoś kojaży ten pojazd??
gg 7129875
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
Juz prawie zapomnialem o tym pedziu az tu nagle zescie mi na forum o Myslenicach przypomnieli. Koles sie nazywa Paweł Kozak
Pewnie niejeden go tu zna na forum wiec dawac do niego nr tel. bo jak juz tam wpadne osobiscie to z kolesiem bede gadal na ostro 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
no to moja sytuacja jest jeszcze lepsza - sprzedal mi uaza ktory okazal sie 15 lat temu wyrejestrowany
Mam jego namiary, pesel itd bo spisalem z nim umowe wiec napewno kiedys tam zawitam i dowale mu jeszcze odsetki
Jak ktos go zna to dawac nr tel.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
ja w myślenicach znam gościa który handluje częściami ale jest wporządku czasami części wystawia na allegro więc będziesz miał tymaniezłą mete na części wszystko sciąga jak nie ma ale tego kozaka niestety nie znamBart03 pisze:no to moja sytuacja jest jeszcze lepsza - sprzedal mi uaza ktory okazal sie 15 lat temu wyrejestrowanyMam jego namiary, pesel itd bo spisalem z nim umowe wiec napewno kiedys tam zawitam i dowale mu jeszcze odsetki
Jak ktos go zna to dawac nr tel.
Witaj.Dobrze zaczołeś,muszę przyznać że do tej pory znalazłem wszystko czego szukałem na forum.Jak sie czyta jakie zmoty tu się robi
to strach się odzywać albo o coś pytać.Ja już kupiłem w grudniu UAZ z 89 stan bdb- silnik z merca 2litry,teraz wszystko rozbieram konserwacja i kolorek jak w Mar Woj. czyli oliwka matowa.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Jeep Wrangler LJ
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
No to prawda jak troce poprzeglądałem forum to mnie bardziej wzieło na zmote niz orginalnego uaza. Tak żeby go nie było szkoda w terenie. Ja wiem że są tu ludzie o przekonaniu iz uaza niejest szkoda nawet jak jest w idealnum stanie. Ja mam inne zdanie i choćby mój pszyszły uaz był w opłakanym stanie to bym go nie pchał w krzaki. Taki mam sentyment do tych aut. A z orginału motać zmote to wogóle nie wchodzi w gre jak już zmota to z cześci i od podstaw
gg 7129875
ciekawe ale właściwe podejścieDIESEL 4x4 pisze:No to prawda jak troce poprzeglądałem forum to mnie bardziej wzieło na zmote niz orginalnego uaza. Tak żeby go nie było szkoda w terenie. Ja wiem że są tu ludzie o przekonaniu iz uaza niejest szkoda nawet jak jest w idealnum stanie. Ja mam inne zdanie i choćby mój pszyszły uaz był w opłakanym stanie to bym go nie pchał w krzaki. Taki mam sentyment do tych aut. A z orginału motać zmote to wogóle nie wchodzi w gre jak już zmota to z cześci i od podstaw
jak nie wolno to się skasuje,no problem,póki co jest.Swojego już kupiłem z silnikiem merca,natomiast resztę staram się złożyć jak oryginał.Połowica patrzyła na mnie co najmniej jak na bardzo chorego kiedy dojechały do mnie lampki oświetlenia komory i kabiny.
Koniecznie musimy się spotkać,tyle że mój jeszcze na cegłach.
Co do militari wójt się odgrażał że w tym roku ma być bardziej rozreklamowana rekonstrukcja bitwy pod Oksywiem http://www.kosakowo.pl/gallery/insnr2/index.html
Koniecznie musimy się spotkać,tyle że mój jeszcze na cegłach.
Co do militari wójt się odgrażał że w tym roku ma być bardziej rozreklamowana rekonstrukcja bitwy pod Oksywiem http://www.kosakowo.pl/gallery/insnr2/index.html
Jeep Wrangler LJ
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...