Od pewnego czasu nosze sie z zamiare zbudowania sobie terenówki do zabawy. Nie mowie tu o naprawde ostrym terenie, chociaz kto wie... W załozeniu ma to byc samochod zbudowany na ramie i napedach UAZ-a całą góre chce zbudowac sam. Klatka obudowana elementami z żywicy epoksydowej wzorowana na samochodach tomcat. Kwestia silnika jest jeszcze do przemyslenia, ale pewnie zostanie uaz-wołga. Mały lift zawieszenia - klocki miedzy mosty a resory, hamulce tarczowe zamiast bebnów, amortyzator skretu, wspomaganie. Waham sie co do kół. Chcialem wsadzic nalewki kopie SIMEXÓW Tylko teraz rodzi sie problem, duzo mowicie ze z duzymi kolami np 35" seryjne mosty uaza szybko wypluwają wnetrznosci, wiec skłanialbym sie ku 31" max 33" nie wiem tylko czy na felgi 15", czy 16". Poradzcie mi cos w tej materii, o oponach moze jest na forum duzo, ale sp[rawy rozmiaru, szerokosci i odsadzenia felg, jest niewiele, albo az zbyt wiele, zeby wybrac z tego cos konkretnego. No i jesli kto mogłby mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi oznaczeniami dla przykładu http://moto.allegro.pl/item158025048_op ... s_0zl.html jakiemu rozmiarowli w calach, odpowiada taka opona ? pomijam ju z tym momencie rozmiar felgi.
Pozniej jesli znajde chwilke, pochwale sie Wam moimi osiągnieciami konstruktorskimi, moze z nieco innej dziedziny, ale jednak mam nadzieje swiadczące o mojej wiedzy na temat mechaniki, obrobki metali i ogolnie moim talencie

Pozdrawiam
Jesli cos niezrozumiale napisalem, to przepraszam, ale poprostu nie mialem zbyt duzo czasu na napisanie tego postu