UAZ z agencji mienia wojskowego ???
Moderator: Student
UAZ z agencji mienia wojskowego ???
Jestem nowy w tym klimacie . Co myđlicie o kupieniu Uaza z agencji mienia woskowego
? Pozdrawiam...

Uazy z AMW to już historia zresztą zgodnie z wypisywanymi przez nich dokumentami pojazd ma 90% zużycia i nie nadaje się do wykorzystania w armi. Stare czasy gdzie można było wyrwać cacko z zapasów z 200 km przebiegu już niestety mineły. Ale masz przecież giełdy internetowe a w tym roku uazy stoją bardzo skromnie i przy odrobinie szczęścia można trafić na sprzedającego znającego mniej więcej historię auta i co je boli.
Monterey
jak ktoś nim jeździ to mu historia nie potrzebna bo sam widziałcezii pisze:Uazy z AMW to już historia zresztą zgodnie z wypisywanymi przez nich dokumentami pojazd ma 90% zużycia i nie nadaje się do wykorzystania w armi. Stare czasy gdzie można było wyrwać cacko z zapasów z 200 km przebiegu już niestety mineły. Ale masz przecież giełdy internetowe a w tym roku uazy stoją bardzo skromnie i przy odrobinie szczęścia można trafić na sprzedającego znającego mniej więcej historię auta i co je boli.
- nie_mientki
A ja się nie zgodze. Kiedyś już chyba mówiłem: z energetyki można wyrwać dobry sprzęt, ale nie można mieć złudzeń że uda się kupić coś porządnego za 1501,95zł. Moje zdanie jest takie-chcesz coś kupić to najpierw to sobie obejrzyjtymon4x4 pisze:za kumuny mozna było wyrwac dobry sprzet a teraz te to złomy tak jak na przetagach z zakładów energetycznych wszystko zajeb...ane
Lepiej juz kupić od kogoś przeinwestowany sprzet za małe pieniądze

Chyba na ustawionym przetargunie_mientki pisze:A ja się nie zgodze. Kiedyś już chyba mówiłem: z energetyki można wyrwać dobry sprzęt, ale nie można mieć złudzeń że uda się kupić coś porządnego za 1501,95zł. Moje zdanie jest takie-chcesz coś kupić to najpierw to sobie obejrzyjtymon4x4 pisze:za kumuny mozna było wyrwac dobry sprzet a teraz te to złomy tak jak na przetagach z zakładów energetycznych wszystko zajeb...ane
Lepiej juz kupić od kogoś przeinwestowany sprzet za małe pieniądze

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
Na przetargach w policji i w wojsku pojazdy są bez płynów i akumulatora więc o jeździe próbnej zapomnij no chyba ze sam sobie pozalewasz i akumulator na plecach przytachasz na co i tak pewnie zgody nie dostaniesz - oni wiedzą co robiątymon4x4 pisze: .....po obejrzeniu go na palcu bez jazdy próbnej ? ......

"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Ale widziałem na jednym z przetargów jak jeden gość wylicytował 3 Uaz-y - dla mnie w stanie rozkładu za 5,5 tys zł netto od sztuki i sie cieszył jaki on to dobry biznes zrobił. Niewiem jak on to kalkulował - chyba tu czegoś nierozumiem
Czasami sie uda kupić coś wmiare - ale i tak trzeba przygotować minimum 4 tys zł . Zaletą pojazdów z wojska jest to , że są to pojazdy nieprzerobione - nawet jak sie trafi na egzemplarz zdekompletowany to jest to świetna baza do zbudowania oryginału.
Jak ktoś chce wkładać, diesla od Mercedesa i wycinać błotniki - to lepiej za 2000 zł kupić szrota na allegro z padniętym silnikiem.
Ja popełniłem błąd, bo kupiłem przerobionego Uaza - i naprawde sporo pracy mnie to kosztowało by upodobnić go do oryginału
ale tak też czasami bywa.
Pozdrawiam
Sanchez

Czasami sie uda kupić coś wmiare - ale i tak trzeba przygotować minimum 4 tys zł . Zaletą pojazdów z wojska jest to , że są to pojazdy nieprzerobione - nawet jak sie trafi na egzemplarz zdekompletowany to jest to świetna baza do zbudowania oryginału.
Jak ktoś chce wkładać, diesla od Mercedesa i wycinać błotniki - to lepiej za 2000 zł kupić szrota na allegro z padniętym silnikiem.
Ja popełniłem błąd, bo kupiłem przerobionego Uaza - i naprawde sporo pracy mnie to kosztowało by upodobnić go do oryginału

Pozdrawiam
Sanchez
UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
- terenowiec69
-
- terenowiec69
-